sevdiği entry'ler

nietzsche ağladığında

Nietzsche'nin hayatının, psikanalizin doğuşu ile harmanlandığı, psikiyatr yazar ırvin yalom'un okuyucusuna "kendisiyle ve hayatla yüz yüze gelmekten cekinmeyenlere " diyerek ihtaf ettiği eser.
Eser, Nietzsche'nin aracılığıyla varoluşun kader, inanç, hakikat, huzur, mutluluk, acı, özgürlük, irade ve neden-nasil gibi önemli duraklarından bahsediyor. Okurken derinlikli düşünmekten kendinizi alamıyorsunuz.

Kitaptan ufak bir alıntı aktarmadan geçemeyeceğim: " Kendinden hoşlanmayan pek çok insan gördüm; bunlar önce başkalarının kendileri hakkinda iyi düşünmelerini sağlamaya çalışırlar. Bunu başarınca da bu sefer kendileri de kendileri hakkında iyi düşünmeye başlarlar. Ama bu sahte bir çözümdür; bu başkalarının otoritesi altına girmeyi kabullenmektir. Size düşen görev kendinizi kabullenmenizdir; benim sizi kabullenmemin yollarını aramak değil. "

johann sebastian bach

Uvertürleri ile adeta hipnoz edip aklımı başımdan alan müzik dehalarından, Barok dönemin en ünlü ve önemli ismi.

Kapat şu gıy gıyı diyen okul arkadaşımı yıpratma sebebi, üzerinden yıllar geçti ve arkadaşım da hatasını anlayıp doğru yolu buldu.

değersiz hissetmek

çok değer verdiğiniz/ verdikleriniz tarafından oluyorsa önem kazanır. yoksa banane 3. kişi bana değer versin vermesin çok da olmayan sikimde der geçerim. bire on değer vermem.

Ama işte ağzından çıkan her lafı kulaklarınızı dört açarak dinlediğiniz insanın sizin ne düşüncelerinizi, ne o çok istediğiniz konseri, ne de hayallerinizi önemsemediğini görünce mutlak bir değersizlik hissi içinde buluyorsunuz kendinizi. Ne gerek vardı ki?

rogue one a star wars story

Star Wars 3,5 diyebiliriz.

Sanki 1976 da çekilmiş gibi. (Burada olumlu yazıyorum)

Star Wars 3.5 diyorum çünkü ilk çekilen Star Wars New Hope IV den hemen önceki hikaye... Ve son çekilen (Lucas tarafından Disney'e geçmeden önceki) Episode III den hemen sonraki hikaye....

Mevcut kahramanlarımızdan bağımsız bir hikayedir.

Gayet başarılı ve konsept olarak kesinlikle ve kesinlikle ilk star wars serisine uydurulmuş (bir önceki gibi) hatta adamların bıyık ve saç şekli bile 70 ler...

Ufak küçük sürprizlerle eski Star Wars dan beslenilmiş. Aksiyon yerinde.

Kısacası başarılı olmuş...

Sonu ayrı bir güzel....

suç ve ceza

* Kitap ile ilgili tek olumsuz olarak gördüğüm kısım raskolnikovun suçunu itiraf edip sürgüne yollandıktan sonra mutlu sonla biten kısım oldu. Bu kısım yazılmayıp raskolun kaderi okuyucuya bırakılsa daha iyi olurdu.
*
© copyright 2005 - 2026