sevdiği entry'ler

galatasaraylıların yüzünde oluşan tebessüm

Türk hakemleri olmayınca içinizden geçiyorlar. Avrupa'da devam eden tek takım biziz. Ayağımız takıldığında yüzünüzde tebessüm oluşması çok normal. Çünkü babanız Fenerbahçe!

bana bi şey olmaz

Abla senin tam olarak kaç tane ilk sevgilin var?

arkadaşlar beni biraz sever misiniz

Bugün buna ihtiyacım var. Ewed

10 milyon paranız olsaydı

Burada ne işim var?

sözlüğün çirkin çapkını

Eferim. Forum chat yaptık. Dhdhdj.

Evet

sözlük yazarlarının kahveleri

Eğer çaylak olmayacaksam
Beğenmedim.

kuresel ikinma'nın doğayla uyumu

--spoiler--
ellerde çiller olgunlaşmış en az 36 37.
--spoiler--

Haha herif anatomik ve biyolojik tahlil yapmış.

ismail abi

erdal bakkal-hani sen huzunluydun? ask acısı cekiyordun?
ismail abi-ben oyle uzun sure huzunlu kalamıyorum. sıkılıyorum.

:)

her zaman tebessum ettiren ikili.

leyla ile mecnun

ilk buluşmada dikkat edilecek hususlar

7-ilk buluşma
25-26 yasındayım. privatesozluk diye bir yerde yazıyorum. o zamanlar varoluscu yazılar filan yazıyordum. yazılarımı onemsedigim, yazı gibi yazı yazdıgım donemler.
bi cocuk var. acayip acayip guzel edebi yazılar yazıyor. mesajlasmaya basladık. sonra telefon numaramı istedi. aradı. konusmaya basladı. her ggun yazısmaya basladık. her gun bana telefon da etmeye basladı. bu boyle iki uc ay surdu. ankara da yasıyormus. oddu iktisat mezunuymus. okumayı ve yazmayı cok seviyormus. sonra olay romantik bi seye donusmeye basladı. mektuplar gelip gitmeye basladı. hala hayatımda aldıgım en romantik mektuplardır. benim kalbimin kutu kutuleri ritim degistirmeye basladı. bir gun telefonda konusuyorduk, bana dedi ki -o donem ben cok agır anti-depresanlar kullanıyorum- bıraksan ilaclarını, biraz da onlar seni hasta ediyor, seni alsam bir ege kassabasına kacırsam, bi cafe acsak, sen yemekleri yapsan, ben ortalıgı toparlasam temizlesem, ortalarda kızımız buse kosturuyor olsa. bum! orda asık oldum iste tam anlamıyla.
bi gun telefonum caldı:
-sana supriz yaptım, istanbul a seni gormeye geldim, nereye geleyim?

atakoy atrium a gel dedim. ilk gorusumu cok net hatırlıyorum. boyle sirinevler-atakoy koprusunda merdivenler iniyor. uzunca saclı, yesil gozlu, genis omuzlu. cok tatlı diye dusundum. velhasılı saatlerce konustuk. sonra birkac arkadası cagırdım aksama, bana geldiler, birkac meze hazırladım, rakı actım, muzik actık, oyle keyifli keyifli keyifli takıldık. ertesi gun benimki ankara ya geri dondu. gene mesajlasıyoruz. gene telefonla konusuyoruz. adını da koyduk artık. o hafta ben bi gece gec cıktım, annem beni evden kovdu, sokakta kaldım bes parasız gece gece, annanemin anahtarı vardı, oraya gittim, yani aslında babama gidebilirdim erenkoy de, ama ben atakoy e eve yalnız gidip sevgilimi oraya cagırmayı sectim. telefon ettim, gel dedim. birkac saat sonra kahramanım ankara dan istanbul a varmıstı. ve bu uc sene atakoy deki evde bas basa yasayacagımız sevgilik doneminin baslangıcı oldu, benim icin ankara dan yanıma tasındı. o donem ben galatasaray univ uluslarası iliskilerde okuyordum, cok ders de calıstırdı, cok odevimi de yaptı sagolsun. hatta o donem bir hikaye anlattı, bir arkadası bi kızı boyle ders calıstırmıs, kız okulu bitirmis, evlenmisler:)

o 3 senelik donem benim agır anti-depresan ictigim cok hasta ve suratsız bi donemimdi. benim en suratsız donemim icin bana "en cok senle guluyorum" diyordu tatlısım. kendisi yetim. cocuk esirgemede buyumus. bana bi gun dedi ki "hayatım boyunca tek tabancaydım, ilk defa iki kisi hissediyorum."
sohbetlerimiz bitmezdi. saatlerce edebiyat, felsefe, tarih, bilim sohbetler ederdik.
bazen gece sabah karsı yuruyuslere cıkardık atakoy de sohbet ede ede, o yuruyuslerimize bayılırdım.
genelde yemekleri ben pisirirdim, o da markete gidip alısveris yapardı.
seker bi kurulu duzen tutturmustuk o donem.

3 senenin sonunda benimki askere gitti. sansa istanbul da otogara yakın bir yer cıktı. her haftasonu ziyaretine gidiyor, sadık sadık bekliyordum. hatta orda yeni evli bi cift darısı basınıza dedi bize, ikimiz de gulumsedik.

ben bipolarım. bazen ataklarım tutuyor.
kendi kendim onu sadık sadık beklerken birden mani atagım tuttu.
ve ayrıldık. ben ayrılmak istedim. ama kafa olmus benim bi milyon, saglıklı bi sekilde alınmıs bi karar degildi.
boyle de yalan olduk.

cok sevgiyle yad ettigim bir hikayedir.
aradan 10 sene gecti. hala bazen mesajlar gelir gider aramızda.
boyle bi sey yasamamızı ben sans olarak goruyorum:)
hatta bi sıra bana evlenme bile teklif etmist, ben bakarız demistim:)
paralel evrende belki buse kosturuyordur cafemizde, ne dersiniz?

müzik paylaşımı

dallarikirazbasti bey grubumuz sadece müzik paylaşımına açıktır.

zalimlerin ayakta alkışlanması

işte gelişmişlik, işte medeniyet, işte abd demokrasisi.
netanyahu abd kongresinde ayakta alkışlandı.
zamanında da hitlere nobel barış ödülü vermeye kalkmışlardı.

herkes güzel şeyler istiyor

lakin hayat buna müsait değil. acısıyla tatlısıyla hayatı olduğu gibi kabullenip yaşamak en güzeli. onu yaşarken de en güzel şekilde yaşamak esas. geçici olan bu fani dünyada kalıcı olan tek şey el-baki olanın ahiret yurduna hazırlık yapmak. dünyanın hepsi senin olsa kaç yazar ki? sonu var. ahmaklar sadece bu dünyayı elde edip yaşamanın derdindedir. akıllı olanlar ise ebediyeti ister. mademki fıtratında ebedilik arzusu var. o zaman anlaki bu dünya hayatından sonra ebedi bir hayat var. gel sen o yol kesicilerin tuzaklarına aldanma. nefsinin arzularına uyup fani dünyanın geçici lezzetleri için o koskoca baki alemi heba edip kaçırma. hazırlan. aklını başına topla. iş senin kendi elinde. ne için çalışırsan onu elde edersin. dünya için zaruri ihtiyaçların harici çok fazla hırslanıp uğraşmaya değmez. esas gayretin makbulü baki alem için sarf edilen her şeydir. kalabalıkların aldanışı seni aldatmasın. gerçek lider doğru bildiği yoldan şaşmaz. dönse dolaşsa da şaşırıp kafası karışsa da takılsa da düşse de tökezlese de engel yese de yine kalkar yürür yoluna kaldığı yerden devam eder gider hedefine varır. onu hiçbir düzenbaz aldatamaz. çünkü klavuzu sağlamdır. yardımcısı kuvvetlidir. çünkü niyeti halistir. çünkü iyi bir savaşçıdır. kimi zaman yenilse de savaşın devam ettiğini bilir, ergeç toparlanır ve en sonunda kazanır. kötü alsın dünyayı başına çalsın. iyi olan ahireti kazansın. herkes ameline göre muamele görsün..

madem hayat bir mücadele, mademki bu hayatın içinde şerre daima davet var, bilki hayra da davet var ve kimi berikini kimi ötekini seçecek. bırak iyiler iyi olanı seçsin. kötü kötülüğüne yansın ah vah etsin pişman olsun dövünsün dursun..

faithfulness

Ne kadar yüksek sesle dinlersen dinle doyamıyorsun. Özellikle son kısımları. Manyak ve ötesi bir şarkıdır.

ferdi kadıoğlu

Cansın, iyi ki varsin. Gururun yeter.

Evet

2 temmuz 2024 avusturya türkiye maçı

2 gol atan merih, 90+5'te turnuvanın en kritik kurtarışını yapan mert, kemik gibi oynayan ferdi, otoban barış. Hepsi hepsi harikaydı, alınlarından öpülesi bir galibiyet. Doya doya kutlanmalı.

tacikistan'da başörtü takılması tamamen yasaklandı

Halen insanların kılık kıyafetiyle uğraşan gerizekalıları anlamıyorum. Bırakın herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasın.

yatakta fırtına gibi esen erkek

Hepimiz kardesizzzzz bu kavga ne diyeeeeeee...

Evet
© copyright 2005 - 2026