bugün

sevdiği entry'ler

teorik varlık deneysel varlık mıdır

Evrimde hala teorik değil ama eşşek gibi gözleniyor. Hiç gözlemlenen varlığa , cisme , kanuna bürünmüyor. Demek ki teoride gözlemlenebilirlikte sorgulanmalı. 5 duyu organı ile hissedilebilinecekse eğer. Yada Yüksek matematikle kanıtlanabilecekse dahi insan beyninin kabul edemeyeceği gerçeklikler vardır. Mesela kara madde teorik olarak kabul edilir lakin sadece orda olduğunu ölçüm araçları ile anlayabildiğimiz halde tanımlayamadığımızdan bizim skalamıza girmediğinden teorik kalmıştır. O halde teorininde hangi ölçütler içinde teorik olarak kaldığıda belirtilmelidir. Dünya felsefenin gördüğü gibi cisimler ve gözlemler üzerinde değil. Salt gerçekleri dahi anlasada kabul edemeyen insanlardan oluşmaktadır. O yüzdendir ki teoride var olan herşey sadece bizim gözlemi nasıl yapmak istediğimizle alakalı olarak teoride kalmaya devam eder veya deneysel varlığa dönüşür.

(bkz: bence)

gelmiş geçmiş en büyük çomarı seçiyoruz

çomarları hepiniz biliyorsunuz.
tarif etmeye, ne olduklarını uzun uzadıya anlatmaya fazla gerek yok.

geçen 15 sene boyunca öyle şeyler gördük ki, bunları derleyip toplayıp bunlar içinde en birincisini, en kıymetlisini seçmek elzem oldu.

işte adaylarımız;

aday-1: (bkz: rte anamın üstünde yakalansa orospuluk anamdadır)
https://www.youtube.com/watch?v=WPZpoox2sJE

aday-2; (bkz: erdoğan ın götünün kılıyım)
https://www.youtube.com/watch?v=W6rHU6JDJpQ

aday-3; (bkz: hüloğ)
https://www.youtube.com/watch?v=LJo4hJM2FFs

aday-4: (bkz: ıstırırım erdoğan ı yalarım bile)
https://www.youtube.com/watch?v=WYqE0ef0YDM

aday-5: (bkz: fuck me netherlands)
görsel

aday-6; (bkz: ak kefenliler)
görsel

aday-7: (bkz: başbakanım istesin kocamı bile boşarım)
görsel
görsel

aday-8: (bkz: akp beylikdüzü halkla ilişkiler başkanının kocası)
görsel

aday-9: (bkz: akp trabzon gençlik kolları)
görsel

aday-10: (bkz: coca cola yı sokağa döken bakkal)
https://www.youtube.com/watch?v=QKIFYFS0aD4

aday-11: (bkz: akp sevgisini kafasına kazıtanlar)
görsel
görsel
görsel
görsel

evet benim ilk 11'im bu şekilde.
tabi desteklerinizle listeyi güncellemek de mümkün.

insanlarda kuyruk olsaydı olabilecekler

kimin sallayıp kimin sallamadığı ortaya çıkardı.

bağımsız yargının tecavüz davalarında kanıt olarak kullanılabilirdi böylece..

ekonomimiz çökertilmeye çalışılıyor

asker, aldığı emir yüzünden ölür. şehit dersiniz;
ekonomi boku tutar, teğet geçecek dersiniz;
vergi çok fazla deriz, yol yaptılar dersiniz;

ağzınıza neyi takarlarsa, tekrarlayıp duruyorsunuz. iyi eğitilmiş papağan'da bunu yapabiliyor, daha az masrafı var. bana kalırsa bunları papağanla değiştirelim. bak diğerleri:

teknoloji, kabak kafalılar yüzünden "çok ilgilenmeyiniz" şeklinde küçümsenir, bir tarafınıza takmazsınız;
bilgi, gerçeğe ulaşılamayacak şekilde sansürlenmeye çalışılır, ses çıkarmazsınız;
çocuklar tecavüze uğrar, tecavüz edeni savunursunuz yada savunanı destekleyici şekilde alkış tutarsınız;
çocuklar öldürülür, üzerine bir de babasına fırça kayanı alkışlarsınız;
sınavlarda cevaplar kendine yakın olanlara ezberlettirilir, insan hakkı yenir, gık çıkarmazsınız;
terör örgütüyle masaya oturursunuz, arkanızdan vurulduğunuzda boku başka partilere atarsınız.

bir kere de sorumluluk alın be kardeşim.

neyse anlamayacaklarını senelerdir gördük. bu yaptıklarını bilerek yaptıklarını da biliyoruz artık, konuşarak anlatamayacağımızı da biliyoruz. onlar zaten biliyor yaptıklarını, cezasını çekmekten kaçıyorlar olabildiğince. o cezayı eninde sonunda çekeceksiniz, kaçış yok...

ekonomimiz çökertilmeye çalışılıyor

ekonomiyi toparlamak adına hiçbir girimşimde bulunmayıp içinde bulunduğu mevcut çöküntüyü dış güçlere bağlama problemidir. diktiğin ağacı sulamayıp yağmuru beklersen çürüyen fidan yüzünden bulutları suçlayamazsın..

arakanlı bebeğe yapılan işkence

https://twitter.com/musli...status/806181852558032896

sözün bittiği yer. sizler futbol konuşurken dünyada böyle acı çekenler var ve bunları kimse konuşmuyor.

sevgilinin bakire olmadığını itiraf etmesi

zar diye bir olgu var olmasaydı eğer bu duruma tepki gösterenler bir kızı sevebilir miydi acaba? zar falan yok bir kızla konuşuyorsunuz soruyorsunuz daha önce biriyle oldu mu diye sadece sözlerine güvenmek durumundasınız.

sanıyorum şöyle yaparlardı daha önce yapmış olması muhtemel olmayan ergenliğe girmemiş kızları gözlerine kestirir ve ergenliğe girer girmez de nişan nikah bir şeyler yaparlardı hemen çünkü bu kafanın yapacağı budur.

bırakın bu zar işlerini insanın ruhu orospu olmasın ruhu. ruhu orospu ama bedeni bakire birine rastlarsınız. siz o zarı patlattıktan sonra da istediğine istediği şekilde verir ruhunuz duymaz. kadının kişiliğini karakterini ruhunu sevin ve farz edin ki gerçekten tıpkı erkekler gibi kadınlarda da böyle bir tespit etme durumu söz konusu değil.

gördüğüm en iğrenç düşünce ise kimlerin altında inledi terledi gibi sözleri sarf edenlerin düşünceleri, sen bir kadını sevmeyi bile hak etmiyorsun öküz adam.

doların her gün artmasının gerçek nedeni

çomarlık süper lan. reisin ne diyorsa düşünmeden sığır gibi o sözleri tekrare et.
bebişim objektif yazar demişsin. tamam aşkım, objektif olarak yazacam ama ağır gelmesin sonra tatlım. ??

dolar son bir kaç aydır yükselmiyor. son 2-3 yıldır yükseliyor. krizin teğet geçtiği zamanlarda da yükseldi ama cidden o zaman ekonomi güçlü olduğu ve az da istikrar olduğu için dolar "tamam abi bu kadar yükselsem yeter" dedi.
ama şu an 2001 krizinden bile daha sikik bi haldeyiz. doların yükseliyor ve "durmayacam, bane ne" diyor. ama asıl sorun burada başlıyor. dolar yükselirken, senin türk liran da değer kaybediyor ki bunun anlamı ülke ekonomisinin bok gibi olmasıdır.

ulan senin liran, suriye denen iç savaç olan ülkedeki para birimine göre bile yüzde 10 değer kaybetmiş hala operasyon, hala amerigaaaa diyorsun. ulan sonra objektif diyorsun. objektif olayım dedim ama her sike amerika denen çomar kafaya karşı objektif nasıl olunur ki.

mesela; dış borcun devasa şekilde arttı, cari açığın arttı. bire a.kodum çomarı, bu borcu da mı ameriga yaptı.
teknosa en son 70 şubesini kapatıyordu, koskoca gold bilgisayar iflas erteleme veriyor, pegasus paso işçi çıkarıyor, thy uçaklarını tabiri caizse iş yok diye parkediyor, para yok diye çekler dönmeye başladı, arka planda iflas eden, batan binlerce şirket var, işsizlik almış başını gitmiş, zamlar allah'a emanet ama hala operasyon di mi breee çomarını siktiklerimi.

ben kimsenin arkasında durmam. bu hale geleceğimizi söylerken vatan haini olduk. gekdik ama hala amerigaaa diyor a.kodum oğlanları. inşallah 2001'den beter hala geliriz. siz anca bundan anlarsınız. yılbaşından sonra götüne giren zamları da amerigaaa yapacak zaten.

he bi de; vergi diliminde maaşını gasp eden de amerigaa. trump villa yapacak çünkü. gsm prim borcunu da gasp eden ameriga zaten. beyaz sarayın badana işleri varmış.

sen git katrilyonluk saray yap sonra amerigaa, sen git hoyratça "çerez parası" diye trilyonluk mercedesler al sonra operasyon.
sen git samanı ihtal et, hayvancılığın a.koy, tarımı toprağa göm ama amerikaaa.

diyorum ya. sizin gibileri görünce zerre sikimde değil artık. dolar inşallah 8 tl olur. maaşlar yatmaz, vergi kesintileri diye üstüne para ödersiniz inşallah.!!
zira sizler anca aç kalınca, ağzınız kokunca, çıkarınız ve ekmeğiniz önünüzden alınınca havlıyorsunuz.!!

hade şekerim, selametle.!!

not: ülkenin norveç gibi olmasını ben de isterim. ama bi yanda allah diyerek soyan, diğer yanda amerigaaa diyerek uyuyan salaklar varken batalım ki anka kuşu gibi tekrar doğalım istiyorum artık. gerçi bunlar açlıktan o kuşu da yer a.koyim.

sözlük yazarlarının itirafları

eşim ortak kullandığımız bilgisayara casus bilgisayar takip programı yüklemiş.

ama o kadar akıllı ki indirdiği set-up dosyasını da masaüstünde bırakmış canım benim..

ya hala gülüyorum ama durduramıyorum kendimi..

akşam eve gelince bunu da okursun artık sözlükte akıllı bıdık seni he hee..

sevda kuşun kanadında

''ürkütürsen uçamazsın'' diye devam eden efsane cem karaca şarkısıdır.

karını mı daha çok seviyorsun kocanı mı

ben komşusu oluyom.

gece uyanınca tavanda sallanan çük görmek

ya zall ın son simülasyonudur,
gündüz cok fazla trolluk yaptiginiza delalettir,
ya da kıcınız açıkta kalmistir.

eger iyi bir yazar olursanız sirinleri bile görebilirsiniz..

gecenin şiiri

geçmedi yare sözümüz
yollarda kaldı gözümüz
yere sürüldü yüzümüz
böyleymiş karayazımız.

çiçekler açılmaz oldu
pınarlar içilmez oldu
yar bize gülmez oldu
böyleymiş kara yazımız.

yalnız ona yar demiştik
onda bir şey var demiştik
o bizi anlar demiştik