bugün

sevdiği entry'ler

türkiye den siktir olup gitmek

ben bir gazeteciyim, düşünürüm, yazarım, söylerim, eleştiririm.

en ufak yapıcı eleştiriye bile hakaret davası açan bir çıkar amaçlı suç örgütü lideri var bu ülkede. içtiğimiz sigaradan sanata, yolda yürüyüşümüzden yatak odalarımıza kadar karışıyor.

boğuluyorum artık, nefes alamıyorum. çölde yolunu kaybetmiş birinin suya hasret kalması gibi konuşmaya, yazmaya; bilgi, görüş ve duygularımı paylaşmaya hasretim ama... ama yapamıyorum. mesleğimi icra edebileceğim tüm köşelere adamlarını dikmiş ve kendinden âlâsı olurmuş gibi kendisine en ufak bir eleştiri getiren herkesi vatana ihanetle suçluyor.

özdarbesinden sonra artık tümüyle gemi azıya aldı. ekonominin içine etti. cumhuriyetin tüm kurum ve kuruluşlarını 10 yılda mirasyedi gibi üç kuruşa sattı, savdı. devletin elinde gelir getirecek tek bir kurum kalmayınca patentleri peşkeş çekebilmek için tübitak'ı bile satışa çıkarttı. yetmedi dünyanın en ağır, en fahiş vergilerini kondurdu. o da yetmedi vergilerimizle yapılan yolları sattı, paralı hâle getirdi.

kadınları, gençleri, çocukları katlettirdi. kutsalları bozuk para gibi harcadı. kullanamadığı her şeye küfür etti. terör örgütlerini besledi, silâhlandırdı.

işsizliği tavan yaptırdı; doktoralı, mastırlı, üç yabancı dil bilen gençlere bile ya polis olursunuz ya aç kalırsınız dedi. öyle bir düzen kurdu ki kulu olmayan insanlara bir dilim ekmeği, bir bardak suyu çok gördü. ülkede yağlamanmamış orman bırakmadı; ciğerlerimizi temiz havaya hasret bıraktı.

kurduğu rüşvet düzeni sürsün diye faiz artırımına engel oldu; türk lirası'nı, devleti kalmamış suriye poundu karşısında bile değer kaybeder duruma getirdi.

geldiği günden bu yana sürekli yanlış yaptı; bir dediği bir dediğini tutmadı ama bir gün bile çıkıp da "sorumlu benim" demedi.

ve bugün kalkmış erkler ayrılığını ortadan kaldırıp on dördüncü louis gibi "l'etat c'est moi" demeye başladı. mutlaki monarşilerde bile görülmemiş yetkileri kendisinden topluyor ve kurduğu propaganda basını ile bunu topluma yutturabiliyor çünkü devlet eliyle insanları eğitimsiz, cahil; basın eliyle beyni yıkanmış hâle getiriyor.

almanya'ya dönmemek üzere gidebilecekken "ülkeyi terk etmek olmaz" diyen; bedelli yapabilecekken "bize yakışmaz" diyerek askerlik yapan; insanları aydınlatabilmek için en iyi bildiği konuda bile "bana inanmayın, kaynaklar orada. okuyup kendi fikrinizi kendiniz bulun" diyen beni bu hâle getirdiniz. evet, suçlu yalnızca çıkar amaçlı suç örgütü lideri değil. okumadan, öğrenmeden; camilerde, okullarda, basın organlarında duyduğunuz yalanlara koala gibi sarılan sizlersiniz suçlu.

ve beni o derece insanlıktan çıkarttınız ki ülkede olan her türlü felâkete "iyi olmuş" diyorum. hayır, iyi olduğunu düşündüğümden değil; bu kitle hak ettiğini bulduğundan.

gidebilsem bir daha dönmeyeceğim. o kadar dönmeyeceğim ki mecbur kalmadıkça konsolosluk ya da büyükelçilik binalarına bile ayak basmayacağım.

en sevilen dizi karakteri

harold finch , rick grimes , walter o'brien , toby curtis.
© copyright 2005 - 2026