bugün

sevdiği entry'ler

aciziyetin kadınlara yakışması

Kadına acziyeti değil de kendilerine aşağılık kompleksini yakıştırıyor esasında bu tipler.

Karşılarında güçlü bir ego görmeye dayanamazlar; otoriteyle savaşlarını kendi içlerinde bitirememişlerdir henüz, bu yüzden içten içe itaat etmekten haz duyarlar. Hayatta hiçbir beceri gösteremedikleri ve maslow' un basamaklarının ilk adımında kaldıklarından mütevellit hakimiyeti yataktan başka bir yerle bağdaştıramaz, cinsel organları işlevini yerine getirebildiği ölçüde "erkek" sanırlar kendilerini. Toplumda fark edilmedikleri için Günün sonunda kahraman olma hayalleriyle yanıp tutuşurlar.

işte asıl acizlik budur.

saviem

Her konunun üstadı, çalışanı, gönüllüsü olarak beni benden alan, sandalyeden düşmeme sebep komikli şahane yazar.

Entrylerinin en sevdiğim bölümü, kaç zamandır hangi işle iştigal ettiğine dair verdiği bilgidir.
Du bakalım bu sefer nerenin müdürü, şefi, sorumlusu diye okuyup, yerlere yatıyorum.
Sözlüğün en cici, okunası, eğlenceli, şebek yazarlarından biri.
Seviyorum seni saviem kişisi. Hep yaz e' mi. Kalp kalp kalp...

fikirleri değişmeyen insan

Her insanın fikirleri değişir ama bazı insanlar fikirlerinin değiştiğini kabul edemeyecek kadar inatçıdır. Sadece işlerine gelen konularda fikir değiştirdiklerini başka insanlar ile paylaşırlar. Muhalif insanlar, bunu bilinçli yapmıyorlar.

Bizim ailenin en inatçı iki insanı dedem ve ben. Minişim benim. Bayılıyorum ona. geri adım attığını hiç görmedim. Düşüncelerini hiçbir zaman değiştirmedi, kimseyle anlaşamadı ve her zaman bildiğini okudu. Gençliği bu yüzden şiddet ve dışlanma ile geçmiş. 9 kişinin üstüne bıçakla koşacak kadar deli olduğu için sonra bitmiş bu şiddet. Onu her zaman kendi karakterinin altında ezmeye çalıştılar. Hep hakaret, hep ayıplama, sürekli bir karakterine saldırı. Özellikle halam yaptı bunu acımasızca ancak dedem asla ödün vermedi karakterinden. Bu adam en sevdiği kıyafeti yırtık diye ona giydirmeyen insanların karşısında üstünde olan her şeyi yırtıp çıplak oturan biridir. Ona ve yaptıklarına karşı çıkarsan delirir. Dediğim gibi minnoş bir insandır. Bu örnek sonrası daha iyi anlamış oldunuz.

Dedemle aynı karaktere sahip olduğumuz için birkaç kez çatışma yaşadık. Ne ben eğilecektim ne o, baktım olmuyor en sonunda yön degistirdim. Zekasını ve birikimini her zaman övdüm, karşı gelmedim, dediğini yaptım ama yaparken şöyle yapsak olabilirdi ama bu da olur dedim. Dedem bir gün benimle inatlaşmayı ve patronluk taslamayı bıraktı. Benden fikir alıyor. O beni övmeye başladı. Ona göre en zeki benim çünkü şimdiye kadar kimse ona uyum sağlamayı akıl edemedi.

Bir insan 80-90 sene boyunca ona uyum sağlayacak hiçbir insan bulamıyorsa sahiden sorun sadece onunla mı alakalıdır? Bence her insan içten içe kendi fikirlerine aşırı bağlı ve kendini çok beğeniyor ama çok az insan fikirlerini yüksek sesle savunuyor. Ben yüksek sesle savunanları seviyorum ve saygı duyuyorum.

Aslında bunlar aşırı uyumlu. Kimseyle anlaşamadıkları için onunla anlaşmaya çalışan insanlara uyum sağlamaya çalışıyorlar çünkü. Seviyorum bizi. Kalp biz ben.

minimalizm

yemekte fransızlar buna (bkz: nouvelle cuisine) derler. kocaman tabaklarda iki kuş sıçmığı kadar yemek konulur ve hesap yüzlerce euro tutar.

5 kuruşun çok stratejik bir meblağ olması

Biri birine hakaret davası açtığında 5 kuruşluk tazminat ister. Eko taksicileri öttürmek için vapurları 5 kuruş yapar. Sosyal medyada dönen saçma sapan ergen sözlerinde geçen tek para birimi yine 5 kuruştur.

5 kuruş bu anlamda çok stratejik bir para miktarı. Mesaj vermek isteyen herkes 5 kuruşa yapışıyor. Normalde yolda görseniz eğilip almaz, atamın resmini yerde bırakırsınız adiler.

moderatöre yavşayan dişi bayan kadın yazar

Niye sadece kadınları hedef gösterdiniz? Modları arkasına alıp burada istediği gibi at koşturan birçok erk*k yazar mevcut. Gücünüz kadına mı yetiyor yoksa gözünüze mi batıyor?

düşün ki o bunu okuyor

7 sene oldu adını yaşatalı. Bir elin parmağını geçmeyen anıları yâd edeli tam 7 sene.
ilk önce mahalleler vardı aramızda sonra şehirler şimdi ise kıtalar.
Mümkün olabilecek şeyleri imkansızlığa sürüklemek en büyük başarımız oldu, kutlu olsun.
7 sene önce bir söz verdim "unutmadım, unutmayacağım" diye. Benimle birlikte sen de sözünde durmuşsun, unutamıyorsun.
Dönüp bakıyorum da, birbirimize engeller koymaktan başka bir işe yarayamamışız, yazık etmişiz.
Şimdi ise beraber mutlu olmak yerine pişmanlıklarımızı anlatıyoruz birbirimize. Bu zaman niye böyle geçti diye dizlerimizi dövüyoruz.
Her şeye rağmen, Birgün karşılıklı oturup bizi bize anlatır mıyız?
Hiç umut yokken bile kıtaları aşmayı göze alır mıyız?
Senden çıkardığım tek ders geç kalmak oldu. Ertelediğim ne varsa hepsi büyük pişmanlıklar olarak çaldı kapımı.
Ama şunu farkettim, Kaç sene geçerse geçsin benim mevsimlerim sana hep ilkbahar. . Her zaman yeni başlangıçların ilacı, rengarenk çiçeklerin coşkusu, miss kokusu, kışın kurumuşluğun telafisi. Öylesine taze, öylesine temiz...

saviem

Kendisi unep bünyesinde 7 sene Boyunca sözlükten felsefe konuşarak kız düşüren Cafe canlılarının doğal yaşam alanlarını inceleyen bir ekipte interaktif sözlük sorumlusu olarak çalıştığını söylemişti bana daha önce.

O yüzden bu konuda uzmandır.

saviem

Sözlükte olmadığım zamanlarda düzenli olarak okuduğum, entryleri çok eğlenceli ve imgeleri dolu olan çok işli yazar.

Not: arkadaşlar, erkek olduğunu biliyorum, uyarmayın.

anın görüntüsü

(img:#1986295)
Fukaralık övgüsü yapmam, yapandan hazzetmem. Ancak şimdi bu küçük şehre basmış isin, genzi yakan kömür kokusunun altında, denizi bile görüp umutlanmanın mümkün olmadığı bir yolda nice saattir feribot sırası beklediğimden olsa gerek; şu küçücük derme çatma evin, yalnız oduna güvenip yarı yolda kalmış, söndü sönecek sobasının önünde çay içip survivor izlemek, ardından üşüyüp kalkmadan evvel on saat uyumak istiyorum.

güzellik göreceli midir

Felsefi olarak bir estetik kaygı gütmek veya psikolojik olarak bu konu hakkında tabular oluşturmak boşa çabadır. Çünkü insanlar her şeye kendi algısal alanlarıyla birlikte bakarlar. Bu sebepledir ki güzel, hoş, çirkin, estetik gibi kavramlar objektif değildir ve bu kavramlar üzerinde spesifik bi açıklama yoktur. Yeni dünyadaki her şey gibi bu kavramlarda yeni aristocu düşünce düzeninin boyunduruğu altındadır. Örnek vermek gerekirse bir kedi acıktığı için miyavlamaz, miyavlaması gerektiği için acıkır. Yine de hikayenin sonunda kedi miyavlar ve insanlar sevdikleri kişilerin güzel olduğunu iddia eder.

sözlüğün en kaliteli yazarı

(bkz: saviem)
© copyright 2005 - 2026