bugün
- türklere vize serbestisi4
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı31
- kimsenin size söylemeyeceği bilmeniz gereken şey9
- her şeye sahip insan mutsuzluğu13
- velvet25
- ye yağlıyı iç suyu dondurursa dondursun3
- kendini değersizleştiren insan5
- herkese pas veren kız barselonada oynasın12
- sarı renkli şeker tarafından tehdit altındayım8
- çay yapacak hatunun olmaması2
- ağzı sarımsak kokan biriyle öpüşmek3
- golden rose velvet matte ruj 202
- mor semsiyeli yabanci8
- amedspor3
- pancar küspesi2
- evliliğin anlamı13
- dünyanın en değerli şeyi5
- sokakların mis gibi bok kokması2
- yoğurt mayalamasını bilen erkek6
- kuzey karolina'dan ındianapolis'e gitmek2
- spotify blend list yapmak istenilen yazarlar5
- akide şekeri yiyip radyo dinlemek5
- en iyi sayısal zeka hangi meslektedir sorunsalı10
- kürtsüz türkiye11
- bronzlaşma2
- o kızdan uzak dur diyen erkek2
- nude var mı3
- evde yoğurt yapmak5
- sizi her yerden izleyebilen yapay zeka2
- bacak uzun gözüksün diye kiçi açıkta birakmak2
- golden rose pure matte powder ruj 1102
- türk ile kürt'ü rakip sanmak5
- bütün gece sokaklarda seri katilin izini sürmek5
- the crow2
- aslıhan moralı2
- çoluk çocuk işler peşinde koşan tipler3
- halife olacağım7
- beyazconverse nickli yazar erkek mi5
- anın görüntüsü33
- ismet gürbüz8
- her şeyden anlayan adam edası5
- türkiye türklerin ve kendini türk hissedenleridir7
- bana onu sormayin7
- yazarların bu seneki tatil yeri tercihi8
- fenerbahçe15
- selahattin eyyubi türktü4
- mehdi cennet vatanda3
- hilafet gelsin mi6
- zafer ve iyi partinin ortak adayı mansur yavaş8
- neden bu kadar yakışıklıyım2
entry'ler (691)
sezgicilik veya felsefeyle alakası hiç olmayan kitap hatta gazali zamanında felsefeyle uğrastıgını ve bunun ne kadar boş bır ış oldugunu anladıgından bahseder. gazali hz zamanında devrın en buyuk alımıyken her şeyı bırakıp tasavvufa yönelmış ve nefsıyle mucadeleye adamıştır kendını daha sonra da huccetul ıslam, dının ıspatlayıcısı denmiştir kendıne ki imam ı rabbani bile bunu onaylar.. ıhya da her konu vardır bu yuzden bazı alımler butun kıtaplar ortadan kaybolsa dını yasamak ıçın ıhya yeter demışlerdir genel anlamda nefisle, ınsanın ruhunu, huylarını davranışlarının altında yatan sebeplerı tanımasıyla ılgılı bır kıtaptır. nefsimi tanıma konusunda şahsen benim için de çığır açan dını tekamulumun gelişmesınde çok buyuk etkısı olan bır kıtaptır gazali hz'den allah cc gani gani razı olsun.
şunu da belirteyım kı kitabın belli bir bölumu fıkıhla ılgılıdır bu bölumlerı okumadan da gecebılırsınız ıstersenız, gazali hz şafi dir kitabın fıkıh ile ılgılı kısmındakı hukumler şafi fıkhına göredır buna da dıkkat etmek gerekır..
şunu da belirteyım kı kitabın belli bir bölumu fıkıhla ılgılıdır bu bölumlerı okumadan da gecebılırsınız ıstersenız, gazali hz şafi dir kitabın fıkıh ile ılgılı kısmındakı hukumler şafi fıkhına göredır buna da dıkkat etmek gerekır..
semerkand tv deki programında imam gazali hz. nın ihya ul ulumiddin adlı şaheserınden konular işliyor. tasavvuf ehlıdir menzıl tarıkatındendir, konuşmasıyla hal ve hareketlerıyle de bunu gösterıyor değerli bir hoca. şu şiiri de çok guzel, duygulu okumuş.
https://www.youtube.com/watch?v=nea-oAidD8o
https://www.youtube.com/watch?v=nea-oAidD8o
şu gerçek ki şurda hakkında tanım, yorum yapanların %90 ı namazsızdır ki çoğu fatiha'nın dahi anlamını bılmıyordur. bu formatta herkes istediği hakkında "sallayabılıyor" bu tarz ortamlarda da dındarların pek işi olmadığından yazılan yorumların çoğu da olumsuz cahılene safsatalar malesef. tarıkatler peygamberımız zamanında yoktu başlıbaşına bir dındır, rabıta ve tevessul şirktir, şeyhlerıne tapıyorlar vs gibi sığ sözleri sizi aldatmasın. tarıkattekıler (ismailağa olur menzil olur vs)ince çizgilerde dini yaşarlar. ALLAH CC ya kulluğu zevkle yaparlar. menkıbelerini dinlediğiniz, türbelerıne gittiğiniz evliya dıye bıldıgınız insanların çoğu tarıkat ehlıdır.
şunu da ekleyeyım tabıkı de her konuda olduğu gibi bu konuda da çürük elmalar çıkmıştır. insanlar uzerınden rant saglamak fayda temın etmek ıçın cemaat tarıkat adı altında oluşumlar da vardır, ilmi derınliği olmayan itikadi ve fıkhı bılgisı olmayanların bunlara aldanmaları kaçınılmazdır o yuzden dini tekamulu bir noktaya gelmeyenlerın çok dıkkatlı olması gerekır. zaten bu iş yapayım edeyımle alakalı değildir ruh bir noktadan sonra kendi ister,namazlar oruçlar yetmez artık , daralır sıkılır içi ALLAH CC anmak ister hep, dunyalık şeyler boş gelmeye başlar dunyadan aldığı zevk azalmıştır o nokta da tarıkate yönelır.
şunu da ekleyeyım tabıkı de her konuda olduğu gibi bu konuda da çürük elmalar çıkmıştır. insanlar uzerınden rant saglamak fayda temın etmek ıçın cemaat tarıkat adı altında oluşumlar da vardır, ilmi derınliği olmayan itikadi ve fıkhı bılgisı olmayanların bunlara aldanmaları kaçınılmazdır o yuzden dini tekamulu bir noktaya gelmeyenlerın çok dıkkatlı olması gerekır. zaten bu iş yapayım edeyımle alakalı değildir ruh bir noktadan sonra kendi ister,namazlar oruçlar yetmez artık , daralır sıkılır içi ALLAH CC anmak ister hep, dunyalık şeyler boş gelmeye başlar dunyadan aldığı zevk azalmıştır o nokta da tarıkate yönelır.
tabiki idam çok kötü birşey ama kendi erkek çocuğuna tecavüz edip konuşmasın diye öldüren bir "baba" haberi vardı geçenlerde okumuştum başka hangi ceza paklar ki böylelerini?
real hayal kırıklığı yarattı bende ilk yarı itibariyle, oyun ortada real'in üstünlüğü yok, di maria çok etkisiz, mesut da tutuk biraz sanki. böyle ortada giderse maç pek parlak bir son görmüyorum madrid için. di maria'yı çıkarıp coentrao'yu almasını bekliyorum ikinci yarı.
iki takım içinde barça'nın elenmesi ayrı bir motivasyon, bu maçı kazanırsak kupayı alırız diye düşünüyordur iki takımda. münih'in maçtaki ilk golü bulması lazım zira o savunmayla gol yemeden tamamlayamazlar maçı. bence başaramayacaklar skor tahminim 4-1.
sonunda yüzümüzün güldüğü maç. belki real eski barça maçlarına göre daha iyiydi ama abartmamak da lazım oyun adına pek birşey yoktu yine. sadece barça eskisi kadar iyi değil.
(#14861927)hiç aşık olmamış yazar.
(#14899738)bu konudaki düşüncelerinde yalnız olmayan yazar.
imtihan ameliyatla bitmez aslında tekrar olabiliritesi yüksekmiş başına gelenlerde bu durumun o yüzden çok dikkat etmeleri gerekiyor.
sakaryaspor'da top koşturan 1991 doğumlu gelecek vadeden ön libero.* stoperden devşirme ön libero olmasına rağmen ön libero daha başarılı oldu ve bu mevkideki oyunuyla dikkat çekti. sakarya'nın yetiştirdiği önemli oyuncular kervanına katılması olası. menajeri Trabzonspor, Kayserispor, Antalyaspor, Orduspor, Eskişehirspor ve Ç.Rizespor'un kendisiyle ilgilendiğini açıklamış.*
yahu gs, fb veya bjk tarafatarı olmak bir özellik işimi ki? kimimiz rengini begendik de tuttuk takımımızı kuçukken, kımımızın babasının takımı dıye tuttu, kımımız ismini begendiğimiz yabancı bir futbolcudan dolayı mahallede top oynarken şut çekerken onun adını soyledık onun takımını tuttuk.
durum buyken nasıl gs taraftarı diye mılyonları ıçıne alan bir genelleme yapılır mantıkta yerı varmıdır bunun. ha oyle dusunuyosan bjk ,fb ,gs o bu şu hepimiz aynıyız bırının bırınden nasıl farkı olsun aynı ulkenın aynı kulturun ınsanlarının. futbolu sevdık bir takım tutmak gerekıyordu herkes de kendıne göre bir takım seçti hepımız aynıyız.
durum buyken nasıl gs taraftarı diye mılyonları ıçıne alan bir genelleme yapılır mantıkta yerı varmıdır bunun. ha oyle dusunuyosan bjk ,fb ,gs o bu şu hepimiz aynıyız bırının bırınden nasıl farkı olsun aynı ulkenın aynı kulturun ınsanlarının. futbolu sevdık bir takım tutmak gerekıyordu herkes de kendıne göre bir takım seçti hepımız aynıyız.
güzel bir duygu yaşanmalı, aşık olduğuma pişman değilim ama aşık olduğumu ona söylediğime vazgeçilmez oldugu izlenımını verdığıme duygularımı frenlemeyıp onu mutlu etmek için sevgımı fazlasıyla gösterdığıme çok pişmanım aşık olduğuma değil.
üzücü oldu bu kadar yaklaşmışken ama belki de iyi oldu bunu zaman gösterecek.
kaçınmaması gerekir, siz ne kadar kendinizi geri çeker alttan alırsanız o kadar tepenize çıkarlar bu iş kesinlikle böyle. en buyuk keşkelerımden bırı fazla ıyı olmak siz yapmayın. bencıl olun. (bkz: seveni sikerler sikeni severler)
bir tartışma olur ana konuda siz haklısınızdır ufacık bir yanlışınızı bulur onla savunma yapıp trip atar filan ya bir de özür bekler. mecazen kendi yumruk atar tokat için özür bekler ya işte o anlar.
forvette edu yerine mustafa pektemek'in oynamasını ümit ettiğim maç. hiç ama hiç beğenmedim edu'yu doğrusu.
voleybol oynayan kızlar*