sevdiği entry'ler

müslüman ülkede oruç tutmayan tip

asıl müslüman ülkede oruç tutmama özgürlüğü garanti altında olmalıdır. biz müslümanlara düşen kimsenin hayatına, inancına müdahale etmemektir.

Allah tüm kullarına seçme, günah işleme özgürlüğü sunmuştur. Kul kendini ne sanıyor arkadaşlar?

hep diyorum; biraz düşünün ve biraz da okuyun ya.

en gizemli soru biz tanrı mıyız

tanrı olsaydık kendi sorumuza cevap veremeyecek kadar aciz olmazdık.

felsefe ne işe yarar

Felsefe bir aristo'yu, hegel'i öğrenmek değildir....

Varoluşunu sorgularsın, ki sana bir akıl verilmiş. Sadece var oluş değil. Filozof felsefe denilince nedense tanrı tanımaz algısı oluşuyor. Hani ön yargımız yoktu bizim? Kısaca ben felsefe ne işe yarar denince, Bağnazcılık yapmak yerine herhangi bir olayın, durumun, varlığın nedenini niçinini düşünürsün ve kendini inandığın öğretiye göre yetiştirirsin diye anlıyorum.

Ufku geniş insan zaten halk ne diyecek diye düşünseydi, hiç sorgulamazdı. Ama varoluşu zaten sorgulamak oldu. Onu kendine bir araç edinip karşılığında bir şey beklemedi. Amaç edindi ve ahiretteki işine yarayıp yaramayacağı da inandığı tanrısıyla kendisi arasında.

peygamberin öldürttüğü şair kab ibnü l eşref

+nerede yazıyor?
-hadislerde...
+hadislerde yazanın doğru olduğunu nereden biliyorsun?
-ama herkes insanıyor.
+tamam. sen o zaman alttaki videoyu izle...

https://youtu.be/psY4-Q7xB0U

esma bint mervan peygamberin öldürttüğü kadın şair

Buralarda çirkinleşen, kaynağı gtü olan bir ateist gördüm sanki.

He yavrum he sen öyle dediğin için kesin öyle olmuştur.

Biraz daha detay verseydin. Ne de olsa sadece 1400 yıl önce yaşandı herşey dün gibi ve detaylıca anlatman gayet doğal. Tarih yalan söylemez. inderex ne diyorsa o.

allah ın kuran da beddua ettiği ayetler

Parantez içi yazımları normalde yoktur fakat mealciler bazı yerlerde kastedilenin ne olduğunu okuyanın anlaması için açıklama amacıyla yazarlar. Bazen de bu gereklidir çünkü uzun yada kendinden önceki ayette anlatılan özne hakkında devam eden yeni ayette bahsedilenin ne olduğunu belirtmek için bu yapılır.

Fakat konumuza dönecek olursak, ölsün gebersin tarzı meal hiç olmadığı gibi, olsa da bu mealcinin seçimidir. Allahın şiddetini anlattığı muhakkaktır fakat Arapça lanetin yerine Türkçeye çevirilirken kullanılacak kelimeyi mealci seçer.

Ve meal bir yansımadır kuran değildir.

Bu yüzden her mealci farklı çeviri yapar.

Fakat mesaj gayet anlaşılırdır. Üstün şekilde sabır sahibi Allah kötü kişiyi çetin bir şiddetle hesaba çekeceğini daha yalın anlatamazdı. Kurana ilk inanacak ve onu yayacak olan Arap toplumunun dilini her yönüyle kullanması da gayet anlaşılır. Çünkü Allahın bize bildirdiği gibi herşey onun yarattığı üzere neden-sonuç ilişkisi ile yürüyor.
© copyright 2005 - 2026