bugün

entry'ler (21)

sözlük yazarlarının ayakkabı numaraları

36. minnacık.

jake gyllenhaal

ilk donnie darko'da aşık olup, sonra tüm filmlerini izlediğim garip bi çekiciliği olan adam. oyunculugu da iyi tabi.

sözlük yazarlarının an itibarı ile düşündükleri

acaba kaç kişi 14 şubata yalnız gircek.

ve şimdi çıkabilirsin profilimden

bir kadın olarak cinsimden utandıran, kezbanın önde gidenlerinden birinin lafı. profilini siksinler.

erkek adamın saçı kısa olur

erkeğine göre değişecek durum. kısa saç yakışıyorsa kısa saçlı olsun ama uzun saçlıların bir adım önde olduğu da gerçek.

seven kızın terk etme nedenleri

sevdiği insanı karşısında göremiyordur.

hiç kimse tarafından siklenmemek

bazen intihara götürebilir insanı. zor durum.

gecenin şarkısı

rabbit heart

https://www.youtube.com/watch?v=k_dH6wp-qvQ

sözlük yazarlarının itirafları

sadece bir kişiyi unutamadım ve hala onu internette takip ediyorum gizli gizli.

yan yana gelmemesi gereken iki varlık

çirkin kadın, tipsiz erkek.

diyeti bozduktan sonraki ilk cümle

'' oh yaşasın yemek yemek''

sözlükteki kızların boylarının kısa olması

sözlük erkeklerinin uzun boyları ile dengelenebilir. tabi varlarsa!

ilk randevuda sevgilinin ben bakire değilim demesi

herşeyin şeffaf olmasını istemiştir. zaten karşısındaki buna taktıysa, hiç başlamasın bu ilişki yorulmayalım görüşündedir.

maru

aşmış şirinlikte 2007 doğumlu, Scottish Fold cinsi erkek kedi. japonya'da yaşamaktadır ve komik resimleri, videoları sayesinde internette 2009 yılında birden meşhur olmuş ve artık çok tanınan bir ünlüdür. bu arada ismi japonca çember demekmiş. bu da blog adresi, gülmek için birebir: http://maruthecat.tumblr.com/

artefact

ingilizce insan eliyle yapılmış, doğal olmayan.

pest

böcek, fare, yabani ot gibi zararlı organizmalar.

(bkz: pestisit)

osman konuk

1961 yılında afyonkarahisar'da doğdu. 1982 ylında istanbul istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu ve halen afyon kocatepe üniversitesi sosyoloji bölümünde doçent doktor olarak çalışan şair. seni yalnız ben anlarım, tehlikeli belki, beyaz savunma ve sıfır ironi isimli dört şiir kitabı bulunuyor. şiirlerinde kelime oyunlarını, düşleri, diyalogları çok yerinde kullanan saygu duyup çok sevilesi, bol bol okunası insan.

''insan tanıdık birini arar kötü kararlar verirken
kolların hafızası en doğruyu hatırlar
ezbere bir türkiye haritası çizersin birini özleyince
ellerin tanımadık bir meleğin elleriyle değişir
karadeniz kavisinde
modern resmin bilmediği bir kavis
sıcak bazlama, iyi soğuk, ciğerde esen rüzgar
tanrı'dan makyaj dersi; güzellik mecburidir.''

itai itai hastalığı

kronik kadmiyum zehirlenmesi. ilk kez japonya'nın Toyama bölgesinde nehire sızan kadmiyumla kontamine olmuş balıkların yenilmesi sonucu, bölge halkında görülmüş ve bu isimle anılmış. belirtileri, böbrek hasarı ve kemiklerde yumuşama olarak tespit edilmiş.

itai

japonca ''ahh''* tepkisi. ayrıca (bkz: itai itai hastalığı)

yoncaköy

izmir'in selçuk ilçesine bağlı sahil beldesi, tatil yeri. sakin bir koy, orman içinde olması ile çok çekicidir ancak yapılaşma ve yerleşen sayısı artması ile eski güzelliği yavaş yavaş kaybolmaktadır.
© copyright 2005 - 2026