bugün

ulaştırma bakanlığımızın otoyolları satmazdan evvel attığı son kazıktır.
hesabında 30tl den az olanların kaçak durumuna düşürülmelerinin yegane sebebi bedava kaynak yaratma girişiminden başka bir şey değildir.
ogs den alınan ücretlerin dolar bazlı olduğu göz önünde bulundurulursa, yarın öbür gün iade edilmesi sırasında bu paranın reel olarak değer kaybı çok fazla olmayabilir. kısacası bakanlık günü geldiğinde, o güne kadar bir hesapta tuttuğu ve kuvvetle muhtemel sabit getirili menkul kıymetler satın almak suretiyle değerlendirdiği paranın geri ödemesini yaparken kendisi ne kadar karlı çıksa da en başta parasını ödemiş olan vatandaş da bir nebze olsun enflasyona ezdirilmeyecektir.
lakin hgs olarak kısaltması yapılan bu yeni sistemi biraz incelersek eğer; ptt ile ortak çalışılacağı, 30tl asgari bakiye zorunluluğu önceden de yapılan açıklamalar ışığında yapılması planlanan bir ptt özelleştirmesi sırasında, ptt nin daha yüksek bir bedelle değerlemesi yapılacaktır.
günümüzdeki 8 milyon kgs kullanıcısının hepsinin hgs ye geçirilmesi ile ortaya da 240 milyon liralık bir kaynak çıkacaktır. buna sisteme yeni dahil olacak aboneler ve yurtdışından giriş yapacaklar ile birlikte değerlendirdiğimizde belki de 350-400 milyon bandında, hiç bir zaman dokunulmayan bir nakit olarak okuyabiliriz. bu meblağ sadece devlet tahvilinde dahi yatırıma dönüştürülse buradan her yıl edilecek net kar yüksektir. ama ben eminim ki bu nakit akışı ptt değerlemesi sırasında da karayolları değerlemesinde de adam akıllı yapılmayacak, ucuz bir satışın ardından ihaleleri kazanan firmalar buralardan para basacaktır.
kısacası vatandaşına hizmet etmeyen, tam aksine vatandaşı birilerine hizmet ettirten bir devlet yapılanmasının en son çocuğudur.
trafikte hiç bir değişiklik yapmayacak yeni köprü geçiş uygulamasıdır. kısacası, aynı bokun laciverti.