bugün

tedavi edilmediği durumlarda , özellikle helicobacter pylori kaynaklı türlerinde yüzde 4 oranında habisleşme riski olan mide rahatsızlığı.
mide asidini tolere edici ilaçlar (bkz: talcid) bi yere kadar faydalı olabilir...
ancak sizi inanılmaz ağrılardan kurtaracak mucizevi çözüm halil ibrahim otudur... denedim ve yaklaşık bir senedir ülsere benzer bir rahatsızlık duymuyorum.
kontrol altında olduğu sürece, belirli ilaçlarla habisleşme riski azalsa da, belirli hastalıklarla birleştiği zaman, (bkz: diyabet), (bkz: hipertansiyon), (bkz: kolestrol), yerinde saymayıp, onikiparmak bağırsağını da etkisi altına alabilen, ve de hayata mal olabilen, (bkz: dedenin olmesi), sadece mideyle sınırlı değil bir sürü türünün de olduğu dikkatli olunması gereken hastalık..
mide ülseri
Midenin iç yüzündeki belirli bir kısmın aşınması sonucu meydana gelen yaraya mide ülseri denir. Sinir bozukluğu, midede asit fazlalığı, zamanında ve iyi tedavi edilmeyen gastrit, mide zafiyeti, karaciğer yetersizliği veya safra azlığı, kalp hastalıkları, sindirilmesi güç yiyeceklerin aşırı derecede kullanılması, haddinden fazla sigara, çay, kahve veya asit yapıcı meşrubat içmek, alkol kullanmak veya bazı ilaçların uzun süre kullanılması mide ülserini doğuran nedenler arasındadır. Hastalığın başlangıcında mide ekşimesi ve ağırlık hissi vardır. Hastanın ağzına, sık sık ekşi su gelir. Tat alma duygusu hafiflemiştir, dil paslıdır, hastanın rengi solmuştur. Karnın üst kısmına bastırılınca, acıma hissedilir. Bu belirtiler ortaya çıktıktan sonra; en kısa zamanda tedaviye geçilmezse; yemeklerden 2-3 saat sonra sırta doğru yayılan şiddetli mide ağrıları başgösterir. Baş dönmesi ve terleme de görülür. Bu devrede, kusma ile bir miktar kan da görülebilir. Bazı kimselerin büyük abdestleri katran gibi olur. Bu işaretler, ülserin ilerlemiş olduğunu gösterir. Mide ülseri, bilhassa ilk bahar ve son bahar aylarında, çok rahatsız edici bir hal alır. Ağrı ve kanamalar artar. Mide ülseri, başlangıcında teşhis edilip de tedaviye başlanılacak olursa, telaşlanmaya ve korkmaya gerek yoktur. Bu durumda yapılacak ilk iş, üzüntüye kapılmamak, aksine bütün üzüntülerden sıyrılmaya gayret sarfetmektir. Sonra tedaviye yardımcı olmak amacıyla aşağıdaki hususlara kesinlikle uymak gerekir. - Tedavi süresince istirahat edin - Yemeklerinizi, her gün belirli saatlerde yiyin - Bağırsaklarınızın düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayın - Sigara, çay, kahve ve alkolü bırakın - Diş sağlığına önem verin - Süt ve sütlü yiyecekler, yumurta, kızarmış ekmek, tereyağı, pelte ve haşlanmış balık, sebze püreleri ve patates yemeğini sofranızdan eksik etmeyin.
onikiparmak bağırsağı ülseri
incebağırsağın 25 santimetre kadar olan ilk bölümüne onikiparmak bağırsağı denir. C harfi görünümündedir. Onikiparmak bağırsağında meydana gelen ülsere tıp dilinde duodenum ülseri denir. Tedavi eidlmeyen gastrit, fazla asit, sinir bozukluğu, düzensiz hayat, gürültü, fazla miktarda sigara, çay, kahve ve alkol kullanmak, safra kesesi veya karaciğer yetersizliği, kalp hastalıkları, hormon dengesizliği, dengeli bir şekilde beslenememe, çok sıcak veya çok soğuk yiyecekler, haddinden fazla et, hamur işleri veya baharatlı yiyecekler ve bazı ilaçlar; onikiparmak bağırsağında ülserin meydana gelmesine yardımcı olur. Hasta, mide ekşimesi ve ağzına ekşi su gelmesinden şikayet eder. Ayrıca dili paslı, rengi solgundur, baş dönmesi ve fazla terleme de görülür. Midesinin üstüne basılınca, ağrı hisseder. Yemeklerden sonra da göğse doğru yayılan bir ağrı belirir. Bu belirtiler, ilk bahar ve sonbahar aylarında daha da artar. Tedavi için yapılacak ilk iş, hastalığı doğuran nedenleri ortadan kaldırmak, yemekleri az, fakat sık sık yemek, istirahat etmek ve üzüntüden uzak yaşamaya gayret etmektir.

en çok bilinen ülserlerdir.ayrıca, ülseratif kolit, ülseratif kolitis, ve varis ülseri gibi kavramlarda tıp literatüründe yer almaktadır.
kaynak:http://www.medikalsozluk.com/sozluk/
midenin salgılarından enzimleri parçalamakta görevli olan hidroklorik asidin fazla salgılanmasından dolayı midenin kendini sindirmesiyle oluşan yara. stresten de oluyor. mide hastalığı.
şu anda aşırı derecede ağrısını çektiğim iğrenç rahatsızlık. sabah kalktığında ağzındaki tadı hiçbirşey geçirmez. hele bir de moralin bozuksa iş kötü. zaten moral kötü moral kötü olduğu içn ülser azar bu sayede oha daha ne gelebilir ki başıma dedirtir.
erzurum atatürk üniversitesi tıp fakültesi, farmakoloji anabilim dalı öğretim üyeleri tarafından yeni tamamlanan ve alman tıp dergilerinde de yayımlanan araştırmaya göre ülserin oluşum mekanizmalarından birisi de adrenalin/kortizol hormonlarının vücuttaki oranıymış. tedavide çığır açacaklarını söylüyor. kaynak: milliyet gazetesi
on gündür bana dünyayı zindan eden hastalık.
ülserin azmasındaki en büyük etken stres, dolayısı ile stresden uzak durulmalı.
sınırları belli yara.
(bkz: uuser)
halk arasında genellikle mide hastalıklarını tanımlamada kullanılan ülser kelimesi aslında yara demektir. vücüdun herhangi bir yerinde olabilir.
ulkus, bir diğer adıdır.
peptik ülser mide ve duodenumda (onikiparmak bağırsağı) görülür.
duodenum ülserine mide ülserine göre yaklaşık 3 kat daha sık rastlanır.

duodenum ülseri olan hastalar yemek yiyince rahatlarlar, ağrıları azalır, bu sebepten hastalar genellikle fazla kilodur.
mide ülseri olan hastaların ağrıları ise yemek yiyince artar, dolayısıyla yemek yemekten kaçınırlar ve genellikle zayıftırlar.

peptik ülser erkeklerde ve 0 kan grubunda daha sık görülür.
genetik kökeni olan bir hastalık olup, birinci derece akrabalarında ülser olanlarda çok daha fazla görülmektedir.
"ölsem de kurtulsam" dedirten hastalık.
eğer yoğun stres yaşatan bir süreçten geçmişseniz hele hele bu arada yediklerinize de dikkat etmemişseniz, sonunda bir gün karnınızda uyuz bir ağrı ile kıvranmaya başlayabilirsiniz. geçsin diye uğraşırsınız ama geçmez. gitgide daha fazla arttığını ve evet artık bundan kurtulamayacağınızı düşünebilirsiniz. ağrı karın boşluğuna yayılır, ciğerlerinize ve sırtınıza şiddetle vurur. ayakta duramazsınız, yatsanız da duramazsınız. yiyemez, içemezsiniz. ağzınızda berbat bir kuruluk ve tatsızlık vardır. çıldırmak üzere olursunuz. ilaç para etmez. (bana iyi gelen benim ağrılarımı geçirenini görmedim henüz.) saatlerce ağrının en şiddetlisini çektikten sonra sizi posası çıkmış bir halde kenara atar ağrı, bende bu genellikle yaklaşık 24 saatte olur. midedeki hassaslık bir kaç gün daha devam eder. sonra hiç olmamış gibi geçer, bir süre hissettirmez kendisini. ama özelikle sonbahar ve ilkbaharda dikkat. ülserin insanı canından bezdirdiği zamanlardır bunlar. endoskopi çektirmek tanısı için en iyi yöntemdir. bu işlemi özellikle ağrıyı çekerken yaptırınız, çünkü normal kafayla pek akıl işi değildir endoskopi. o şiddetli ağrıyı çekerken, ağzınıza hortum sokulması sizi fazla ürkütemez çünkü.

ülserin ne olduğunu onun ağrısını saatler hatta günler boyu çekenler anlarlar. bu ağrının başka ağrılarla kıyas edilecek bir tarafı yoktur.

en iyi ilacı stresten uzak durmaktır, nasıl olacaksa o da.

geçmiş olsun.
açık, sınırlı yara.
ilkbaharda çok sık görülen ve stresle bağlantılı hastalık.
devlet hastanedeki doktara gidildiginde sende mide malign neoplazma(yani mide kanseri) var denilince s.kim böyle hayati denilir özel hastene gidilir ordaki doktarda korkma sadece ülser var denilince sevinçten çıglık atıp hastenede şarkı söyleyip dans etmenize sebep olabilir. * **
mide veya duedenum (onikiparmak barsağı)'un mide asidi ve sindirim sıvıları (örneğin:pepsin) tarafından harabiyeti sonucunda meydana gelen doku kaybıdır. Doku kaybı asit pepsinin etkisiyle daha derinlere inebilir, enflamasyon dediğimiz yara meydana getirir.
insan içine çıkamamaya sebep olan ve göt sağlığını dahi bozabilen fena rahatsızlık.

hoş sürekli mide yanması, guruldaması, devamlı ağrıyarak rahatsız etmesi ülser midir bilmiyorum ama doktora gitmemekte ısrarlıyım arkadaş. ergen tribine girdim, ölchem yha.
öldürsün yeter çektirmesin hastalığıdır. bu ne lan iki gündür ebemi sikertiyosun!?
2 gündür süren hastane maceramda sonuç olarak karşıma çıkmıştır. elvada kola elvada gazlı içecekler.
insanın midesini söküp atasını getiresicedir.sigara, alkol, gazlı içecekler, acı, turşu, süt dokunur ki zaten yasaktır.bu yasaklara uyacağıma ölmeyi tercih ettiresicedir.
Ülser Helibacter Pylori kaynaklı ise, 7 gün sürecek 2 ceşit antibiyotik ve mide asidini azaltan bir ilaçla uygulanan kombine tedavi ile nerdeyse kesin tedavisi mümkündür. Bakteri kaynaklı değilse de mide asidini azaltan ilaçlar ya da anti asit özelliği olan magnezyum-aluminyum-hidroksit-karbonat-hidrat yani bilinen adıyla Talcid sayesinde kontrol altına alınabilir.
ülseri helibacter pylori bakterisin yaptığını kanıtlamak isteyen profesör tarafından yutulan helicobacter pylori özütü yüzünden o profesörün olduğu hastalık. bilim yolunda midesini heba eden adamın kutsal hastalığı.
geniş anlamıyla deri ya da mukoza altı dokuları meydanda bırakan kronik yaralardır.
an itibari ile kendimde bulunduğunu öğrendiğim hastalıktır.
güncel Önemli Başlıklar