bugün

arkadaşlarınca dışlanmasıdır. bu durumu hiç yaşamadım allaha şükür devlet üniversitesinde okuyorum.
yeşilçam da figüran olmaya benzer.
BiR ZAMANLAR ELiME GEÇEN FIRSATTIR AMA BEN FAKiR ÇOCUĞU OYNAMAK iSTEMEDiĞiM iÇiN iSTEMEDiM.
adını feriha koymaktır.
Üniversitesine göre değişmekle birlikte hiç de öyle olmayan durumdur. Zira bu özel üniversitede 2000 tl civarı bir burs alıp, tek kişilik süper lüks odanızda güneşin batışını izleyebiliyorsanız bence hiçbir sıkıntısı yoktur. Tabi aldığınız eğitimin kalitesi, çift anadal vs. vs. vs. de cabasıdır. Okunasıdır...
burs kesilmesin diye her sınav dönemi ekstra stres yaşamaktır.
ferrariye tüp taktırmaktır...
empati yapılınca hafif utanılacak durumdur. hafif ama.
burslu okuyan kişinin bilgileri vardır bilgileri kaybetmek zordur, paralı okuyan kişinin parası vardır parayı kaybederse yapabileceği bir şey yoktur.
bir özel üniversite öğrencisinin daha sorusunu sormadan söylediği şeydir.

x - nerede okuyorsun?
y - şu özel üniversitesinde % bilmemkaç burslu.

adamlar özel okulda okuyorum, salak olduğumu düşünürler diye diye paranoyak olmuş.
yeditepe dis hekimliği ise eyvallah.
Sanırım çok ders çalışmak gerektirir. Çünkü bursun kesilmesi gibi bir sıkıntı var.
Ayrıca bilgili abilerden mesaj bekliyorumdur.
Tıp kazanacak kadar inekseniz akli dengeniz bozuktur.
OkuL otoparkında porsche dururken siz duraktan yürüyerek gelir, girersiniz okula. Herkes kaldıramaz...
dislanilacak olan insan davranisi.

ozelde okudum, burslu fakirlerle konusmuyorduk hicbirimiz. zaten neden konusalim ki ? ne giydikleri duzgun bir kiyafet vardi, ne arabalari.
Temeli sevmediğin derslere karşı ne kadar disiplinli ve sürekli olabilirsin sınavından yüksek alıp sanki bu sınavın ideal bir fonksiyonu varmış gibi hareket eden tiplerin eleştirdiği şeydir.

işkenceye daha çok dayanıyorsun diye iyi olmazsın, yaptığın işi iyi yap. 3. sınıfa gelip, 1. sınıf bilgisinde kalma.
Onların cebi doludur, seninse beynin.
Yanlış bir tercih. Yök zorunlu kontenjan filan istiyormuş herhalde. Cocuk oraya gidecek, porche ile gelenleri görünce ailesine baskı yapıp, araba aldıracak. Bakalım ailenin öyle bir durumu var mı? Ondan sonra partiler filan derken onların bir kazağı, senin babanın 4 günlük maasi oluyor, onlari isteyecek. Eğitim mantığı biraz yanlış bizde. Fotoğraflarda hepsi gülüyor tabii.
Bir zamanlar yaptığım hede. Aileme araba aldırmadım, hiçbir partiye de gitmedim, bir sene barlarda takılmışlığım oldu, orası burası derken 2 senede ankara ortamlarından hevesimi aldım. Evde kirada kalıyordum zaten, her gün farklı giyiniyordum ama kıyafetler hep lcwaikiki düzeyindeydi, üniversitede ailem fakir olduğu için dışlanmadım, sadece bir kişi bana çulsuz diyebilme hadsizliğinde bulundu, onun da ebesine farklı yollarla çöküverdim, şimdi zengin ailesinin kendisine sağladığı imkanlarla über hayatını yaşıyor ibne. Neyse işte yani hiç kendimi fakir de hissetmedim açıkçası, am üstünde göt siktiktiğim bir öğrencilik yaşadım. Hiç de yalnız kalmadım, sadece kendim yalnız kalmak istediğim zamanlar yalnız kalıyordum. Üniversite ve hocalar rezaletti onun dışında her şeyden memnundum.
Ta eski zamanlar tabi o zamanlar sadece devlet üniversiteleri ve vakıf üniversiteleri var. Oralara girmek için puan almanız, gerekiyor ya da fetö taktiği soruları çal vb. Dalavereler.... Baktılar olmuyor böyle... Yasal bir yol bulmak lazım... işte karşınızda hop mantar gibi üreyen apartmandan bozma ilginç ilginç bir sürü üniversite... Bakanların ve zenginlerin çocukları para ile okusun diye açılan bu üniversitelere biraz da fakir alalım zengiliğimizi görüp anlatsınlar diye burslu kısımları da açmışlar...
Zenginleri anlıyorum basıyor okuyor... Mezun olunca mezun olduğu bölüm ile ilgili zaten meslek yapmıyor.
Zavallı fakirlere ise ailesinin varını yoğunu 4 seneye yatırıyor.
4 seneden sonra da iş bulursa asgari ücretle başlıyor çalışmaya... 15 yıl çalışınca üniversiteye harcadığı parayı belki kazanır
Ailem toplamda 200.000 tl harcamıştı, 7 senelik çalışmamla amorti ettim, hiç öyle 15 yıl beklemeye gerek kalmadı.
© copyright 2005 - 2026