gerizekalı tespitlere maruz kalan öğrencilerdir.* kardeşim para ile okuyan kaç kişi gördün tanıdın bu hayatında. nerden biliyorsun onların ne olup ne olamadıklarını. kıskançlık demek böyle bir şey oluyor.
burslu olarak da bulunsa nerde okuduğunu belirtemeyecek kadar çekinen öğrencidir.

edit: el insaf çekinmekte haklı çıktım. yolda ki insanlara anlatsan t.şşağa alınırsın burda eksilenirsin.
tobb , orta doğu teknik üniversitesi kuzey kıbrıs kampusu , bilkent gibi okullarda da okuma ihtimali olan öğrencidir. bunlar da paralı okullarımız ancak kendine güvenen kolaysa gelip okusun.
lisedeki sınıfımda ne kadar gerzek varsa özel üniversiteye gittiğinden ister istemez önyargım var özel üniversite öğrencisine karşı. sanırım öss şanssızlığı eseri vakıf üniversitesine gitmek zorunda kalan öğrenci yüzdesi %5 falan. herkes de kendini bu dilimde görüyor. bir de şu argüman vardır ki kusarım: "benim puanım birçok devlet üniversitesine yetiyordu." evet yetiyordu ama gittiğin van'da o sarı saçlarını her gün fönletecek kuaför arayışına girecektin bi daha yavrum.

sanki puanı istanbul üniversitesi hukuk fakültesi'ne yetiyordu da canım işte kültür'ü seçti. özel üniversite öğrencileri hakkında bir genelleme yapamayacağım ama gördüklerimin %99'u buna benzer yalanlar söylüyorlardı.

hem bazı şeyler olmayınca olmuyor be. üstüne para verip sınavdır, ödevdir çekmeye ne gerek var? para verip okunur mu ya? çok gülüyorum buna.
genel olarak tiki viki tinki vinki veyahutta emo olma olasılığı yüksektir.
geneli akıldan yoksun öğrenciler topluluğudur. onlarca özel üniversiteli arkadaşım oldu ve rahatlıkla bu tespiti yapabiliyorum.

Ha şu var üniversite öğrencisi dediğin de çok ahım şahım bir şey olmadığı için devlettekilerin de çoğunluğu böyledir.

Ama Özelden 100 kişiden 1 tane adam gibi adam çıkarsa devlette 10 tane çıkar.

not: devlet denilen üniversitelerden kasıt Türkiyenin en iyi okullarının iyi ve orta dereceli bölümleri veya da Normal okullarının iyi bölümleridir.
iyisi de vardır barzosu da...
hayata doğarken diğerlerinden bir adım önde başlamıştır. şanslıdır ki önde ilerler... ya zehir gibi olup da ilerleyemenler...*
içlerinde burslu okuyanı da vardır, asgari ücretle aynı fiyata aldığı kot pantolonuyla övüneni de. bölümünü birinci olarak bitireni de vardır, önceki akşam x clubında 1000tllik hesap ödemesiyle hava atanıda. lakin birinci şahısların oranı yüzde 1-2 iken ikinci şahıs baba parasına güvenen tiptir. sonu hazindir. zira babasının ölümsüz değildir...
ikiyüzyetmişüçbin'i sayı olarak yaz deyince 2703 yazanlar olduğu gibi, pek nadide beyne sahip akıllı bünyeler de vardır.
bir de ozel okulda olmamasina ragmen ozel okulda okuyor damgasi yiyenler vardir.

(bkz: galatasaray universitesi ni ozel zannetmek)
(bkz: belki yari bursludur lan almayin gunahini)
birçok önyargıya ve gereksiz genellemeye maruz kalan öğrencidir. bu önyargılar ve genellemeler hayatının sadece öğrencilik kısmını değil, mezun olduktan sonrasını da etkiler. sürekli "bursluyum ben ama" söz öbeğini tekrarlatan aptalca his tarafından dürtülen öğrencidir. kaldı ki "noolur burslu olmasam" diye naralar atmak ister. ancak hiç bir işe yaramayacağını anladığı için artık açıklamaktan bıkmış öğrencidir. * * *
%45'i kendini devlet okulunda okuyormuş gibi hissettirmeye çalışan öğrenci tipidir. geri kalan %55'in içinden sıyrılmak isterler. onlarla yapamazlar. onların dilinden anlamazlar.
* gayet güzel şartlarda eğitim alan, ingilizcesi iyi veya ileri düzey olan kişilerdir.
(bkz: adam gibi adam)

bilgilendirme:eksi veren arkadaş ben uludağ üniversitesinde okuyorum bilgin olsun.
zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. ben de biraz ellerimi yorayım dedim ama yanlış anlamasın kimse ossbir çekmiyecem entry yazarken. açıkçası devlet üniversitesinde okumuş biri olarak yazıyorum.

ilk başlarda ben de çok önyargılıydım vakıf üniversitelerine. yani birisi daha zengin olduğu için neden daha iyi olanaklarda okuyor? bunu bir türlü algılayamıyordum kapasite yetersizliğim vardı sanırım. sonra üniversiteyi kazandım düştük yollara. aileden uzakta olunca insanın değer yargıları daha farklı olmaya başlıyor. kaldığım yurtta özel üniversiteye gidenler de vardı devlet üniveristesine de. lakin havalı olmak, "tiki" olmak kesinlikle özel üniversiteyle alakalı değilmiş bunu gördüm. ayrıca gittiğim okulda da zengin aile çocuklarının varlığından da anladım. özel üniversitede okuyan bir insan şuanda en yakın arkadaşım. bunun yanında ne tikiliğini gördüm ne de hava attığını? gayet sıradan. yeri geldi okuluna da gittim. evet, mevzu bahis insanlar var ama bir kısmı böyle. ama onları bu tercihlerinden dolayı yadırgayamam. ben nasıl ki sıradanlığı seçiyorsam o da havalı olmayı seçiyor. genel kültür birikimi ise paraya endeksli değil. insan gelişmek isterse her şekilde bir yolunu bulabilir. istemiyorsa da bunun için karşınızdaki insanı zorlayamazsınız.

ayrıca özel üniversitelerin imkanları birçok devlet üniversitesinden daha iyidir. bu da o okulları tercih etme nedeni içinde yer alabilir. eğitimde eşitlik şuanda türkiye için çok uzak bir hedef. bunun yanı sıra bu insanları özel üniversiteyi tercih ettikleri için dışlamak sadece saçmalıktır.
senin benim aklının alamayacağı şeyler düşünüp, bunu gerçek hayata taşıyabilen öğrencidir.
*
http://w9.gazetevatan.com...is_bulus/232798/43/Manset
bu tiplerle bir ara takılmışımdır. iyide elemanlardır. con con tipler değil ama devlet üniversiteli öğrencilerden farklılıkları vardı.

mesela bizim evde bira olurdu hep. klasik öğrenci evi içkisidir. bunların evde ise her daim bi johnny walker bulunurdu. o ara johnny walker ucuzladı sanmıştım. alakası yokmuş. adamlar zenginmiş.

bigün maç izlemeye gidelim dediler. e hadi tamam gidelim. öğrenci kafelerden biri sandım gideceğimiz yeri. e bi de öğrenci kıyafeti var üstümde. öyle salaş giyinmişim. girişte maç ücreti alınmamasından şüpheleniştim zaten. ibne herifler, sömürgeciler.

bi de bu adamlarda araba hastalığı var. her erkekte vardır diyeceksiniz. tabii öylede bunlar bi yere giderken arabasız gidemiyorlar. otobüs, vapur ne bilim minibüs falan anlamıyolar fazla. akbilleri bile yok lan.*
zamanında çevredeki insanların 'bu çocuk okumaz' dedigi tiplerdir.hepsi değil fakat çoğu böledir.
burslu ve burssuz olmak üzere 2 ana dalda incelenebilecek, özel bir üniversitede öğrenim gören kişi.
ya puanı yetmediği ya da daha iyi bir eğitim almak için özel üniversiteye giden öğrencidir *. normalde kimsenin söz etmeye hakkı yoktur. fakat yıllarca çalışıp barajı geçemeyip, sonra nasıl olduysa bir şekilde özel bir okulda iyi bir bölüme yerleşip, devlet okullarındaki öğrencileri aşağılar tavırları insanı deli eder. *
özel üniversitelerde sadece işletme bölümü olduğunu sanan öğrencidir.
okula gitmek için otobüs beklemeyip park yeri arayan, tanışma yemeklerini şehrin en cool(!) yerinde veya herhangi birinin villasında düzenleyen v.b. hayatı para üzerine kurulmuş öğrenci sanılsa da erasmus, upls, yabancı dil gibi iş yaşamında zirvelere taşıyacak etkinlikler yönünden tam donanımlı olacak öğrencidir.
vay şerefsiz öğrenci ya!özel üniversitede okuyor bir de gelmiş laf söylüyor burada ha ? vay yüzsüz vay... zaten üniversitede istediği bölümü okuma hakkını elde edebilmek için yarış atı gibi çalışmalıydı.ileride hiçbir işine yaramayacak, istediği meslekte adı bile geçmeyecek bilgileri zorla kafasına sokup, 3 saat içinde olayı bitirmeliydi.değil mi?
vay yüzsüz herif ya.. ayıp ayıp.
öss/yds de gösterdikleri üstün başarıdan dolayı özel üniversitelerin davet ettikleri öğrencilerdir. artık dayanamamıştır ısrarlara ve özel üniversiteye gitmeye karar vermiştir. hayatındaki en doğru kararı vermiş öğrencilerdir. sonuçta muhteşem bir üniversitede muhteşem bir eğitim alıyor. üstüne bir de para alıyor. daha ne olsun. tabi özel üniversiteleri sadece öss de anca barajı geçebilmiş zenginlerin gittiğini sanan tipler tarafından da ağır bir şekilde eleştirilmektedirler bu öğrenciler. ancak ne kadar doğru karar verdiklerini kampüse girdiklerinde bile anlamaktadırlar.