bugün
- işiniz gücünüz yok mu11
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek7
- gocu43
- insanları imcitmeyi havalı bir şey sanan ibneler6
- bir bela geliyor29
- ölümden korkuyor musunuz4
- karı diyen öküzleri gırtlaklama isteği10
- fusya semsiyeli yabanci20
- sözlüğün insanı dertlendirmesi5
- queen feristah4
- dizi izlemek4
- sözlükte en çok sevdiğiniz olay2
- halil güneşli karizması4
- açık oylanınca vakko'dan gelinlik modeli göndermek2
- ilk kez böyle hissediyorum3
- bilin bakalım ben kimin fakesiyim6
- kimseyle dertleşememek4
- gecenin şarkısı14
- izmirbeyefendisi'nin şemsiyeli olması6
- heyt bea gocu mu5
- uludağ itiraf13
- uludağ sözlük evreni8
- özlenen kişiyi rüyada görmek4
- ametist moru2
- sözlüğün en bebiş yazarı2
- bak seri eksicim sana iki çift lafım var2
- geceleri gelen acaba mal mıyım hissi4
- ben sana ne yaptım2
- aşkın metafiziğinde toki kurasının önemi2
- arkadaşlar çok kırıcısınız6
- bir erkeği kibarca reddetmenin yolları2
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya14
- bebişim diye hitap eden erkek2
- sözlüğün kırbacı5
- 195 kaslı pilot14
- kendin hakkında bir entry bırak9
- mazotun yarım litresi 50 tl24
- apo'nun villası11
- başlık silebilme yetkisi3
- hasan atilla uğur14
- ktç'nin şemsiyeli olması4
- gocu'nun şemsiyeli olması4
- borsa istanbul daki fon krizi5
- ayakları üşüyen erkek2
- bugün sizi en mutlu eden an2
- gammazların sanki biraz şey olması3
- donald trump'un türk askerini övmesi10
- göte giren şemsiye açılmaz3
- yahudiler vs çinliler3
- arkadaşlar ben diablo oynamaya gidiyorum2
killi kalkerleri ozel firinlarda pisirilip ezmekle elde edilen, camuru carcabuk katilasan, yapilarda harc olarak kullanilan tozdur.
çimento üretimi uzun boru fırınlarda gerçekleşir.bu fırınlarda sıcaklık 100-1500 C arasında deişmektedir ve kademeli olarak artmaktadır.bu fırından çıkan şeylere ise klinker denir ve klinkerlerin öğütülmesiyle de bildiğimiz çimento oluşmaktadır.klinkerler öğütülürken priz süresini ayarlamak için bir miktar alçı taşı atılır.%2-3 oranında.
Taş gibi dediğimiz hatunların yapı taşı.
yapılması için hammadde olarak kil, kireç ve alçı kullanılır.
geçmişi binlerce yıl geriye giden yapı malzemesidir. antik roma medeniyeti yapılarında çimento kullanmıştır. en meşhur örneği roma'daki pantheon'dur. bu iki bin yıl ayakta kalmış yapıda kullanılan çimentonun karışımı, muhteviyatı hâlâ tam olarak bilinememekte.
çeşitleri için ;
(bkz: Uçucu Küllü Çimento)
(bkz: Süper Sülfat Çimentosu)
(bkz: Sülfata Dayanıklı Çimento)
(bkz: Erken Dayanımı Yüksek Çimento)
(bkz: Uçucu Küllü Çimento)
(bkz: Süper Sülfat Çimentosu)
(bkz: Sülfata Dayanıklı Çimento)
(bkz: Erken Dayanımı Yüksek Çimento)
belki alakalıdır (bkz: memento)
ilkel maddeleri kil kalker kireçtaşı ve gerekli durumda mineral katkılar ( uçucu kül silis dumanı yüksek fırın cürufu ) olan hidrolik bağlayıcılardır.çeşitleri değişmiş olup cem sınıfları halinde toplanmıştır eskilerinin kullanılmamasına dikkat edilmelidir.
çimento. grimsi bir tozdur; su ile söndürülüp yeterince karıldıktan sonra, yapı taşlarını birbirine bağlayan harcın hazırlanmasında kullanılır. çimentoya kum ve çakıl katılırsa, beton elde edilir ve tahta kalıplara dökülerek modern binaların yapımında kullanılır. çimento kireç bileşiklerinden(kalsiyum silikat ve alüminatları) oluşur su ile birleştiğinde sertleşerek direnç kazanır. bu olayda kimyasal bir dönüşüm söz konusudur; üç kireç molekülünden oluşan kalsiyum üç silikatlar, su moleküllerinin etkisiyle ayrışarak tek kalsiyum molekülü taşıyan billurlar verir. bu billurlar birbirlerine harç ya da betona direnç kazandıran katkı malzemelerine bağlanır. direnç iki evrede doğar: su katıldığında, çimentonun yüzeyinde iğne biçiminde billurlar belirir; bu evre karma işleminin bitiminden sonra 2-5 saat süren tutma evresidir. ne var ki, hamurun tümüyle sulandırılması daha uzun süre alır ve bazı çimentolarda haftalarca sürebilir.
romalı mühendisler tarafından bulunmuştur.
takip etmek için;
http://twitter.com/bitorbacimento
http://twitter.com/bitorbacimento
acemisine kumla karıştırması zulum olan yapı malzemesi.
ingilizce "cement" sözcüğünü görünce çimento mu ola ki bu dedim ve cidden çimento çıktı. sonra fonetik olarak italyancaya benzediğini düşündüm. sonra italyanca varsa kesin latincedir bu dedim.
hepsi doğru çıktı amk.
italyanca "cimento", duvarcı harcı demekmiş. latincesi ise "caementum", kırık taş, mıcır anlamına geliyormuş. zâten bunun romalılar tarafından icat edildiğini anımsayınca taşlar daha da yerine oturdu.
kaynak: nişanyan sözlük çimento maddesi.
hepsi doğru çıktı amk.
italyanca "cimento", duvarcı harcı demekmiş. latincesi ise "caementum", kırık taş, mıcır anlamına geliyormuş. zâten bunun romalılar tarafından icat edildiğini anımsayınca taşlar daha da yerine oturdu.
kaynak: nişanyan sözlük çimento maddesi.
Medeniyet demektir.
Su ve kum olmadan pek Bi boka yaramayan inşaat hedesi.
m.ö 1000 yıllarında icat edilmiştir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar