bugün
- laik teyzelerin fenotipi29
- bir insanı hayatının merkezine koymak5
- mansur yavaş9
- akp oyları yüzde 10'un üzerinde4
- arkadaşlar kararsız kaldım hangisini alayım18
- türkiyede genç siyasetçi olmaması6
- nuh ve tufan hikayesinin tora daki kıssası6
- iyi parti zafer partisi ittifakı6
- windows 84
- yeni parti8
- zengin bir erkekle evlenmek isteyen kadınlar4
- ibrahim peygamberin tora daki kıssası4
- defne isimli kadınlar2
- anahtar partisi büyük birlik partisi ittifakı7
- tayyip erdoğan'a oy vermeye karar vermek8
- sarapci koala8
- gömlek değiştirir gibi ideoloji değiştiren tip5
- beton kemalist olmak2
- vücut ölçüleri ile nick almak2
- radikalkemalist3
- ak partililerin apo sevdası6
- ellerim bos gonlum hos12
- hande erçel'in giydiği beyaz elbise5
- duş almak3
- başı açık kızların daha azgın olması2
- hukuk okuyan tiplerin biraz ezik olması9
- sözlüğün en güzel kız yazarı8
- 23 ağustos 2026 alanyaspor beşiktaş maçı2
- pozcu3
- mason greenwood5
- velvet gel sana bir kahve ısmarlayayım5
- tavuk şiş4
- islam barış dinidir11
- gürcistan5
- bir seri katilin tarzını taklit eden katil6
- 1948 arap israil savaşı12
- yazarların favori oyun karakteri15
- kadınların şiirden anlamaması5
- yavru kediye tekme atmak3
- naber lan ibne2
- türkiye de iş hayatı2
- galericiler battı mutlu musunuz5
- goralı3
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı5
- flörtte regex kullanımı2
- kimsenin kılığına kıyafetine karışmamak4
- temas bağımlılığı5
- 22 ağustos 2026 fenerbahçe konyaspor maçı19
- osuruktan şiirler89
- pape matar sarr2
lisans yerleştirme sınavına girmek için barajı geçmenin yeterli olduğu sınavdır. lys yi yüzde 40 civarında etkileyeceği için barajın üzerinde kasmak lazımdır. 11 nisan 2010 saat 10:00 da başlayacaktır.
9. sınıf ortak dersleri (Eski Sisteme göre ilk 4 test yani 1. bölüm konuları)
Türkçe 40 soru
Temel Matematik (Geometri dahil) 40 soru
Sosyal Bilimler 40 soru
Fen Bilimleri 40 soru olarak sınav süresi 160 dakikadır. ham puanlar 100 ile 500 arasındadır. puan türleri de vardır bu zıkkımın;
YGS-1'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 20, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 40, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 30,
YGS-2'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 20, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 30, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 40,
YGS-3'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 40, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 20, Sosyal'in ağırlığı yüzde 30, Fen'in ağırlığı yüzde 10,
YGS-4'te Türkçe'nin ağırlığı yüzde 30, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 20, Sosyal'in ağırlığı yüzde 40, Fen'in ağırlığı yüzde 10,
YGS-5'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 37, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 33, Sosyal'in ağırlığı yüzde 20, Fen'in ağırlığı yüzde 10,
YGS-6'da Türkçe'nin ağırlığı yüzde 33, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 37, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 20 dir.
bu şekilde 6 puan türü alınır bunların hazirandaki lisans yerleştirme sınavı oturumlarına etkileri farklıdır. mesela fen ağırlıklı çözecek olan sayısal adamın ygs-2den aldığı puanın yüzdelik dilimi lys'sine etkili olur.
9. sınıf ortak dersleri (Eski Sisteme göre ilk 4 test yani 1. bölüm konuları)
Türkçe 40 soru
Temel Matematik (Geometri dahil) 40 soru
Sosyal Bilimler 40 soru
Fen Bilimleri 40 soru olarak sınav süresi 160 dakikadır. ham puanlar 100 ile 500 arasındadır. puan türleri de vardır bu zıkkımın;
YGS-1'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 20, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 40, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 30,
YGS-2'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 20, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 30, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 40,
YGS-3'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 40, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 20, Sosyal'in ağırlığı yüzde 30, Fen'in ağırlığı yüzde 10,
YGS-4'te Türkçe'nin ağırlığı yüzde 30, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 20, Sosyal'in ağırlığı yüzde 40, Fen'in ağırlığı yüzde 10,
YGS-5'de Türkçe'nin ağırlığı yüzde 37, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 33, Sosyal'in ağırlığı yüzde 20, Fen'in ağırlığı yüzde 10,
YGS-6'da Türkçe'nin ağırlığı yüzde 33, Temel Matematik'in ağırlığı yüzde 37, Sosyal'in ağırlığı yüzde 10, Fen'in ağırlığı yüzde 20 dir.
bu şekilde 6 puan türü alınır bunların hazirandaki lisans yerleştirme sınavı oturumlarına etkileri farklıdır. mesela fen ağırlıklı çözecek olan sayısal adamın ygs-2den aldığı puanın yüzdelik dilimi lys'sine etkili olur.
lys yi yüzde 40 oranında etkileyecek olan sınav.
üniversite sınavına hazırlık kitaplarında içerik değişmeden öss yerine yazılan ve bu sayede pahalı satılmasını sağlayan kelime.
40 türkçe (dil & anlatım), 40 temel matematik, 40 fen, 40 sosyal bilgiler sorularının sorulacağı yükseköğretime geçiş sınavıdır.
edit: fen'in %5'lik etkisi vardır. eşit ağırlıkçılara ve sözelcilere benden söylemesi...
edit: fen'in %5'lik etkisi vardır. eşit ağırlıkçılara ve sözelcilere benden söylemesi...
seneye gireceğim sınav.. ya da o bana girecek bilmiyorum..
(bkz: sen girmesen ben girmesem biz girmesek kim girecek)
(bkz: sen girmesen ben girmesem biz girmesek kim girecek)
öğrencilerin girdiği sınavın adını bilmemesi ne yapacağı konusunda soru işaretleri yaratan ösym saçmalığıdır.unutulmaması gereken bir şey vardır ki sistem değişikliği o sistem kalıcı olmadığı sürece öğrenciyi her zaman sudan çıkmış balığa döndürecektir.
ygs den sonra da beklenen sınav ibç* sınavıdır.
artık ösym'ye olan kinimi artıran saçmalık.
ygs, lys, öss, yds...
korkuyorum bir gün "bsg" diye sınav çıkmasın.
ygs, lys, öss, yds...
korkuyorum bir gün "bsg" diye sınav çıkmasın.
yeni sınav sisteminin ilk aşaması.45'er soruluk 4 testten oluşacağı söyleniyor.öss nin birinci bölümünden soru sayısı haricinde farklı değil.bu sınavda barajı geçebilenler 2. bölüm sınavlarına girmeye hak kazanacak.
açılımı; yükseköğretime geçiş sınavı. öss tarih oldu artık. 2010 nisan da ilki yapılacak olan sınav normal bir öss gibi olacak. buna herkes girecek ve 2 yıllık bölümler bu sınav sayesinde tercih edilebilecek. ancak ardından haziranda lys adı altında 5 sınav yapılacaktır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar