bugün

geçen yıl canlı izleme şansına kavuşabildiğim efsanevi prog rock grubu.

dipnot: steve howe hala çalabiliyor.
close to the edge ve tales from the topographic oceans gibi iki mükemmel albüm yapan efsane grup.

gerçi bu adamların 70 ve 80'lerde pek boş albümü yoktur ama özellikle bu ikisi candır.
toplam 12 entryi olan birinci nesil yazar. ne dolu merak ettim.
O aslında bir yazar. Şuan kimbilir nerede yazar ?
başına "abe" gelince, çingene diline uyarlanabilir.

abe yes!
beşiktaş konu başlığını açan yazar.
Pet Shop Boys'un ticari başarıyı tekrar yakaladığı 2009 çıkışlı albümü. içinde dillere marş olan love, etc'nın yanı sıra The Way It Used To Be gibi akıllara zarar bir ayrılık şarkısı da bulunmaktadır.
progresif rock'ın babası olan gruptur.
dünyanın en iyi progresif rock grubudur.
Bütün Türklerin bildiği klasik ingilizce kelimedir. genelde bunu öğrenen türke ingilizce biliyo musun denirse tek bildiği kelime ''yes'' olmasına rağmen profmuş gibi evet öttürüyorum cevabı alınır.
7 yıldır kayıp olan bir yazar.
görsel

görsel

görsel

görsel
ingilizcedeki en anlamlı ve işlevsel kelime. Yes.
tanımak isteyenlerin öncelikle close to the edge ve roundabout isimli şarkılarına başvurmaları şiddetle tavsiye edilen eskilerden bir rock grubu.
1968 yılında vokalist jon anderson ve basçı chris squire tarafından kurulmuş olan ünlü progressive rock grubu.
albümleri şu şekildedir;

1969 - yes
1970 - time and a word
1971 - the yes album
1971 - fragile
1972 - close to the edge
1973 - tales from topographic oceans
1974 - relayer
1977 - going for the one
1978 - tormato
1980 - drama
1983 - 90125
1987 - big generator
1991 - union
1996-97 - keys to ascension 1 - 2
1997 - open your eyes
1999 - the ladder
2001 - magnification
efsanevi ingiliz progressive rock grubudur. zaman zaman dinlemesi çok hoştur.

https://www.youtube.com/watch?v=lsx3nGoKIN8
https://www.youtube.com/watch?v=cGtjr-U5bT4
Tarihin en başarılı ve eşsiz gruplarından. Öncelikle Progresif Rock öncülerinden olan grup 1969 yılında grupla aynı adlı (yes) çıkardıkları albüm ile 60'ların psychedelic dönemlerinden 1970'lerin progressive dönemlerine geçişin müthiş bir örneğini vermiştir. Ardından gelen 1970 yılındaki Time and a Word ile çıkış devam eder. Jazz seven ilk gitarist Peter Banks'ın etkileriyle jazz diyebileceğimiz şarkılar da albümlerde yer almaktadır. Bu da ilk dönem Yes için farklılık ayrı bir güzellik belirtisidir.
The Yes Album ile efsane reis Steve Howe gruba dahil olmuştur, Rick wAKEMAN hariç kemik kadro da kurulmuştur böylece. "Bu albümde yavaş yavaş klasik Yes sound'u oturmaya başlamıştır.
Ardından Wakeman üstadın dahil olur ve sırasıyla 1971 ve 1972'de Fragile ve "Close to the Edge" adlı prog rock tarihinin belki de en başarılı albümleri yayınlanır.
Diskografide kronolojiyi Tales from Topographic Oceans, relayer ve Going for the One gibi aşmış derecede başarılı albümler izler.
80'lerde ve daha sonrasında grup belki hiçbir zaman o 70'lerdeki eşsiz albümleri çıkaramaz ama hatırı sayılır birçok başarılı parçaya imza atmaya devam eder.
çoğu otorite tarafından close to the edge albümleri tarihin en iyi prog albümü olarak gösterilir.albüm progarchives'ta 1,rolling stones dergisinde ise gelmiş geçmiş en iyi 5. progressive rock albümü olarak yer alıyor.tartışılabilir tabi ki ama kesinlikle 69-73 arası progressive rock altın çağını yaşıyorken yes o dönemin en popüler gruplarındandı.
ayrıca şöyle de bir bilgi vermek isterim ki; fringe dizisinde lsd kullanıp kafayı bulduğu sıralarda walter bishop reyiz fragile albümünden roundabout şarkısını dinler.o sahneye daha fazla yakışacak şarkı bir elin parmaklarını geçmez.
güne güzel başlama sebebim.

eskilerin yanında fly from here albümünü de oldukça beğendiğimi söylemeliyim. magnification'da klavyenin eksikliği oldukça bariz ama flarmoni orkestrasıyla beraber cennetten inen bir albüme dönüşüyor.

bir de drama gayet iyi bir albümdür.
"başardım", "işte bu" anlamına gelen ifade.
Türk milletinin çoğunluğunun bildiği ingilizce kelime.