bugün

/381
görsel Yalnızlığa mahkumdur benim bedenim.Ne zaman bu sessiz bekleyişi bozmaya kalksam sonu hüsranla biter.Yeni acılarla, yeni yaralarla dönerim yalnızlığın kollarına.Sonra başlar yine o sessiz bekleyiş.Şarkılardan medet umarım, yaralarıma basacak tuz niyetine.Kadehlerin dibine saklanmış sahte ve geçici mutlulukları ararım.Tablada birkaç izmarit kimlik olur ruh halime.Zaman akar, akar, akar… https://ugurak.wordpress.com/2010/08/28/yalnizlik/
Hep içindeyim sanki .
Nasıl çıkılır işte orası bilinmez .
görsel
yaknızlık; tek kişilik yatağa üç kişi yatmaya çalışmaktır
yalnızlık; hiç çalmayan telefona alarm kurmaktır.
Kimsesiz bir mezar gibidir .
Ne üzerine konar bir güvercin
ne de bayramda gelir bir ziyaretcin
Ama bazen iyidir .
Ne insanla ugrasirsin günler boyu
Ne birden fazla insanla ugrasirsin gün boyu.
insanı kovalayan varoluşsal bir gerçektir yalnızlık.
mfö grubunun en iyi parcalarindan birisidir.
şuan en çok ihtiyaç duyduğum.
Bugün yalnızlığımın bana bir kere daha hayat tecrübesi kattığı gündür.

Malumunuz bugün izmir' de bir patlama oldu. Her bir patlamada yüreği ağzına gelen şahsımın, istanbul' da ki terör eylemlerinden sonra, aile fertlerini ve yakın arkadaşlarımı teker teker arayarak " iyi misiniz?, bir şeyiniz var mı? " tarzında sorular sorarak onlar için endişelendiğimi belirtiyordum.

izmir' de ikamet ediyorum. Patlama sonrasında inanır mısınız telefonum bir kere bile çalmadı. Bakın işte bunun adı yalnızlıktır, bugün, hayatta herkesin kendi başının çaresine bakması gerektiğini tecrübe ettiğim gündür.

Yarın bu insanlar ihtiyaçları için benim telefonumu arayacaklar, o zamanda bugünden edindiğim tecrübe ile bu hayatta herkesin kendi başının çaresine bakması gerektiğini belirten sözü söyleyeceğim. Onlar o zaman utanırlar belki diyeceğim de, utanması olan birisi zaten işi düştüğü zaman telefonu eline atmaz.

Yalnızlığın, iyi günler göstereceği o mutlu günlerde, beraber olmak dileğiyle.
Yerine göre özgürlüktür.
özgürlüktür yalnızlık.
eskiden sadece kışlar soğuktu.
şimdi ise insanlar soğuk,
yürekler soğuk.

en güçlü insanlar daima yalnızdır.
yalnızlık, tanımadığım bir yabancıydı. şimdilerde ise onunla beraber uyuyoruz.
Bu karikatürü okudukça hüzünlenirim.
görsel
Yalnızlık hayatımızda fazla gördüğümüz herşeyin çıkarılmasıdır. insan yalnız kalmaz, yalnızlığı tercih eder.
yalnız insan kendini daha iyi tanır, her gün daha önce keşfetmediği bir özelliğini öğrenir. bazen en gerekli ihtiyaçtır. bazen en büyük düşmandır.
Yalnızlık çözülebilen bir sorun olabilir kimi zaman. Özellikle maddi yalnızlık. Çevrenizde görüyorsunuz, siz de biliyorsunuz. Sırf yalnız kalamama korkusundan kendisini hiç uyuşmadığı bir kişi ile olmak zorunda bırakanları siz de görüyorsunuz. Asıl sorun; yarattığımız sahte kalabalıklar arasında yalnızlıktır. Düzinelerce kişinin oluşturduğu sahte kalabalığın içerisinde kayıp bir yabancı gibi dolaşan yalnızlarız. Ve bunun farkında değiliz.
kuduz bir köpek kadar yalnızım.
Eski bir sandalyenin gıcırdamasıdır yalnızlık hafız.
çoğu insanın kaçım kaçım kaçtığı, korktuğu, inkar ettiği, bunu kabullenmiş ya da daha doğrusu böyle olması gerektiğini sindirmiş insanları da asosyal diye yaftaladığı, zevkinden ve tatmin ediciliğinden bir haber olduğu bir olgu ne yazık ki.

yalnız olmadığınızı iddia edenleriniz, bu sözlerim size gelecek. birinden kazık yediğinizde ağlaşıp, ona sövmeye ne kadar meraklısınız ama bir noktayı kaçırdığınızı görememekte de ısrarcı. çünkü insanın "sosyal bir hayvan" olduğuna inanıyorsunuz, yanlış. insan sadece "yalnız"dır. bastırdığınız, topluma uyum sağlamak adına yok saydığınız "id"iniz orada, olduğu gibi var olmaya devam ediyor, siz yalnızca onu gizliyorsunuz ve hatta bazen gizlemekte başarısız olup, hatalı olarak görülüyor ve olduğunuzu düşünüyorsunuz ama hayır hatalı değilsiniz ve o hata değil. çünkü insan kendini düşünmekten başka hiç bir şey yapmıyor. ben sana ihtiyaç duyduğum sürece yanımdasın ve ben senin yanımda durmana ihtiyaç duymadığım an seni önemsemem ve kırılıp kırılmaman umrumda olmaz, bu da beni kötü bir insan yapmaz. fakat bu sizi kısıtlayan, kafesleyen normlarınıza o kadar sıkı sarılmışsınız ki, kendinizi unutmuşşsunuz. kimse sizinle bir hayatı paylaşmak, her noktada yanınızda durmak ve destek olmak zorunda değil ve bunu kimse yapmayacak ve de yapmasın. beşer yalnızdır, çünkü bencildir. ben iyi insanım filmlerini kimse kimseye çekmesin. kimse kimseden iyi olmasını da beklemesin ki artık rahat edelim.

insan bir de bu yalnızlığı kabul ettiği ve bu bilince vardığı anda öyle kolay kolay da yıkılamıyor. yalnızlığınız, sizi aslında güçlü yapan şey olarak orada duruyor, onu dışlamayın, onu kucaklayın. kimseden, sadece sizin size yapacağı şeyleri beklemeyin ki mutlu olabilesiniz.
görsel
Sevdiğiniz birinin ölümü gibidir.. Alışırsınız ama alışmanız onun iyi olduğu anlamına gelmez..
Bazen güzel bazense çekilmez olandır.
tercihse, uzunca bir süre insanı dertsiz tasasız yaşatır. eğer tercih değilse, boğazınıza çökerek geçmeyen izler bırakır. işin kötü tarafı bu izleri sadece siz görürsünüz. anlatsanız, kelimeler dönmez. ağlasanız, yaş bile akmaz bir süre sonra. mahalle bakkalı nasılsın dediğinde bile gözlerinizin içi güler aniden, sevinirsiniz. bazen insan farkına bile varmaz, alışmışlık eklenir üstüne. bazen farkında olmayayım diye ilaçlara vurursunuz kendinizi. çünkü uykuda yalnızlığının bile farkına varamaz insan. yatmadan dilediğiniz şey bir daha uyanmamak olmuşsa, ya oturup bir şeyler yazacaksınız ya da alışacaksınız sessiz sessiz.
© copyright 2005 - 2026