bugün
- herkes yatmış görünüyor4
- eyüpsultan da kurabiye dağıtan kız2
- aşk acısı çekiyorum sözlük21
- manifest dinleyen erkek11
- hükümet değişse ülke düzelir mi17
- 07 08 2026 mekke ortak savunma anlaşması10
- evlenilmeyecek 4 erkek11
- kardeş2
- memurların 4 gün mesai 3 gün tatil istemesi7
- sözlük yazarlarının kıro olmaları7
- sudekiray'ın 18000 entry kutlaması4
- üniversiteye kızlar cinsellik yaşamak için gidiyor3
- kız arkadaşın 4 gündür mesaj atmaması4
- sudekiray3
- mohamed salah ghaly13
- eğitimde sınav sistemi2
- berrak tüzünataç3
- gulmekicinyaratilmis11
- ayda bir baklava yiyince kilo alacağını sanmak8
- türkiye7
- aykolik'in iyi bir yazar olması5
- fahriye evcen3
- ilk buluşmada öpmeye çalışan kız3
- yaz yemekleri5
- komik olmayan komedyen2
- lahmacun yiyen insan kırodur4
- scooter'a 6 kişi binmek5
- mesele ne senin benden ayrılman3
- taksici muhabbeti5
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- spiderman mi döver batman mi5
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay10
- stres yönetimi6
- adını yoldaki taşlara yazdım4
- insan zamandan ibarettir3
- opel alman arabası mı sorunsalı6
- arkadaşlar ben güzel miyim6
- mauro icardi3
- trabzonspor7
- gocu4
- doğuda yaşayan yazarlar5
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı17
- taşak sütyeni2
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi26
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği15
- tofaş2
- elalem ne der4
- çocukların sürekli abur cubur istemesi7
- mekana müşteri çekecek kadar güzel olmak4
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
2010 yapımı bir belgesel. bu yılki oscar ödülleri'nde en iyi belgesel dalında ödüle aday olarak gösteriliyor.
http://www.imdb.com/title/tt1268204/
http://www.imdb.com/title/tt1268204/
en başta sadece sanatsal bir düşünceden doğup daha genişçe ve güzel bir yöne doğru giden bir çalışmanı hikayesi. sosyolojik/deneysel bir çalışma da denilebilir.
kısaca beni aklımda kalan ve etkileyen noktalardan bahsedeyim:
--spoiler--
- öncelikle aşırı kötü şartlarda yaşayan, çöplükte çalışan insanların yaşam mücadeleleri, gözlerindeki ifadeler, yaşama azimleri, tükenmişlikleri ve bütün bunlara rağmen gülümseyişleri,
- aralarındaki konuşkan yaşlı amcanın sevecenliği, eğitimsizliğini ve yaptığı işi gocunmadan gururla anlatışı, güzel cümleleri..
- sürekli artan/yükselen çöp dağlarının resmettiği tüketim çılgınlığının ulaştığı boyut, ayrıca işçilerin poşetlerden çıkan çöplerin cinsine göre çöplerin sahipleri hakkında varlık tahlili yapışları,
- ilginç ve manidar bir nokta; barakanın birinde çocuk yaşta anne olmuş 18 yaşında bir kadın işçinin barakadaki yaşantısını göstermek üzere evinin içine giriyorlar ve içerideki küçük televizyonda o esnada richie rich çizgi filminin jeneriği dönüyor...
- kapanışında ise çalışmanın sahibi* ve portreleri yapılan işçilerin hayatlarındaki değişimlerden bahsediliyor.
--spoiler--
bütün anlatılanların ışığında şunu farkedebilirsiniz ki; dünyanın her yerinde ezenler ve ezilenlerin hikayeleri birbirine benzemekte, farklı görünseler de ortak noktaları daha fazla insan olmayı başarabilenlerin. ve bir damla gözyaşı bütün anlattıklarımdan kat ve kat fazlasını anlatıyor. izlemenizi tavsiye ederim.
kısaca beni aklımda kalan ve etkileyen noktalardan bahsedeyim:
--spoiler--
- öncelikle aşırı kötü şartlarda yaşayan, çöplükte çalışan insanların yaşam mücadeleleri, gözlerindeki ifadeler, yaşama azimleri, tükenmişlikleri ve bütün bunlara rağmen gülümseyişleri,
- aralarındaki konuşkan yaşlı amcanın sevecenliği, eğitimsizliğini ve yaptığı işi gocunmadan gururla anlatışı, güzel cümleleri..
- sürekli artan/yükselen çöp dağlarının resmettiği tüketim çılgınlığının ulaştığı boyut, ayrıca işçilerin poşetlerden çıkan çöplerin cinsine göre çöplerin sahipleri hakkında varlık tahlili yapışları,
- ilginç ve manidar bir nokta; barakanın birinde çocuk yaşta anne olmuş 18 yaşında bir kadın işçinin barakadaki yaşantısını göstermek üzere evinin içine giriyorlar ve içerideki küçük televizyonda o esnada richie rich çizgi filminin jeneriği dönüyor...
- kapanışında ise çalışmanın sahibi* ve portreleri yapılan işçilerin hayatlarındaki değişimlerden bahsediliyor.
--spoiler--
bütün anlatılanların ışığında şunu farkedebilirsiniz ki; dünyanın her yerinde ezenler ve ezilenlerin hikayeleri birbirine benzemekte, farklı görünseler de ortak noktaları daha fazla insan olmayı başarabilenlerin. ve bir damla gözyaşı bütün anlattıklarımdan kat ve kat fazlasını anlatıyor. izlemenizi tavsiye ederim.
Bu belgeselde en dipte yasayan gerı donusulebilir atık toplayıcıları anlatılır.Tiaoyu hayatta tutan tek bır sey vardır oda umut. o umutta belediyenin dernegi ciddiye almasi ve bagzı konularda copculerin ısteklerini yerine getirmesidir.Aslında biraz dıkkat ederseniz bu belgeselde sosyal esitsizliğin ne kadar lanet bir sey oldugunu anlarsınız.Mutlaka ızleyın derim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar