bugün
- türk milletine kurulan pusu8
- profilini gizli tutma nedeni8
- büyük oyunu görmek4
- kapak yapmak3
- sözlüğe taze kan ihtiyacı5
- mel melin palavra sıkması9
- akp iktidarının yaptığı en önemli hizmet7
- milliyetçi faşistlerin pkk biter korkusu13
- güzel kızlara kötü davranmak3
- intihar edenler hiç korkmuyor mu5
- ismet'in domuz çukulatası getirmesi8
- tai lung14
- ifşalanmak2
- israil den lübnan'a yoğun saldırılar2
- nihavent kardeşimizin sözlüğe teşrif etmesi3
- suudi arabistan'a saldırılırsa türkiye de savaşta2
- kaynak götüm2
- seri gizli artı oy veren melek5
- mantıklı mantıklı konuşup can sıkmak5
- ihtiyar yazar6
- paşinyan'ın önündeki kritik dosya2
- g o k u6
- nihavent gerizekalısı3
- türkiyeye gelmiş en iyi yabancı kaleci6
- mod geldi mod geldi2
- çerçeve yasa17
- en güzel reçel6
- poğaca ile kahvaltı yapmak8
- abdullah öcalan'ı paşa yapmak6
- abdullah öcalan'ın paşa olmasını isteyen akp li4
- bir oturuşta taxi serisini izlemek2
- türkiyeye gelmiş en büyük yıldız5
- nihoş4
- herkesle iyi geçinmek6
- mustafa kemal atatürk2
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı3
- yazilimcilarin flort sorunu3
- deprem3
- en namuslu kadın bile dudaktan öpüşmüştür2
- game of thrones taki kerhaneci4
- anın fotoğrafı2
- ingilisçe konuşan kezo2
- gelecekten entry3
- ameliyattan önce imzalatılan kağıt2
- evleneceği kadının geçmişini merak etmeyen erkek2
- true'nun sözlüğe küsmesi2
- özgür özel11
- apo piçtir piç kalacak6
- dağlara çikacağum eşkiya olacağum2
- ultravesti tiribün liderinin gözaltına alınması2
hindistan'a denizden gidebilen ilk avrupalı olan,
portekizli denizci..
portekizli denizci..
asya ve afrika yerlilerini canlarından bezdiren adam..
oldukça kaliteli ve ağır bir puro markası ayrıca..
dünya seyahati başarısızlıkla sonuçlanan denizcidir. amacına ulaşamadan öldürülendir. mürettebatının çok azı sağ olarak geri dönmüş, seferi ikinci kaptan tamamlamıştır.
(bkz: gama ışınları)
hindistan yolunu batıya açan kaptandır. bartelomeo diaz'ın bulduğu ümit burnu'nu saint gabriel adlı gemiyle geçerek, 20 mayıs 1498 yılında hindistan'ın kalikut limanına varmıştır.
(bkz: vasko dö gama)
vasko de gama; afrika kıtasını keşfeden kaşiftir.
doğum 1469- ölüm:1524
karizmatik isim.böyle ismim olacaktı.hindistana uçarak giderdim.
dandik purolar üreten bir markadır. yeni başlayanların ortalama bir puroyla, kötü bir puroyu ayırdedebilmeleri için denemelerinde fayda vardır.
sevmiyorum bu adamı. işi gücü müslüman avlamak olan biriyle işim olmaz.
osmanlı'nın o zamanlarda geleneksel ticaret yollarına ** teker teker hakim olmaya başlaması üzerine avrupalılar hindistan'a yeni ticaret yolları bulmaya koyulurlar.
bunun üzerine coğrafi keşiflerin fitili ateşlenir efendim.
vasco da gama portekizli bir denizcidir, hindistan'a yeni bir rotadan ulaşan ilk avrupalı'dır.
portekiz'den yola çıkmak kaydıyla, afrika'nın batı kıyısından ilerleyerek afrika'nın en güneyindeki fırtınalar burnu'na ulaşmıştır. isminin de hakkını vermektedir bu alan. denizcilerin umutlarını kırmamak * ve cesaret vermek için portekiz kralı'nın da talimatıyla burasının ismi ümit burnu olarak değiştirilmiştir.
ardından ümit burnu'ndan afrika'nın doğu kıyılarına geçmeyi başarmıştır. madagaskar ile afrika arasında kalan bölgeden de geçerek hint okyanusu'na ulaştıktan sonra hindistan'a ulaşmış ve yeni ticaret yolunun bulucusu olmuştur efendim.
bu gelişmenin ardından akdeniz'deki limanlar önemini kaybetmiş, avrupa'da atlas okyanusuna kıyısı olan limanlar önem kazanmıştır.
bunun üzerine coğrafi keşiflerin fitili ateşlenir efendim.
vasco da gama portekizli bir denizcidir, hindistan'a yeni bir rotadan ulaşan ilk avrupalı'dır.
portekiz'den yola çıkmak kaydıyla, afrika'nın batı kıyısından ilerleyerek afrika'nın en güneyindeki fırtınalar burnu'na ulaşmıştır. isminin de hakkını vermektedir bu alan. denizcilerin umutlarını kırmamak * ve cesaret vermek için portekiz kralı'nın da talimatıyla burasının ismi ümit burnu olarak değiştirilmiştir.
ardından ümit burnu'ndan afrika'nın doğu kıyılarına geçmeyi başarmıştır. madagaskar ile afrika arasında kalan bölgeden de geçerek hint okyanusu'na ulaştıktan sonra hindistan'a ulaşmış ve yeni ticaret yolunun bulucusu olmuştur efendim.
bu gelişmenin ardından akdeniz'deki limanlar önemini kaybetmiş, avrupa'da atlas okyanusuna kıyısı olan limanlar önem kazanmıştır.
öyle bir keşif yapmıştır ki ipek ve baharat yolu önemini kaybetmiştir. Tabi osmanlı ticaret yollarının önemini yitirmesiyle kaybettiği gücü hint okyanusunu hakimiyet altına almak istediyse de portekizlilerce yenilgiye uğratılmıştır.
Ayrıca tarih öğretmenleri 'vasko dö gama' diye telaffuz etseler de 'vaşku dı gama' diye okunur.
(bkz: hint deniz seferleri)
Ayrıca tarih öğretmenleri 'vasko dö gama' diye telaffuz etseler de 'vaşku dı gama' diye okunur.
(bkz: hint deniz seferleri)
portekiz'de anısına dikilmiş olan unesco tarafından 1983'te korumaya alınmış Belem kulesi mevuttur.
Devasa bir gemi,
mezarı lisbon'un belem semtinde bulunun jeronimos manastırındadır. (bkz: jeronimos monastery)
ben kedere vurdum, vasco da gama ....
Portekizlerin önemli denizcilerindendir. Macellan boğazını keşfeden 5 li filoda var mıydı bu adam bilen yeşillendirsin.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar