türkiye şartlarında eşcinsel olmak kadar zor iştir. hareketlerinden , giyiminden zaten anlaşılır o insan , uzak durulur. * * * * * * * * *
(bkz: linç edilme sebepleri)
sayısı artmaya başlamıştır ülkemizde.zormudur bilinmez ama camiilerden uzak durdukları kesindir bu insanların.marjinal giyim tarzından anlaşılıverir ve atesitmisin sorusu sorulduğunda bu zorluk ortaya cıkar.
ateistlik türkiye de zor olan bir durum degildir ki olsaydı burda kimse yazısını yazamazdı. nasıl inanan zorluk çekip dinini tam yaşıyamıyorsa ateist insan da düşüncesini tam yansıtamıyor. genelde bu dünya da yaygın olan bir durumdur. avrupa ülkelerinde incil okutmak zorunlu ders haline getirilirken, özgürlükler ülkesi u.s.a da incile karşı bir prostesto yap bakalım sokakta yada bir katolik karşısında aksi birşey söyle anında gömerler yedin beş kat dibine. orda yaşayan bilir. türkiye de emin olun daha rahat ateistler.

edit: ver eksiyi devam et takip etmeye.
azınlık olmak dünyanın neresinde olursanız olun zorluk çekmektir. türkiye'ye özgü bir durum değil.
düşünce özgürlüğünün hiç bir zaman tam olarak var olmadığı ülkemizde gayet normal olan durum.
ateist olmayi; insanlarin dinlerine, inanclarina, peygamberine, kitabina sovmek olarak anlayan ve bunu yaparak yasamaya calisan zihniyetin ateistligi tepki toplayacaktir. iyi ki topluyordur da. tepki toplamamasi demek, dini (islam) olan bir turkiye nin ateist olmasi anlamina gelir ki iste bu icler acisi durumdur.
ateistler ateist olsunlar doya doya... ama insanlarin inandiklari degerlere saldirmadan!
türkiye'nin ateist olmasını içler acısı olarak gören bir topluluğun içinde yaşamanın zorluğudur. daima saldırılır, aşağılanır ve hakaret edilirsiniz.
(bkz: la havle ve la isla bonita)
türkiyede eşcinsel olmaktan daha zordur.Bulunduğunuz bölgeye yada ile göre deşifre edildiğinizde yolda yürürken linç edilme ihtimaliniz vardır..Ateist olduğu için yakılmak istenen aziz nesin örneği bu durumu açıklamaya yeticektir.
bir zamanlar düşündüğümün aksine türkiye de ateis olmak kolaydır lakin ben bu kadar çok olduklarını bir yıl öncesine kadar bilmiyordum * *
nüfus cüzdanında din hanesi bulunan bir ülkede ne kadar rahat edilebilirse o kadar rahattırlar.
öyle bir başlık okuyorum ki; şöyle demek istiyorum; ''kaç puanla alıyolar ki lan o bölüme'' '375 abe' '' vay mınaki ateist olunmaz lan bu ülkede''.
(bkz: uzay çağında hala ateistlikten bahseden zihniyet)

kalk, silkin de etrafına bak... onca çiçek, böcek, taş, toprak, güneşin doğumu-batımı vesaire kendi kendine mi oluyor sanıyorsun? bu alemde her şeyin sahibi bir rab var. o'na verdiği nimetler için şükredeceğine, o'nun varlığını inkâr ediyorsun... geç olmadan uyanın. ister eksile, ister artıla, gerçekler değişmeyecek. öeeh ulan, yeter be!
toplumun genelinin pek umurunda olmayan konu. zorlansınlar da Allaha sığınsınlar.
aslında en rahat edebilecekleri ülkede yaşıyorlar. ağzı olan konuşuyorken, katiller bile tek başına bir adaya alınıp orada besleniyorken ateistler mi burada yaşayamıyacak allasen?
ateistligin moda gibi görüldügü, geri zihniyetlerin daha neyin ne oldugunu bile bilmeden genelde emo, punk, tiki, vs gibi topluluklardan kopup gelen beyinsiz vucütlarin, son zamanlarda fazlasıyla akımına kapıldıgı zihniyet bile demeye dilimin varmadigi bir düsünce akimina kapilip giden gencligin yasadigi ya da yasayacagi durum.
(bkz: iranda kadın olmak)
(bkz: battal gazi filmlerinde figüran olmak)
(bkz: amfide yakalanmadan kopya çekmek)
sırf türkiyede değil bütün dünyada zorluklarla karşılasabileceğin bir yaşam tarzı, mentalite.
'dü$ünmeden' kabul etmeyi yeğleyen ve bunu çoğunlukla 'yapamadığı' için yapanların 'dü$ünme'yi ve 'dü$ünebilme'yi yargılamasındandır.

sığlığa gel editi: o 'dü$ünemeyen' arkada$ım, eksileyerek beni haklı çıkardığının farkında bile değil. hıhı, onu diyorum bende.

akıl-fikir-ihsan üçlemesi editi: 'bo$' olduğunuzun farkına varın. lütfen..
sen onların dinine hakaret edersen, onlarda senin inancına(inançsızlığına)hakaret ederler olay budur.
insanca tartisma ortami bulamamaktir.satirla kovalanirlar.
var olmayan bir zorluktur. şahsen bugüne kadar bir zorluk yaşamadım. ayrıca ne kimseye inancımı açıklama gereği duydum ne de inancını sorma gereği. herkesin inanışı ya da inanmayışı kendinedir; ilk önce bunu kavramak lazım.
ateist olmak sadece türkiye'de değil, dünyanın, hatta evrenin heryerinde zordur ama işin asıl zor kısmı, şahıs öbür tarafa intikal edince başlar. vah vahtır halleri, yazıktır.
hiçte zor olmayan durumdur her gün tv'lerde insanların maneviyatları hakkında atıp tutanları rahatlıkla görebilirsiniz. Gerçekçi bir başlık için ;

(bkz: türkiye de müslüman olmanın zorluğu)