bugün

Bahçeleri olan bir arkadaşta bunun 2000'i vardı.
Eski kasa.

Bugün kullandım.
Arazide konfor yok ama bana mısın demiyor, tak küt gidiyor be. *
görsel
çıkarım seninle her cihada toyotaaa.
görsel
Hello @Toyota. This is why Yemenis love your Hiluxe/ pickup

https://twitter.com/Alsak...tatus/1505421491164389379
dünyanın en zorlu yarışı 2019 dakar rallisinde şampiyon olmuş dayanıklı toyota modeli.
Isid bunu beyendi.
Dünyanın yaşayan efsanesidir. 2013 model 4x4 3.0 elegant modeli vardı. Yıllarca kullandım. Hiç bir modifikasyona gitmeden sadece At lastikle girip çıkamadığım hiç bir yer olmadı. Öncesinde yurtdışında farklı motorlarda bir kaç tane land cruiser tecrübe etme fırsatım olmuştu, konfor olarak yakalayamasa da arazi kabiliyeti açısından fark yok denecek kadar azdı, hiç aratmadı. Türkiye yollarında otomobile bile öyle güvenemiyorum. Hilux’le girdiğim gibi giremiyorum virajlara. Kullanıcılara tavsiyem; tampon altı bara okkalı bir çeki demiri sabitleyin ve kasayı da camlı bir kabinle kapatın. Bu sayede arabanız hem daha fonksiyonel olacak, hem de virajlarda yılan gibi süzüleceksiniz.

Bakım konusunda yetkili servisten şaşmayın. Müşteri memnuniyet oranı en yüksek markadır toyota. işlerini iyi yapıyorlar. Olması gereken bakımları aksatmadığınız sürece sizi kolay kolay yolda bırakmayacaktır. Hilux’le iyi eğlenceler...
Yeni modellerinde karoser üzerine uçaksavar montajı için şasenin güçlendirildiği hususu gözlerden kaçmayan araç.
opsiyonlu olarak uçaksavarlı satışı yapılan araç.
Bu araba olmasaydı ışid olmazdı.
resmi ışid aracı. türkiye'de en çok çalınan araçlardan biri. hepsi şu anda ışidin elinde.
Hayalimdeki araba seçeneklerinden biri.
Toyota yetkilisi ve bu modeli kullanan yakın bir akrabamdan aldığım bilgilerle ilk sıraya oturmuş modeldir aynı zamanda.
2.4 motora sahip ve 100 kilometrede 8 litre yakmasıyla sınıfına göre oldukça ekonomik bir canavar kendisi. ikinci el fiyatlarının 103.000 türk lirası civarında olduğu söyleniyor.
dünyanın en zorlu yarışlarından biri olarak gösterilen 2019 Dakar Rallisi’ni kazandığı efsanevi pick-up modeli.

görsel
istanbul da kullanılmaması gereken araç, anadolu - avrupa yakası geçiş yapıyorsanız bin pişman olursunuz. devlet orkestrası tarafından üçüncü köprünün yolları taştan adlı parça sürekli kulağınızda çınlar. ch-r alın hiç pişmanlık yaşamazsınız özellikle her köprüden rahat rahat geçerken.
keşke japonlar bu arabayı hiç yapmasaydı amk..
Her gördüğümde allahu akbaar diyerek arkasında roketatar, uçak, tank savar vb silahlar var mı acaba diye baktığım araba marka ve modeli.
bugün, 2016 2.8 hi-cruiser modelini 30.000 km bakımı için edirnekapı'da bulunan toyota plaza kar'a götürdüm. zira kendilerinden inanılmaz memnunum. daha önce de başlık altında bu model hakkında bilgiler vermiştim. işbu entry'imde de, 30.000 km bakımının maliyeti hakkında ve nelerin değiştiği hakkında bilgi vermek istiyorum. vermiş olduğum bilgilere binaen, araç hakkında evveliyatında bana çok soru soruldu. eminim bu bilgiler bahse araç ile ilgilenen veyahut kullanan herkesin işine yarayacaktır.

let's start;

mart'ın 1'inde muayene yaptıracağımdan mütevellit, genel bakım haricinde tüm elektronik sistemlerinin, farlarının ve frenlerinin kontrol edilmesini, ekstra özen gösterilmesini rica ettim. sağolsunlar bu ricamı kırmadılar ve ne var ne yok gözden geçirdiler. makaslarına, şaft gresörlüklerine kadar yağladılar. bakım harici ekstra olarak antibakteriyel klima dezenfektasyon ve motor temizliği yaptırdım. bu işlemin maliyeti 169,50 türk lirası olarak faturaya işledi. ayrıca, yol yardım paketimin süresi bittiği için "toyota asistanım"ı da güncelledim. bu güncellemenin maliyeti de 145,25 türk lirası tuttu. şimdi gelelim bakım maliyetlerine;

- atık malzeme bertaraf ücreti: 5,00 türk lirası
- dizel enjektör temizliği: 65,68 türk lirası
- yağ filtresi: 35,77 türk lirası
- karter tapa contası: 3,41 türk lirası
- standart kabin hava filtresi*: 57,88 türk lirası
- cam yıkama suyu 250 ml: 5,42 türk lirası
- hava filtresi: 118,89 türk lirası
- motor yağı 5w-30 208l 7.5 lt: 375 türk lirası
- motor iç sistem temizliği 300 ml: 65,68 türk lirası
- çok amaçlı sprey: 17,00 türk lirası
- işçilik: 448,78 türk lirası. işçilik indirimi ise, 43,58 türk lirası

parça toplamı faturada 744,73 türk lirası olarak gözüküyor. işçilik ile beraber satırlar toplamı 1193,51 türk lirası olarak gözüküyor. buna 43,58 türk lirası indirim yapıldığında ise, 1149,93 türk lirası olarak gözüküyor. vergi tutarı ise +206,99 türk lirası. yani, 1356,92 türk lirası toplam maliyet olarak gözüküyor. işin bakım kısmı böyle. şimdi bir başka konuya değineceğim.

toyota plaza kar, benim daha önce yaşadığım problemlerin hepsini çözmüş bir bayii. ben nuh demeden, onlar peygamber diyor ve garantiden ne var ise değişiyorlar. 2 disk, 2 ön balata, 2 arka kampana kazanları ve pistonları, ve iki de kampana balatalarını titreme var diye garantiden değişmişlerdi. başka bir bayiiden aldığım aracımın kaputunda kusur var idi. bu kusura toyota kar plaza telafi etti. bana 2 bakım hediye etmişlerdi (10.000 km'de bir bakım yapılıyor) bugün farklı bir problem hakkında bakım öncesi bildiride bulundum. direksiyon simidinin arkaları pul pul soyulmuştu. ellerim asitli değil. çok araba kullandım ve ilk defa bu araçta direksiyon soyulması ile karşılaştım. durumu bildirdiğimde ise, daha önce bu sıkıntıyı yaşayan üç farklı hilux olduğunu ve garantiden değiştirdiklerini söylediler. gün içinde siparişi geçiyorlarmış. saat 17:00 civarı direksiyonun geleceğini söyledikleri için ben siparişi erteledim. zira vaktim yok idi. bu arada bakmayın sipariş dediğime, 4000 tl'lik diresiyonu garantiden değişeceklerini söylediler, hem de 45 dakika içerisinde. birkaç gün sonra bu işlemi gerçekleştireceğim. kendilerinden çok memnun kaldığımı bir kez daha dile getirmek istiyorum. toyota'sı olan herkese bu servisi öneririm.

son olarak; yeni gelecek direksiyonun materyali daha kaliteliymiş**. toyota bu problemi çözmüş. avensis'lerde kullanılan materyal kalitesinde direksiyon gelecekmiş. bana söylenen bu idi.
2016 model 2.8'lik ünitenin beni en şaşırtan özelliği şu;

bilindiği üzere, dizel araçların devir bandı kısadır. redline ekseriyetle 4500'dür. toyota'nın bu ünitesi serilikten ziyade yük taşımacılığı için uyarlanmış bir yapı. öküz gibi torku var affedersiniz. kullandığım araç ne olursa olsun gözüm hep devir bandındadır. otoban kullanımlarında 2000 deviri pek geçmem. bahsi geçen bu ünite 2000 devirdeyken 135 km/s hızla seyrini sürdürebiliyor. işin daha da garip tarafı ise, lastikler otoyol lastiği değil, bf goodrich ko2. şaşırtıcı ama gerçek.
Türkiyedeki versiyonu abd ve avrupada satılanın yanında çok boştur.
Çok güzel bir pikap araçtır.
Çok seviyorum bu aracı.
2016 2.8 hi-cruiser modeline sahibim. tercih etme nedenim tasarımdan ziyade, arazi kabiliyetinden dolayı oldu. toyota marka olarak kendini dakar'da ve arazide ispatlamış bir marka. kendim 2006'dan beri aktif bir biçimde offroad yapıyorum. buna binaen marka değeri benim gözümde çok çok üstün. dalında kompetan olduğu için arazide beni üzmeyeceğini biliyorum.

aracın sürüş zevki inanılmaz. daha önce 1.5 yıl kadar l200 magnum kullanan biri olarak söylüyorum. onla mukayese ettiğim zaman toyota sürüş zevki olarak bir adım öne çıkıyor. tümsekler, çukurlar gibi hızınızı kesmeniz gereken yerleri hissetmemek garip bir duygu. absorbe yeteneği çok üstün.

motor, yüksek torku sayesinde tüm devirlerde size ihtiyacınız olan gücü sunabiliyor. fakat yüksek cc ve 2.2 tonluk ağırlığıyla bu güç, size yüksek yakıt sarfiyatı olarak geri dönüş yapıyor. ben şehir içi ortalama değer olarak 9.9-10 rakamlarının pek aşağısına inemedim.

geri görüş kamerası çok kullanışlı. yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran sayesinde geri geri istediğiniz yere sıfır yanaşabiliyorsunuz. araç içi yeterli lüks ve konfor sunulmuş. ortalama bir ses sistemine sahip. araç içinde en sevdiğim detay, sağ ve sol taraflara konuşlandırılmış olan bardaklıklar.

artıları:

-geniş hacim
-yüksek motor gücü
-konfor ve lüks
-yüksek arazi kabiliyeti
-arka diferansiyel kilidi
-6 ileri otomatik şanzıman

eksileri:

-düşük direksiyon turu
-yüksek yakıt tüketimi
-yüksek mtv'si (son vergilerden sonra yıllık bandrol 6.019,00 tl)
-her yıl yapılması zorunlu muayene (bkz: tüvtürk)
-birinci köprü geçiş yasağı

hülasa: bu aracı ihtiyacı olan kişiler gidip incelemeli. diğer türlü külfet olur.

tanım: yük taşımacılığı ve arazi kullanımına uygun olan araç.
arabacın hasıdır. özellike küçük yerlerde yaşıyorsanız her işinizi rahatlıkla görecektir. biraz paraya kıyarsanız, bulduğunuz konforu çoğu araçta bulamazsınız.

bana göre tek rakibi isuzu d max
https://youtu.be/xoHbn8-ROiQ
on yıldır geyik testinden kalan toyota'nın pick up'ı.

rakip firmaların emsal araçları daha yüksek hızlarda testi sıkıntısız atlatırken hilux takla edecek dereceye geliyor. toyota ar-genin acilen bu işe el atması lazım.

http://www.youtube.com/watch?v=xoHbn8-ROiQ&feature=em-uploademail