bugün

toyota hilux

bugün, 2016 2.8 hi-cruiser modelini 30.000 km bakımı için edirnekapı'da bulunan toyota plaza kar'a götürdüm. zira kendilerinden inanılmaz memnunum. daha önce de başlık altında bu model hakkında bilgiler vermiştim. işbu entry'imde de, 30.000 km bakımının maliyeti hakkında ve nelerin değiştiği hakkında bilgi vermek istiyorum. vermiş olduğum bilgilere binaen, araç hakkında evveliyatında bana çok soru soruldu. eminim bu bilgiler bahse araç ile ilgilenen veyahut kullanan herkesin işine yarayacaktır.

let's start;

mart'ın 1'inde muayene yaptıracağımdan mütevellit, genel bakım haricinde tüm elektronik sistemlerinin, farlarının ve frenlerinin kontrol edilmesini, ekstra özen gösterilmesini rica ettim. sağolsunlar bu ricamı kırmadılar ve ne var ne yok gözden geçirdiler. makaslarına, şaft gresörlüklerine kadar yağladılar. bakım harici ekstra olarak antibakteriyel klima dezenfektasyon ve motor temizliği yaptırdım. bu işlemin maliyeti 169,50 türk lirası olarak faturaya işledi. ayrıca, yol yardım paketimin süresi bittiği için "toyota asistanım"ı da güncelledim. bu güncellemenin maliyeti de 145,25 türk lirası tuttu. şimdi gelelim bakım maliyetlerine;

- atık malzeme bertaraf ücreti: 5,00 türk lirası
- dizel enjektör temizliği: 65,68 türk lirası
- yağ filtresi: 35,77 türk lirası
- karter tapa contası: 3,41 türk lirası
- standart kabin hava filtresi*: 57,88 türk lirası
- cam yıkama suyu 250 ml: 5,42 türk lirası
- hava filtresi: 118,89 türk lirası
- motor yağı 5w-30 208l 7.5 lt: 375 türk lirası
- motor iç sistem temizliği 300 ml: 65,68 türk lirası
- çok amaçlı sprey: 17,00 türk lirası
- işçilik: 448,78 türk lirası. işçilik indirimi ise, 43,58 türk lirası

parça toplamı faturada 744,73 türk lirası olarak gözüküyor. işçilik ile beraber satırlar toplamı 1193,51 türk lirası olarak gözüküyor. buna 43,58 türk lirası indirim yapıldığında ise, 1149,93 türk lirası olarak gözüküyor. vergi tutarı ise +206,99 türk lirası. yani, 1356,92 türk lirası toplam maliyet olarak gözüküyor. işin bakım kısmı böyle. şimdi bir başka konuya değineceğim.

toyota plaza kar, benim daha önce yaşadığım problemlerin hepsini çözmüş bir bayii. ben nuh demeden, onlar peygamber diyor ve garantiden ne var ise değişiyorlar. 2 disk, 2 ön balata, 2 arka kampana kazanları ve pistonları, ve iki de kampana balatalarını titreme var diye garantiden değişmişlerdi. başka bir bayiiden aldığım aracımın kaputunda kusur var idi. bu kusura toyota kar plaza telafi etti. bana 2 bakım hediye etmişlerdi (10.000 km'de bir bakım yapılıyor) bugün farklı bir problem hakkında bakım öncesi bildiride bulundum. direksiyon simidinin arkaları pul pul soyulmuştu. ellerim asitli değil. çok araba kullandım ve ilk defa bu araçta direksiyon soyulması ile karşılaştım. durumu bildirdiğimde ise, daha önce bu sıkıntıyı yaşayan üç farklı hilux olduğunu ve garantiden değiştirdiklerini söylediler. gün içinde siparişi geçiyorlarmış. saat 17:00 civarı direksiyonun geleceğini söyledikleri için ben siparişi erteledim. zira vaktim yok idi. bu arada bakmayın sipariş dediğime, 4000 tl'lik diresiyonu garantiden değişeceklerini söylediler, hem de 45 dakika içerisinde. birkaç gün sonra bu işlemi gerçekleştireceğim. kendilerinden çok memnun kaldığımı bir kez daha dile getirmek istiyorum. toyota'sı olan herkese bu servisi öneririm.

son olarak; yeni gelecek direksiyonun materyali daha kaliteliymiş**. toyota bu problemi çözmüş. avensis'lerde kullanılan materyal kalitesinde direksiyon gelecekmiş. bana söylenen bu idi.