mükemmel bi doom-death metal karışımı topluluk.wildhoney albümleri dinlenesidir.
eskinin oldukca sert,simdinin daha sade,daha depresif grubu.

(bkz: a deeper kind of slumber)
(bkz: skeleton skeletron)
(bkz: johan edlund)
wings of heaven adlı güzel bir parçası olan grup
aslinda bu bir mitolojik kahraman.. marduk la olan kavgası meshurdur.. varoluş teoremi niteligindedir. ama zamanla iste metal grubuna ad olacak kadar düştü.. her mitolojik kahraman muzik grubun ad oluyor.. zamanla zeus diye grup cikarsa şaşırmayın
isveçli doom metal grubu.1994 yılında çıkardıkları wildhoney albümleri doom tarihinin en iyi albümlerindendir.vokalist johan edlund tıptan,mitoloji ye her bir terimi kullanarak türkçeye çevirsek bile bi bok anlayamayacağımız sözler kullanır şarkılarında.onlar da anathema gibi bozulmuşlardır sonradan.
Johan Edlund tarafından 1988 yılında kurulan grubun şimdiki üyeleri de şu şekildedir

Johan Edlund - Vocals, guitars
Anders Iwers - Bass
Lars Sköld - Drums
Thomas Petersson - Guitars
buz gibi müzik yapan bir grup, ayrıca grubun vokalisti brutal söylemediği zaman daha da etkileyici oluyor. a deeper kind of a slumber doruk noktası olabilir; ama asıl doruk noktası cain olmalıdır kanımca. karanlık bir ambiyansları var, sevilesi dinlenesi öpülesi grup. tam bizlik grup. "biz" den üstüne alınanlar dinleyebilirler, geç değil. dağıldı mı bilmiyorum ama arşivlenecek bir grup, dağılmış olsa da.
babil ve sümer mitolojisindeki iri su yılanı * veya ejderha şeklinde betimlenmiş, kötülüğü temsil eden tanrıça.

(bkz: Enûma Elish)
1988 yılında oluşturulan, önce black metal olarak müzik dünyasına giriş yapan, ama wildhoney albümüyle; gothic metal ve progressive metal a ani bir geçiş yapan, dehşet isveçli grup...
özellikle; değişim sonrası albümleri dinlenesidir. johan edlund ın brutal vokalden, melankolik, sakin ve etkileyici bir vokale geçmesi, şarkılar üzerinde inanılmaz bir etki yaratmıştır. albümlerin konsepti apayrıdır. özellikle a deeper kind of slumber ı albümünü şiddetle tavsiye ederim. ailecek* dinliyoruz...

albümleri:

sumerian cry (1990)
the astral sleep (1991)
clouds (1992)
the sleeping beauty (live in israel) (1993)
wildhoney (1994)
gaia (1995)
a deeper kind of slumber (1997)
skeleton skeletron (1999)
judas christ (2002)
prey (2003)
church of tiamat (2005)
(bkz: tiamat ın $uur taktikleri)
divided gibi öldürücü bir şarkıya imzasını koyan gruptur. dinlenmelidir ama kontrollü bir şekilde, normal dozda; yoksa bunalıma girmemeniz zor..
babil ve sumer mitolojisine gore tiamat ana tanricadir. ama daha sonra onemsiz bir yaratiga donusmustur. marduk, tiamat i ortadan kaldirir.
marduk gezegeninin çarparak dünya ve halley kuyruklu yıldızının meydana gelmesine sebep olduğu gezegen.
babil inancina gore ilksel denizin tanricasidir.
cain en iyi şarkılarıdır. *
babil'in tuzlu su tanrıçasıdır, apsu'yla evrenin ilk varlıklarıdır. enuma eliş adlı efsanede evrenin bomboş olduğu bir ön zamanda bu iki varlığın olduğu belirtilir.
hayatımın soundtrack'i olduğunu düşündüğüm grup. beraber büyümüş, beraber geçmişizdir aynı yollardan, ne zaman güzel gidiyorsa hayat güzel albümler yapmış, ne zaman baydıysak herşeyden a deeper kind of slumber çıkmış, sonrasında hayatımızın kontrolünü kaybettiğimiz dönemde üst üste kötü albümler çıkarmış, ne zaman toparladıysak, tutunduysak hayata prey çıkmış, ve huzurlu, kendiyle barışık fakat geçmişe özlem duyduğumuz şu günlerde aynı konsepte sahip, sanıyorum tiamat'ın bu güne kadar yaptığı en başarılı albüm olan amanethes'i yayınlamışlardır.
ilk albümleri sumerian cry'da, ağır 90'ların black tonu ile müzik yapan bu hayvanlar, 2003 yılında, prey gibi biraz death, bolca akustik tonla devam ile günümüze gelmiş olup, takdir-ül şayandırlar.

amorphis ile yan yana çok güzel gider.

(bkz: ne dedim ben şimdi)
zaman ile çok büyük bir tarz değişimine uğramış harikuladeye yakın bir müzik grubu..doom metal ile yola çıkmış,gothic derken,soft hatta enstrumental rock a kadar gelmişlerdir...vokalliğini yapan johan edlund tarafından kurulmuş olan grubun sözleri bir dönem johan edlund'ı satıp başka bir adama yar olmuş sevgilisine yazılmış sözleri betimlemiştir,uzun müddet...akabindeki yapıtlar öncelikle hayatın anlamsızlığını ele almışsa da daha sonrasında tarihsel olaylar ve ardından günümüz dünyası hakkında yorumlar getirmiştir...aşığı,bağımlısı olunmamalı kanaatimce,zira herkesin hayatının bir yerlerinden kesişmesi gereken bir gruptur...özellikle divided adlı bir parçası vardır ki bir dönem beni alıp duvara 4-5 kere vurup aldığı yere geri koyardı...
zeytinli rock festivaline gelecek olan grup.*
vokallerinin tipi inanılmaz derecede transparan çoraplı şarkıcı altay 'ı benzemektedir , kaderi benzemesin.
yaklaşık 1 ay sonra edremit zeytinli taraflarında görülecek grup.

http://www.churchoftiamat.com/25901.html
özellikle wildhoney albümündeki şarkı sözlerine anlam verebilmek için oldukça 'yüksek' olmanız gereken grup.

honey tea, psilocybe larvae
honeymoon, silver spoon
psilocybe tea
gibi *
piyasaya bir daha eşi benzeri gelmeyecek gruptur.

hiç kimseyi iplemez johan edlund, hayranlarını bile. her şarkıyı kafasına göre yazar, isterse clean isterse brutal takılır; isterse distorşını kökletir, isterse akustik tınıları doldurur. albümlerin hakkında yazılan eleştirileri okumaz bile. şarkılarında kendi hayatını ve anılarını anlatır, ne yapsa yakışır johan ve grubuna. elektronik yaptılar, brutal yaptılar, clean yaptılar, klasik doom yaptılar; hepsinin altından da başarıyla kalktılar.

(bkz: a deeper kind of slumber)
1 adet yedinci nesil yazar.

edit: (#7648590) entrysiyle dikkatimi çekti. w kullanmaması gerektiğini öğrenmeli. ve aq nedir ya?
ayrıca tanımam etmem yazarıdır. nick altıma girdiği entry e bakınca ne demek istediğini anlamadığım tuhaf şey.