bugün
- laik ülkeyi dinciler yönetirse11
- türk düşmanı piçler6
- evrene enerji gönderen müslüman6
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri53
- trakya'dan slovakya'ya gitmek4
- keşke yunan galip gelseydi diyen adamı savunmak4
- camilerin propaganda üssüne dönüşmesi3
- dualarımız bu akşam beşiktaş ile6
- koca koca adamların stanley termosla gezmesi3
- barça bu galatasaray'a kaç atar4
- fener şampihahahaha3
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı31
- futbolun barbarca bir oyun olması4
- müslüman vikingler2
- 0 0 713
- osimhensiz galatasaray5
- ceketimizi koysak kazanırız zaten2
- istanbul'dan izmit'e yürümek3
- islami nato2
- claudian clouds33
- atatürk diyor ki2
- iltica16
- çöpe atılan erik2
- turkanime tv2
- gece sokak kedileri tarafından saldırılmak5
- anneanne4
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı4
- sözlük kızlarının kekleri24
- yüz milyonluk ülke on milyona karşı3
- 19 eylül 2026 başakşehir gençlerbirliği maçı2
- ankara da yeni nesil suç örgütleri operasyonu3
- sanat2
- rafael leao4
- 20 eylül 2026 fenerbahçe eyüpspor maçı2
- enerji bakanı alparslan bayraktar portresi3
- okan buruk8
- pazar sabahı 08 00 da uyanmak2
- insan ne ister6
- 20 eylül 20262
- salah ne koydu ama2
- kadınlar8
- kuçukuçuokanınçükü2
- yaşanmamışların yası6
- mazotun yarım litresi 50 tl28
- ilkay ve goollllll ts 4 gs 52
- anın görüntüsü25
- islamda namaz yoktur29
- arkadaşlar ben olmasam ne yaparsınız7
- ak partililerin apoya villa yaptırması36
- cok da abartmaya gerek uok6
sözlükte bol miktarda var olan durum. eline tarih kitabı almadan tarih hakkında konuşan bir çok insanı bu çatı altında bulabilirsiniz.
Uygarlığın tüm toplumların katkısıyla oluştuğunu görmeyi engeller. Bunun sonucunda da din, dil, ırk ayrımı yapan, onun bunun kutsalını küçümseyen saygısızlar ortaya çıkar.
(bkz: bugün ayın kaçı insanı) yakın tarihi bilmemek daha sık rastlanan bir durumdur.
belki de bir milletin ve mensuplarının başına gelen en kötü şeydir. tarihini, atalarının yaptıklarını, kim olduğunu bilmeyen milletler hep asimile olmuşlardır ya da işgale uğramışlardır. tarihini bilmemek zamanda yolculuğa çıkıp kaybolmaya benzer.
(bkz: tarihini bilmeyen milletin coğrafyasını başkaları çizer)
(bkz: tarihini bilmeyen milletin coğrafyasını başkaları çizer)
hangi tarihten bahsedildiği belirtilseydi hakkında daha çok şey konuşulabilirdi belki.
eğer sözü geçen resmi tarih, yani okullarda bizlere öğretilmeye çalışılan tarih ise bunu bilmemek herhangi bir insan için çok fazla şey ifade etmez.
zira "türk" ulusu koşulları değişse de tarihi değişmeksizin aynı şeyleri yine yine yine yapıyor. örneklemek gerekirse pkk sorunu için her devlet başkanı ve başbakanın ağzına aldığı o cümle "bıçak kemiğe dayandı"... her seferinde o bıçak gerçekten kemiğe dayanmış olsa idi mutlaka başka bir çözüm yolu denenirdi diyorum ben. fakat tarihten hiçbir ders alınmaksızın ilerlenmeye çalışıldığı gün gibi ortada...
eğer sözü geçen her ulusun tarihiyse; yani örneğin türk ulusunun kürt'ün, ingiliz'in, fransız'ın tarihini bilmesiyse kayıp çok büyüktür.
elbette öğrenilebilir fakat yukarda bahsettiğim resmi tarihi öğrenmek tarihe taraflı bakmaktan başka bir şey değildir.
eğer sözü geçen resmi tarih, yani okullarda bizlere öğretilmeye çalışılan tarih ise bunu bilmemek herhangi bir insan için çok fazla şey ifade etmez.
zira "türk" ulusu koşulları değişse de tarihi değişmeksizin aynı şeyleri yine yine yine yapıyor. örneklemek gerekirse pkk sorunu için her devlet başkanı ve başbakanın ağzına aldığı o cümle "bıçak kemiğe dayandı"... her seferinde o bıçak gerçekten kemiğe dayanmış olsa idi mutlaka başka bir çözüm yolu denenirdi diyorum ben. fakat tarihten hiçbir ders alınmaksızın ilerlenmeye çalışıldığı gün gibi ortada...
eğer sözü geçen her ulusun tarihiyse; yani örneğin türk ulusunun kürt'ün, ingiliz'in, fransız'ın tarihini bilmesiyse kayıp çok büyüktür.
elbette öğrenilebilir fakat yukarda bahsettiğim resmi tarihi öğrenmek tarihe taraflı bakmaktan başka bir şey değildir.
geleceğini görememektir.
"Tarihi bilmiyorsan dün doğmuşsun demektir. Dün doğmuşsan, liderler sana istediği hikayeyi anlatabilir."
Howard Zinn
Howard Zinn
olan olmuş biten bitmiş çokta sikimde demektir. bu da okulda tarih derslerinin eziyete dönüşmesi sonucu oluşmuş bir mantıktır, önemli olan bugündür. siyasi olarak bakarsak tarihden ders çıkarmaya kalksak zaten etrafımızda dost kalmaz.
cahilliktir.
ülkemiz insanlarının yarısından fazlasının içinde bulunduğu durum.
insan hiç mi araştırma yapmaz ya, hiç mi ecdadını merak etmez.
gerçekten acıyorum, üzülüyorum.
sonra da tarih bilenler olarak diyoruz 'neden birinci oluyor ?'
nedeni basit bunun sayesinde.
geçen bir video da denk geldim elemanın biri mehter marşı açmış sokakta geziyor, bu ne diyen birçok insan var.
vallahi yazık.
insan hiç mi araştırma yapmaz ya, hiç mi ecdadını merak etmez.
gerçekten acıyorum, üzülüyorum.
sonra da tarih bilenler olarak diyoruz 'neden birinci oluyor ?'
nedeni basit bunun sayesinde.
geçen bir video da denk geldim elemanın biri mehter marşı açmış sokakta geziyor, bu ne diyen birçok insan var.
vallahi yazık.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar