bugün
- borçlarınızın ne zaman biteceğini biliyor musunuz2
- iç sıkıntısından intihar etmek17
- en iyi antidepresan7
- ben bu yazıyı oğluma yazdım2
- kötü biri olduğunu bilmek5
- true denilen yazar10
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek11
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn2
- deli olduğunun farkına varmak6
- psikologa para vermemek için en iyi aktivite6
- 12 haziran 2026 kanada bosna hersek maçı7
- diyanetin abd'deki villaları8
- determinizm2
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı10
- arkadaşlar nasılsınız6
- acıkmamak için öneriler5
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler14
- kontrat fosfor karburator5
- geleyim beş dakika göreyim seviyesinde sevmek13
- gammazlar çetesi18
- airfryer alanlar şimdi ne yapıyor4
- çocuk parklarındaki yalnız yetişkin yasağı2
- cilgincapkin221
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi12
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor18
- gecenin şarkısı5
- birader beylerin birader beyler olmaları7
- chp'nin hali ne olacak49
- elon muskın ilk dolar trilyoneri olması5
- en çok kullandığınız ağrı kesici9
- ümmetçiler neden filistin'i kurtarmıyor10
- uludağ sözlüğün en yakışıklı ve en zeki yazarı4
- ayran ve şalgam suyunu karıştırıp içmek3
- soğuk suda duş almak2
- ayağı alçılı kız yıkamak5
- rocky 4 te aporlo'nun ölmesi3
- sarı yeleli aslan trump8
- iç sesin sürekli konuşması3
- karamanoğlu beyliğinin bayrağı6
- ben bu dünyada hangi boşluğu dolduruyorum15
- ferdi tayfurun 6 milyar tl servet yapması4
- türkiye de yaşanabilir en ideal şehir5
- anın görüntüsü18
- zaman baba birader bey birader4
- zallın fake hesabı var mı9
- yazarları gülümseten şeyler6
- hababam sınıfı semra hoca7
- mor semsiyeli yabanci14
- talibanin kadınlara hemşire ve ebeliği yasaklaması10
- gocu26
mö 63'te roma eyaletine bağlı anadolu'nun amasya ilinde doğmuştur. dönemin en önemli gezgini ve coğrefyacısı sayılır. bir dönem roma imparatorluğu için de çalışmıştır. "antik anadolu coğrafyası" (sonradan kitap haline getirilmiş) isimli yazıları ile dönemin tarihine ve coğrafi konumuna edebi bir dille ışık tutmuş bilim insanıdır.
Strabon; Ünlü coğrafyacı ve tarihçi Strabon (M.Ö. 63) Amasya'da doğmuştur. Roma aristokratlarıyla kan bağı olduğu düşünülmektedir. Varlıklı bir aileden olduğu için iyi bir öğrenim görmüştür. Amasya'dan ayrılıp Nil boyunca gezmiştir. Kendisi batıda Sardunya'ya, kuzeyde Karadeniz'den güneyde Etiyopya'nın sınırlarına kadar seyahat ettiğini söylemektedir. Daha sonra Roma şehrinde uzun yıllar geçirmiştir. Bu gezintilerinde tarih, coğrafya, felsefe konularında çalışmış, bilgi toplamış ve eserlerini yazmıştır. Amasya'ya dönmüş ve ve hayatının geri kalan 26 / 27 yıllık kısmını "benim memleketim" dediği Amasya'da geçirmiştir. M. S.26 yılında burada ölmüştür.
Tarihle ilgili 43 kitaptan oluşan eserinden geriye çok küçük bölümler kalmıştır. En ünlü eseri o dönemin bilgisine göre dünya coğrafyasını anlattığı "Coğrafya"dır (Geographika). Dünyanın ilk coğrafyacısı olarak da bilinen Strabon'un bu ünlü eseri bir çok dile çevrilmiştir.
Strabon'un yazdığı eser sadece bir coğrafya kitabı olmayıp, aynı zamanda miladın başlarındaki eski çağ dünyası hakkında bilgi veren bir ansiklopedi, bir tarihi coğrafya veya coğrafyanın felsefesidir.
(copy paste)
Tarihle ilgili 43 kitaptan oluşan eserinden geriye çok küçük bölümler kalmıştır. En ünlü eseri o dönemin bilgisine göre dünya coğrafyasını anlattığı "Coğrafya"dır (Geographika). Dünyanın ilk coğrafyacısı olarak da bilinen Strabon'un bu ünlü eseri bir çok dile çevrilmiştir.
Strabon'un yazdığı eser sadece bir coğrafya kitabı olmayıp, aynı zamanda miladın başlarındaki eski çağ dünyası hakkında bilgi veren bir ansiklopedi, bir tarihi coğrafya veya coğrafyanın felsefesidir.
(copy paste)
Antik Anadolu Coğrafyası, 17 kitaptan oluşan Geographica'nın (Coğrafya) XII-XIII ve XIV. kitaplarından oluşur.
VII. kitaptan bazı bölümler haricinde eserin tamamı günümüze ulaşmıştır.
VII. kitaptan bazı bölümler haricinde eserin tamamı günümüze ulaşmıştır.
en ünlü amasyalı...
Dünya'nın ilk coğrafyacısı olduğu hakkında bilgi edindiğim, filozof, coğrafyacı, tarihçi, amasyalı olmak gibi özellikleriyle ''sen neymişsin be abi'' dedirten insan.
coğrafyanın ikinci isim babasıdır.
''Tanrı yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse, Datça Yarımadası'na bırakır.''
sözünün sahibi..
sözünün sahibi..
dünyanın en eski cografyacisi.
Roma imparatorluk döneminde yaşamış Yunanlı tarihçi, coğrafyacı, gezgin ve filozoftur.
ismi direkten dönmüş coğrafyacı abi.
ya strapon olsaydı ne diyecektik?
edit: ben bu entry'den sonra coğrafya okumaya başladım iü'de. bölümdeki hiç kimse benim gibi düşünmüyor sanırım. bir benim aklım fesat işliyor.
ya strapon olsaydı ne diyecektik?
edit: ben bu entry'den sonra coğrafya okumaya başladım iü'de. bölümdeki hiç kimse benim gibi düşünmüyor sanırım. bir benim aklım fesat işliyor.
fikirlerini kağıda dökerken eratosthenes, hipparkhos, epheros, polybios ve poseidonios adlı tarihçilerden esinlenmiş coğrafyacı.
Milattan önce 1.asırda amasya'da yaşamış bir coğrafyacıdır. "Coğrafya" adıyla tanınan 17 fasıllık vâsi eserinde, yalnızca gezdiği ve gördüğü yerleri anlatmakla iktifa etmemiş, buralarda cereyan eden târihi hadiseler hakkında da teferruatlı mâlumatlat vermiştir. Strabon, dünya'da sadece bir tek okyanus bulunduğunu ve mütemadi garb'a doğru gidildiğinde, hindistan'a varılabileceğini belirtmiştir.
ismi Çok manidarmış.
amasyalı tarihçi ve coğrafyacı, bizim buralı yani. strabon esasen kendisinin gözü kayan anlamındaki lakabıdır. milattan önce 1. yüzyılda yaşamış strabon daha çok (bkz: geographika) isimli eseriyle anılır.
amasya doğumlu romalı coğrafyacı. döneminin ayhan sicimoğlusu gibi bir şey. para var huzur var deyip dolaşıp durmuş.
ayrıca verilmiş sadakası varmış bir harfle kurtarmış paçayı.
ayrıca verilmiş sadakası varmış bir harfle kurtarmış paçayı.
amasya doğumlu romalı coğrafyacı. döneminin ayhan sicimoğlusu gibi bir şey.
Strabon, MÖ 64-MS 24 yılları arasında yaşamış Yunan bir coğrafyacı olup modern coğrafyanın kurucusudur. Aristoteles'in öğrencilerinden olan Amasyalı Sıtrabon, Dünya'nın yuvarlak olduğu gerçeğini taaa ilk Çağ'da bilimsel çalışmalarıyla ispatlamış ilk kişidir. Orta Çağ'da islam'ın Altın Çağı'nda yetişmiş bir düşünür olan El idrisi, çalışmalarında Sıtrabon'dan yararlanmıştır.
görsel
görsel
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar