bugün
- diamond bosphorus28
- sözlük kızlarının kendilerini güvenilir sanması7
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası31
- hangi yazar hangi başlığa ait5
- 24 tane fake hesabı olan yazar6
- bir yazarı entrylerine göre yargılamak19
- sözlükteki herkesin 2 hesap kullanması7
- biraz şımardım6
- çağımızın hastalığı8
- gammazlar neden hiç çaylak olmuyor8
- sevgilinizin sözlükte yazar olması6
- acıyo diyen kız4
- true'nin utanmadan gammazlara laf söylemesi4
- seri gizli artı oy veren melek15
- ferrasini satan yazar2
- nickten isim tahmini yapmak72
- yan ma leley yan ma leyyo3
- arkadaşlar feyk misi ni z2
- ayınan mıyorum ayınan mıyorum20
- insanlar nasıl arkadaş ediniyor10
- gammaz çetesi7
- sapık olduğu için çaylak olan insan5
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri10
- hayattan zevk alamamak17
- kalabalıklar içinde yalnız olmak12
- eski sevgilisinin adını sözlükte anan yazar2
- clean code alışkanlığı2
- mutsuzluğun en büyük nedeni16
- yazın dışarı çıkmanın zorluğu6
- bacınızın uluda yazar olmasını ister misiniz3
- arkadaşlar hoşçakalın4
- hava ne kadar güzel ya3
- balkonda kitli kalmak4
- insana kendini güvende hissettiren şeyler6
- hikayeyi devam ettir25
- yazarların sözlükte bulunma amaçları7
- ülkenin kötü halinden gammazların sorumlu olması3
- bir hevesle alınıp kullanılmayan şeyler16
- deliğim ben götü kara deliğim3
- biber dolması olsa da yesek7
- g'i l d'e d l'i l y26
- erkeklerin obur olduğu algısı18
- gammazların gizli hesapları görebilmesi2
- hazret ktc5
- alkollü sürücüye 602 bin lira ceza3
- albirader camus2
- venezia fc2
- sabah kahvaltısında menemen yiyen erkek3
- gizem güven2
- arkadaşlar bir bakar mısınız9
Strabon; Ünlü coğrafyacı ve tarihçi Strabon (M.Ö. 63) Amasya'da doğmuştur. Roma aristokratlarıyla kan bağı olduğu düşünülmektedir. Varlıklı bir aileden olduğu için iyi bir öğrenim görmüştür. Amasya'dan ayrılıp Nil boyunca gezmiştir. Kendisi batıda Sardunya'ya, kuzeyde Karadeniz'den güneyde Etiyopya'nın sınırlarına kadar seyahat ettiğini söylemektedir. Daha sonra Roma şehrinde uzun yıllar geçirmiştir. Bu gezintilerinde tarih, coğrafya, felsefe konularında çalışmış, bilgi toplamış ve eserlerini yazmıştır. Amasya'ya dönmüş ve ve hayatının geri kalan 26 / 27 yıllık kısmını "benim memleketim" dediği Amasya'da geçirmiştir. M. S.26 yılında burada ölmüştür.
Tarihle ilgili 43 kitaptan oluşan eserinden geriye çok küçük bölümler kalmıştır. En ünlü eseri o dönemin bilgisine göre dünya coğrafyasını anlattığı "Coğrafya"dır (Geographika). Dünyanın ilk coğrafyacısı olarak da bilinen Strabon'un bu ünlü eseri bir çok dile çevrilmiştir.
Strabon'un yazdığı eser sadece bir coğrafya kitabı olmayıp, aynı zamanda miladın başlarındaki eski çağ dünyası hakkında bilgi veren bir ansiklopedi, bir tarihi coğrafya veya coğrafyanın felsefesidir.
(copy paste)
Tarihle ilgili 43 kitaptan oluşan eserinden geriye çok küçük bölümler kalmıştır. En ünlü eseri o dönemin bilgisine göre dünya coğrafyasını anlattığı "Coğrafya"dır (Geographika). Dünyanın ilk coğrafyacısı olarak da bilinen Strabon'un bu ünlü eseri bir çok dile çevrilmiştir.
Strabon'un yazdığı eser sadece bir coğrafya kitabı olmayıp, aynı zamanda miladın başlarındaki eski çağ dünyası hakkında bilgi veren bir ansiklopedi, bir tarihi coğrafya veya coğrafyanın felsefesidir.
(copy paste)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar