bugün

(bkz: jakuzi)
Orijinal adı; Salus Per Aquam ;Sudan Gelen Sağlık; anlamındadır.
manga grubunun maskotu.
iyi bir yazida bulunmasi gereken üç temel kavramin bas harflerinin olusturdugu akronim.

s: subject *
p: purpose *
a: audience *
bu üç şey belirlendiğinde güzel organize edilmiş, tutarlı bir yazı yazabilir.

ayrica spa nickimin ilk üç harfi olmakla beraber, sözlükteki bazı kimseler tarafından sahsıma takılmıs bir addır.*
bu akronim latince kökenli bir kelime Sanitas Per. Arpuas' ın kısaltması * her türlü su ve çamur uygulaması kapsamına girer. ancak günümüzde su ve çamur terapisinin yanısıra kişiyi rahatlatmak amacıyla yapılan her türlü masaj anlamına da gelmektedir.
Orjinal adı ile Salus Per Aquam (SPA) yani Sudan Gelen Sağlık , Romalılardan bugüne kadar uygulanan su terapilerine verilen isimdir . Su ile iyileşme , suyun kullanımından gelen sağlık , suyun sıcak , soğuk ve farklı biçimlerde ( akıtma, damlama , duşlama , püskürtme ) uygulanması ile kazanılan dinlenme ve ferahlama duygularının edinildiği bütünleyici terapi anlamında kullanılmaktadır . * *
palmolive'in de bir duş jeline verdiği ad.
şu günlerde yazın gelişiyle birlikte belki de en çok ihtiyaç duyulan.
Belcika'nın en iyi su ureticisi sirketin adı ve suyun markası ...Dikkat ederseniz Avrupa birligi ile ilgili haberlerdeki goruntulerde,toplantı salonundaki( turkiye de degilse ) masalarda mavi ve icinde su bulunan sise vardır..Sisenin ustunde SPA yazar..Logosu birdirbir oynarken zıplayan adam gibi bir seydir ...
artan sağlık turizmi arzından kaymak yemek isteyen otelerin isimlerinin sonuna ... &spa ekleyerek pazarlama yaptıkları gözlemlenmiştir. spa diye adlandırdıkları yer aslında basit bir hamam saunadan başka birşey değildir. ha cilt bakımı, anti-selülit bakımı, taş, bal, çiçek.. gibi özel masajla,ayurveda, aroma terapi, anti eycink hizmeti sunan çok iyi spa merkezi olan oteller yok mudur. elbette vardır. bu oteller isimlerini sadece spa olarak değiştirseler bi lafımız olmaz.
stresten ve yorgunluktan arınma terapisi.çeşitli masajlar,toksin atıcı,rahatlatıcı vücut bakımları,gevşeme gibi uygulamalarla stersten uzaklaştırmaya çalışılan metod.
Bir sıpa uğruna ya rabb nice semerler batıyor...Cüzdanlar zayi oluyor. ama ben dedim size değil mi dostlar o kadar para vermeyin oralara , bak benim tanıdığım , bildiğim bi yer var oraya gidin diye...böyle de bi şey anlamadan gelirsiniz işte. biraz daha bekleyin sakalım çıkınca beni dinlersiniz,sonra da bir spaya götürüp icabıma bakarsınız.

http://www.ispanbul.com spa konusunda muhteşem . gittim,gördüm,test ettim. Veni vidi vici!

Dr hamid aydın önderliğinde türkiyenin öncü spa merkezlerinden olmaya aday ispanbul spa...Kapısından içeriye adımınızı attığınız an sizi sarıp kuşatan bir tılsımı var. Olmayacak böyle anlatmayla , bizzat gidin. Hep devletten beklemeyin canım , kendiniz uğraşın biraz da.
şifalı kaynak suları ya da çamur tedavisi amaçlayan kuruluşlar.
bekçikada doğal termal suyu çıkan bölgenin adıdır.
Belçika'ya ait bir su markası . Carrefour'larda 1.5 LT si 6 TL den satılıyor, Belçika'dan su ithal etmemiz çok ilginç. Sordum, alan da çokmuş yani talep düşük değil.
ing. kıs. sale and purchase agreement.
(bkz: kadının sırtından spa yı eksik etmeyeceksin)
ita. ks. Società Per Azioni: anonim şirket.
belçika'da, valon bölgesi'nin* liege* eyaleti, verviers Arrondissementinde bir yerleşim birimi.

bölgenin tüm yerleşim birimleri için:

(bkz: verviers/#8324762)
http://galeri.uludagsozluk.com/28/spa_59753.jpg
latince salus per aqua nın kısaltması olan spa türkçede sudan gelen sağlık demektir. özel yağlar esanslar eşliğinde masajlar yapıldıktan sonra streç bandlarla sarılıp titreşim olayına geçilir,dinlendirici ve rahatlatıcıdır.
(bkz: Spondiloartropati)
burjuva hamamıdır.
Felsefede kim kimin öğrencisi olduğunu ezberlemenin kolay yolu.

Sokrates
Platon
Aristo
yaptırmak istediğim masaj türü.