bugün
- ekşi sözlük referans17
- yeni partinin çerçeve yasa kararı10
- çocuğuna kendi ismini veren ebeveyn4
- mekke anlaşması20
- kürt sorunu4
- 2000 doğumlu kızlar4
- salaksın3
- burak kut3
- ey insan2
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
- din ve ahlak5
- en gey özelliğiniz10
- dönen tekme atabilen sözlük yazarları7
- kod yazarken müzik dinlemek6
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- merfulu11
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- torpil peşinde koşan tip5
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- tüm fake hesapların öbür sözlükten gelmiş olması2
- 10 ağustos 20262
- tang içen efsanevi nesil2
- yanlışlıkla gey olmak9
- anın görüntüsü11
- online 40 yazar ne yapıyor5
- tuvalete sıçımhane diyen kezo5
- hamferdi yazarlar3
- zall'ın çok meşgul biri olması6
- halk başkanlık sistemini istiyor9
- bir insanın muadilini bulmak5
- wc'ye telefonsuz girmek7
- günlük tutan erkek19
- dün fetö götü yalayanlar bugün apo götü yalıyor7
- erecto bey bay birader2
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz16
- mamut avlayıp ev geçindiren efsanevi nesil11
- gizli artılayan yazar3
- dudağında bir boyası eksik yuzır4
- rodrigo mora6
- bana gel film izleriz diyen erkek16
- gey erkeklerin buluşma noktası3
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi19
- sigaranın yanına çay kahve dışında alternatifler10
- recep tayyip erdoğan4
- her yerde sümkürebilen insan6
- en estetik meyveler2
- arda güler5
- kulağın pıtı gibi olması3
- kaybolan futbolcusu için müge anlı'ya çıkan takım2
- gratisin içini merak etmek8
gerçekten ısınan evdir.
fırınında patates pişirilen, üzerinde ıhlamur kaynatılan soba bir başkaydı.
fırınında patates pişirilen, üzerinde ıhlamur kaynatılan soba bir başkaydı.
yıllardır yaşadıgım ev. zorlukları çoktur;
-salon dısındaki odalar iyi ısınmaz, odanın kapısını kapatırsan üşürsün.
-her gün odun-kömür doldurma zahmeti var.
-sobayı tutusturmak baslı basına dert.
-rüzgarlı havalarda keza dumanı geri verir, uyku halinde iseniz öteki tarafa gidersiniz.
-salon dısındaki odalar iyi ısınmaz, odanın kapısını kapatırsan üşürsün.
-her gün odun-kömür doldurma zahmeti var.
-sobayı tutusturmak baslı basına dert.
-rüzgarlı havalarda keza dumanı geri verir, uyku halinde iseniz öteki tarafa gidersiniz.
Çocukluğa duyulan özlemle özdeşleştiği için bi bok zannedilen ev. Götünü kalorifere dayayıp sobalı evde yaşasam yeaa diyenleri samimi bulmuyorum.
kova temizlemesi eziyettir.
sabah buz gibi bir eve uyanmak daha fazla eziyettir.
tek tatil günü olan pazar gününü ise sabah sabah soba ve kurum ve külleri ile uğraşmak en eziyet olan durumdur.
boşuna tatlı su romantikliği yapmayın.
sabah buz gibi bir eve uyanmak daha fazla eziyettir.
tek tatil günü olan pazar gününü ise sabah sabah soba ve kurum ve külleri ile uğraşmak en eziyet olan durumdur.
boşuna tatlı su romantikliği yapmayın.
kestane kokuları yayılır buram buram. çocukluğumuzun, yitip giden yılların evidir.
şimdi her yer doğalgaz tabi.
şimdi her yer doğalgaz tabi.
yeni neslin tercih etmediği evdir. konforu yoktur ama sıcaklığı çoktur. bu evde mutfağa gidince üşürsünüz. ne alacaksanız alır salona ya da oturma odasına koşarsınız.
sadece salonun ısınmasına neden olurdu. her yıl odun ve kömür alma derdi eksik olmazdı. pek çok işleve sahiptir: üzerinde güğümle su ısıtılır, çay yapılır, ekmek kızartılır, kestane pişirilir... tamamlayıcısı salonda bulunan somyadır. bu ikili biraraya geldi mi tadına doyum olmaz. birde her yıl baca temizleme ve soba borusu temizleme derdi olurdu.
Kışın rüzgarında, soğuğunda içinizi, ruhunuzu ısıtandır.
Çocukluğumun geçtiği, annemin beni sobanın yanında ki leğende yıkadığı, sonbahar yaklaşırken odunları taşımada, çuvala doldurma da babama yardım ettiğim evdir.
Huzurla uyuduğum evdir. Sesine, karanlıkta ki ışığına kurban olduğum evdir. Bacayı temizlerken eski giysileri giydiğim evdir. Soba, çile ve karşılığında değişilmez bir sıcaklık. Kalbimin en derinlerine işleyen. Kimsenin bana veremeyeceği. Çünkü soba ailenin bir parçasıdır.
Çocukluğumun geçtiği, annemin beni sobanın yanında ki leğende yıkadığı, sonbahar yaklaşırken odunları taşımada, çuvala doldurma da babama yardım ettiğim evdir.
Huzurla uyuduğum evdir. Sesine, karanlıkta ki ışığına kurban olduğum evdir. Bacayı temizlerken eski giysileri giydiğim evdir. Soba, çile ve karşılığında değişilmez bir sıcaklık. Kalbimin en derinlerine işleyen. Kimsenin bana veremeyeceği. Çünkü soba ailenin bir parçasıdır.
sobalı da sobalı, kibrit versem tutuşturamazsın, külünü at desem atamazsın, sobalı da sobalı, bizde 3 tane var isteyen gelsin alsın.
eskiden güzeldi. hatta cok güzeldi, cocuklugumuzdu cünkü. ama şöyle bi gerçek var günümüz şartlarında ancak 1 hafta cazibesi sürer sonra oflar puflarız. sobalı ev zordur ugrasması temizlemesi. oyuzden sadece anılarımızda pırıl pırıl sıcacık kalmaya devam etsin.
sadece bulunduğu oda için cennet olan evdir.
gel gelelim diğer odalar buz gibidir. özellikle benim odam. babam ceza kesti 9.30 a kadar ufoyu yakma. hesaplamalarıma göre sabahki güneş ışınları odayı o saate kadar sıcak tutuyor diyor. baba güneş mi var da ısıtacak diyorum sus lan pezevenk diyor. nefes verirken ağzımdan duman çıkıyor odanın içi 2 derece lan. donma derecesine geldik.
açıyorum ufoyu baba affet.
gel gelelim diğer odalar buz gibidir. özellikle benim odam. babam ceza kesti 9.30 a kadar ufoyu yakma. hesaplamalarıma göre sabahki güneş ışınları odayı o saate kadar sıcak tutuyor diyor. baba güneş mi var da ısıtacak diyorum sus lan pezevenk diyor. nefes verirken ağzımdan duman çıkıyor odanın içi 2 derece lan. donma derecesine geldik.
açıyorum ufoyu baba affet.
Yeni neslin bilmediği tatmadığı olay. Ama ben yine de o zamanlar daha mutluydum.
içerik bulunamadı.
1980 ler'de çocukluğun doya doya yaşanılan , soğuktan başka gidecek oda olmadığından bütün ailenin konu komşu toplanıp bir olduğu zamanları hatırlatan evdir.
Takıntılı olduğum için çoğu gece zehirlenme korkusu geçirten ev.
Hâlâ bizim evde mevcuttur. Zahmetli ama seviyorum. Karşısına, kenarına oturunca gayet güzel oluyor. Hea bi de üzerinde çay, çorba v.s yapıyorsun ayrı bir tadı oluyor.
Şuan ki neslin bilemediği , tadamadığı bir tattı sobalı evler . Soba üzerinde yapılan çeşitli faaliyetler olsun , içeriyi cayır cayır ısıtması olsun her türlü süper birşeydi sobalı evler... Ahh ahh o zamanlar.
huzur dolu evdir.
sobanin oldugu evde huzur vardir abicim ev halki orda bulunur hep ellerde telefon olmaz sobada kestane patates olur iple cekilir patatesin kozlenecegi vakit sohbet muhabbet doludur.
Soba Üzerinde kestane pişirilen, çay demlenen, ekmek kızartılan, patates közlenen evdir.
kestane yenen evdir. sonra doğalgaz gelir, kestane gider.
Sobalı ev güzelde soba yanmayan odalar ve yemek zamanı mutfak çekilmiyor.
Soba sesiyle uyumak demektir. Az sonra yapacağım gibi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar