bugün
- velvet'in elleri nimettir3
- bisiklete binmek2
- ai analiz2
- üniversiteye kızlar cinsellik yaşamak için gidiyor5
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı18
- karıya kıza yalakalık yapan tip2
- üniversitede kızlara para yedirmek2
- eskorta para verecek kadar mal olmak2
- sudekiray'ın 18000 entry kutlaması5
- aşk acısı çekiyorum sözlük21
- manifest dinleyen erkek11
- ona bir şey söyle8
- hükümet değişse ülke düzelir mi17
- herkes yatmış görünüyor4
- 07 08 2026 mekke ortak savunma anlaşması10
- evlenilmeyecek 4 erkek11
- memurların 4 gün mesai 3 gün tatil istemesi7
- sözlük yazarlarının kıro olmaları7
- gulmekicinyaratilmis11
- eyüpsultan da kurabiye dağıtan kız2
- ayda bir baklava yiyince kilo alacağını sanmak8
- mohamed salah ghaly13
- kız arkadaşın 4 gündür mesaj atmaması4
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- borsa4
- aykolik'in iyi bir yazar olması5
- türkiye7
- yaz yemekleri5
- sudekiray3
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay10
- scooter'a 6 kişi binmek5
- taksici muhabbeti5
- berrak tüzünataç3
- lahmacun yiyen insan kırodur4
- stres yönetimi6
- spiderman mi döver batman mi5
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi26
- ilk buluşmada öpmeye çalışan kız3
- fahriye evcen3
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği15
- opel alman arabası mı sorunsalı6
- arkadaşlar ben güzel miyim6
- eğitimde sınav sistemi2
- adını yoldaki taşlara yazdım4
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
- akrabalarla ilişkiyi kes17
- doğuda yaşayan yazarlar5
- sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi15
- çocukların sürekli abur cubur istemesi7
- insan zamandan ibarettir3
http://www.google.com.tr/...swh&btnG=Ara&meta=
swh olarak google'da ararsanız size türkiyede kaç tane online sözlük olduğu gerçeğini gösteren, sanırım sadece türk zekasının kullandığı kısaltma. heryere ":" artı ")" koymaktan kat kat daha iyi olan yıldızlı bakınız olayıdır ayrıca.
swh olarak google'da ararsanız size türkiyede kaç tane online sözlük olduğu gerçeğini gösteren, sanırım sadece türk zekasının kullandığı kısaltma. heryere ":" artı ")" koymaktan kat kat daha iyi olan yıldızlı bakınız olayıdır ayrıca.
p was here...
ne olduğunu şu ana kadar anlamadığım süs olsun diye konulduğunu düşündüğüm küççücük fıççıcık içi dolu turşucuk bi yıldız..swh?? niye sbd (surat burdaydı) değilde swh??
ota boka kullanılmasından mütevellit rahatsız etmeye başlamış ibare.. çok samimiyetsiz aybı zamanda.. daha emprovize olmak lazım diye düşünmekten alamıyorum kendimi.. bu kadar.
(bkz: zwht)
-smiley was here
--eee ?
-kustum ben de...
--hazin!
-gülüp geçti yine de...
--eee ?
-kustum ben de...
--hazin!
-gülüp geçti yine de...
fazlasıyla özenti bulduğum, yerine (:, :p, =>, gibi suratları kullanmak istediğim kısaltma. bunu ilk kez lisede oturduğum bir sırada farketmiştim. burak isimli kompleksli bir insan sıranın heryerine burak was here, bwh, swh gibi şeyler yazmış ve devletin malına zarar vermişti.*
sanal dünyanın türkçe'ye verdiği zararlara büyük bir örnek teşkil etmektedir. bu arada hangi cümleye hangi ifadenin geleceğini kestirmek kafa karıştırabilir. sen gülümseme yaparsın okuyan hareket çekiyorsun sanabilir.
(bkz: she was here)
entry'i sitcom'a çeviren bir nevi zımbırtı. entrylerin sonunda "ben güldüm lan , ahhaaa" ya da "altıma sıcıcam oğlum gülmekten" gibi anlamlar vermekte ve bana nedense bir sözü çağrıştırıyor.
-kendi kendine gülen eşşektir.***
ilkokulda öğrendiğimiz bir cümlenin o kadar argo kalıbı bırakıp bu kadar uymasına mı şaşırmak gerek yoksa "hadi lan dürrük , afrikada insanlar aç sen niye gülüosun lan (!)" demek kadar mı saçma.
şüphesiz samimiyet belirtisi olan bu ifade bazen çok saçma bir şekilde göze hitap edebiliyor. birisine bakınızla laf atıp ardından "swh" kullanınca , "lafı attım şimdi kayacak bana , gülsem de kurtarsam bari" gibi de gözükebiliyor.
ayrıca kullanılan "swh" ifadesi , nedense insanda entry'e gülmese bile , "gülsemmi lan , napsam (?)" izlenimi uyandırabiliyor.
-kendi kendine gülen eşşektir.***
ilkokulda öğrendiğimiz bir cümlenin o kadar argo kalıbı bırakıp bu kadar uymasına mı şaşırmak gerek yoksa "hadi lan dürrük , afrikada insanlar aç sen niye gülüosun lan (!)" demek kadar mı saçma.
şüphesiz samimiyet belirtisi olan bu ifade bazen çok saçma bir şekilde göze hitap edebiliyor. birisine bakınızla laf atıp ardından "swh" kullanınca , "lafı attım şimdi kayacak bana , gülsem de kurtarsam bari" gibi de gözükebiliyor.
ayrıca kullanılan "swh" ifadesi , nedense insanda entry'e gülmese bile , "gülsemmi lan , napsam (?)" izlenimi uyandırabiliyor.
":) , :D" gib ifadelerin yerine kullanılan hede.
bir lüzumsuzluk örneğidir. hiç olmazsa bu konuda bir taklit olmadığımızı sergileyebilseydik.
bütün sözlüklerin canına okuduğu yetmiyormuş gibi, bir de utanmadan yok buradaydım, yok şehir dışındayım, yok çekim döndü gibi her kılığa giren , daha bir gün olsun sözlükte ciddi takılmayan , ortam .bnesi.
zwht varken pek itibar edilmemesi gereken ibare.
türkçede "ismayil buralarda biyerdeydi" anlamına karşılık gelen cümle.
(bkz: swh)
(bkz: swh)
(bkz: emrah koş)
ingilizce özentisi kişi kullanımı. *
şaka bir tarafa gereksizdir. delinin biri bir taş atmış zamanında, bir türlü karar verilip elbirliği ile çıkarılamamaktadır.
şaka bir tarafa gereksizdir. delinin biri bir taş atmış zamanında, bir türlü karar verilip elbirliği ile çıkarılamamaktadır.
yıldızlı bakınızları merakla okuyanlar için hayal kırıklığı, sınır bozucu ve ard ardına denk geldiğinde insanı çığrından çıkartan bir durumdur.
nerden geldiği konusunda pek bi bilene rastlamadım ama bence "the shawshang redemption" filmindeki "brooke was here"'dan gelmektedir bu... filmi izlememişler için bi açıklama yapıyım filmi anlatmadan. bi adam var, intihar etmeden önce bunu yazıyo duvara, sonra bi adam daha var aynı duvara orayı terketmeden önce yazıyo bunu ve filmde hafızamıza kazınıyor. belki de filmdeki sözlükten araklamadır bilmiyorum bakmak lazım tarihlerine...
esaretin bedeli versiyonu için (bkz: brook was here)
* şuku belirtisidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar