bugün

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, taziye ziyareti için geldiği izmir'de "Bu insanlar sizi neden alkışlıyor anlamıyorum. Bu ülkede neler oluyor, bilmek istiyorum" diye tepki gösteren tıpkı benim gibi işsiz bir genç..
cumhurbaşkanı tarafından son dakika golü atılıp kandırılmış işsiz genç.
Söylediğine göre,2 üniversite bitirmiş master yapmış ve ales de derece yapmış ve hala işsiz olan kişiliktir.Cumhurbaşkanı izmir'e taziye ziyaretine gittiği mahallede birden önüne çıkıp kendi çapında derdini anlatmaya çalışmıştır.iyi güzelde yanlış zamanda yapmışsın be kızım .
bir fırsatını bulup yurtdışına kaçmasını umduğum insandır. tıpkı tüm iyi eğitim almış gençler gibi. türkiye'deki küstah siyasetçilerin ve işverenlerin götünde patlayana dek.
cumhurbaşkanı abdullah gül den iş sözü almış işsiz arkadaşımızdır. iş bulmak için herkesin böyle dikkatleri bir

şekilde toplaması mı gerekiyormuş dedirten olay. kendisini tebrik ederim ama ; cumhurbaşkanımıza sorayım efendim diğer

ziyaretiniz nereye ?
Birebir tanıdığım, her zamanki zamansız tepkilerinden biriyle ünlü olmuş arkadaşımdır. Ancak spoiler nedeniyle çok da detaya inmeyeceğim, sadece kendisi ile ilgili bazı bilgileri objektif şekilde vermek istiyorum.

Öncelikle, kendisinin yüksek lisans bölümünde bir problem var gibi. Eğer ikinci bir kere endüstriyel tasarım yüksek lisansını bitirmediyse, bu konu ile ilgili iki yanlış bilgi var: birincisi yüksek lisans ile ilgili işletme fakültesinde çalışmalar yaptığı, ikincisi de bu yüksek lisansında tezini vermeyip mezun da olmadığıdır.

Sinem başlı başına bir bireydir. içinde bulunduğu grubun aksine gidebilir, bu grubun çıkarları ile kendi çıkarları çatışır ise, kendi çıkarlarını tercih edebilir; genellikle tabii-her zaman değil. Ayrıca herkese tepkili olabilmektedir; tez hocasını da bu şekilde açık açık "sizi okulda göremiyorum, o nedenle de sizinle çalışmayacağım." tarzı bir yaklaşımla reddedip, istediği hocayı seçmiş; tezle ilgili kendi anlatmasına göre son aşamaya gelip daha sonra tezini tamamlamamıştır.

Bir de 9 yıl işsiz gezmişliği iş bulamamasından kaynaklanmamaktadır. Kendisi büyük bir firmanın izmir ayağında çalışmıştır.

Sinem'in tepkisi şayet iyi eğitimli insanların kendilerine uygun nitelikte iş bulamamaları konusunda ise, sonuna kadar desteklerim. Ammavelakin, bu her zamanki anlaşılmaz zamanda ve dozajdaki tepkilerinden ise ve sonrasında kendi çıkarları için bu tepkinin kapsadığı hükümleri çiğneyecek ise, içim burkulmuyor değil.

Ama Ergenekon'dan içeri alınacağına, devlet dairelerinin iyi bir yerinde çalışıyor olmasını tercih ederim.*
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12001884.asp linkindeki haberle unlenen kizdir.

(#5533511) ile sozkonusu kisiyi tanimlayan ve bizleri aydinlatan yazara tesekkur etmek gerek.

olaylar arasindaki celiski ve haber yaratma sevdalisi gazeteciler ile bir sekilde köşeyi donme sevdalisi 32 yasindaki bayan yarattigi koca bir balondan baska birsey degildir.

bayan hakkinda yorum yapacak kadar bilgiye sahip olmamakla beraber sadece sozkonusu haberleri incelemek bile keskin anlamlar cikarmak icin yeterlidir.

1- yaptigi populist bir yaklasim idi. herkes bir gun unlu olucak sozunun vuku buldugu anlardan birisidir

2- normalde ayni tepkiyi veren kisilerin ne tur durumlara maruz kaldigi ortadir. ozellikle tayyip erdogana tepkileri sunanlarin basina neler geldigini biliyoruz. biraz abdullah gul un hosgorusu ya da reklam amacli yardimi da olabilir.

3- olayda once korumalar tarafindan uzaklastirilan ardindan medyaya demec vermek uzere tekrar meydana inmek nasil bir mantiktir? tamamen kendini dusunen, bencil birinin eylemi degil midir? normal bir halk kahramani aynisi yapar miydi? demec vermek icin meydana inmek sadece bencil halini ortaya dokmek disinda ne ise yaramistir? populist ifade salatasi disinda turkiyede yasayan binelrce issize deginmis midir?

bunun cevabini ustteki entry vermektedir.

4- ardindan tekrar babasiyla beraber abdullah gul un yanina gelmesine ne buyrulur? cankayaya cv yollamasi?

amacini erismis ve birkac dakikaligina gazete sutunlarini suslemis, facebook uyeligi istilaya ugramis, evlilik teklifleri bile almistir.

izlemey devam ediyoruz. yarin obur gun sonucu yine gazetelerde bulacagiz.

edit> iste sonuc (#5652049)
asagidaki spoilerdan da okuyacaginzi gibi artik is sahibi hatta yonetici olmus kisiliktir. kislik diyorum lakin sozluk formatina uysun diye. aslinda karaktersiz demem gerekiyordu. onca issiz yaninda cumhurbaskanina bagirdigi icin mi is sahibi oldu? ya da soyle acalim konuyu o kadar koyun arasinda issizim dedigi icin mi yonetici oldu?

patavatsizlik yapip isi kapmasi ustune izmiri begenmeyip antalyada yonetici yapilmasini anlamiyorum. aslinda psikoloji de mendil satan cocuklarla ilgili soylenen "bir kez alirsaniz cocuga iyili kettiginizi sanmayin aslinda kotuluk etmektesinizdir, arkasi gelir artik cocugu devamli mendil satarken goruceksiniz" cumlesini mi yoksa "aglamayana meme yok" sozunu mu dile getirmek lazim bilemiyorum.

biline birsey ulkemin artik koyun olmasi. prim verilmemesi gerekenlerin birakin primi artik primator oldugu.

--spoiler--
Cumhurbaşkanı Abdullan Gül'ü izmir ziyareti sırasında "issizlik" nedeniyle protesto ederek gündeme gelen izmirli Sinem Örsçek, işe başladı. Cumhurbaşkanlığı'nın aracılığı ile Antalya'da iş görüşmesi yapan Örsçek dün ilk mesaisini yaptı. Habertürk'ün haberine göre, Örsçek'in bir turizm firmasında yönetici pozisyonunda işe başladığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı, Örsçek'e önce izmir'de iş olanakları sundu. Ancak Antalya'da kendi evi bulunan Örsçek, izmir'deki işleri beğenmedi ve Antalya'da çalışmak istedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı Antalya'daki turizm alanında hizmet veren 3 firma ile Sinem Örsçek'in görüşmesini sağladı.Pazartesi günü son iş görüşmesini yapan Örsçek, dün, bir turizm firmasında yönetici pozisyonunda göreve başladı.
--spoiler--
evinin kadını, çocuklarının annesi olmuş.
üstün kamu yararı gözeterek evlenmek gibi bir başarıya imza atmış yurdum insanı. milli beka açısından üç çocuk yapmak hususunda da ikna olmuş.çocuklarının adını da "recep", "tayyip" ve "abdullah" koyacakmış.

http://www.milliyet.com.t....2010/1289832/default.htm

bize de bravo demekten başka ne düşer ?
Çocuklarının erkek olacağına dair elinde bir kanıt var sanırım. hani bir kız olsa tayyibe ismi gene olur da 3'ü de kız olursa?
insanların ne kadar alçalabileceğinin en bariz örneği. insanın bi gurur vardı sahi ne oldu ona diyesi geliyor.
© copyright 2005 - 2026