bugün
- gammazların tarafsız olması gerekliliği9
- arkadaşlar moderatör oluyorum5
- merfulu gitmesin kampanyası5
- arabayı yavaş süren tipler10
- iltifat mı hakaret mi belli olmayan kelimeler5
- beni seven yazarlar6
- dün gece sözlükte yaşanan o rezil olay12
- nervio moderatör olsun kampanyası3
- yakışıklı erkeklerin gay olması8
- pkk türk sanatını davar güder gibi güdüyor7
- zam var diye gece benzinciye gitmek6
- 60 yıllık ömrümün kalması4
- queen feristah9
- liseden arkadaşlar4
- uludağ sözlük için öneriler6
- sarhoşken sokak hayvanlarıyla arkadaşlık etmek4
- tamer karadağlı4
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj9
- ismet gürbüz2
- nutuk'un özel olmayan baskısı3
- insanlar nasıl birbirine güvenip evleniyor14
- hatırladığınız en eski anı2
- sözlük içi konularda başlık açamamak2
- true çaylak olsun kampanyası13
- iranın bir türlü barış anlaşmasına yanaşmaması5
- tarık tarcan5
- online yazarlar neden yazmıyor11
- arkadan yanaşıp selektör yapan it10
- sevgiliyle yapmayı en çok sevdiğiniz aktivite13
- ibne miyim acaba diye sorgulamak9
- küçük prens okuyan yetişkin erkek5
- yılbaşına az kalması6
- debe'nin nick altı entry dolması4
- mirc2
- kavga ediyor numarası yapan yazarlar6
- misafirlikte tuvalete gitmek4
- sürekli güler yüzle dolaşan tip11
- velvet57
- ilk fırsatta fahri trafik müfettişi olacağım5
- sözlük yazarlarının çayları9
- yapay zeka moderatörü3
- yeni parti39
- masonluk2
- ece güner den masumiyet mektubu2
- gocu22
- göbeği açık bırakıp göbek piercingi takmak7
- havanın kapaması2
- parmak patates vs elma dilim patates10
- kih kih birader mokv falan hepsi aynı kişi6
- çok kahve içen adamın çocuğunun siyahi olması3
yapılan son araştırmalara göre belirli bir miktardan daha fazla üretildiği durumlarda vücutta kemik yıkım mekanizmasını tetiklediği tespit edilmiş olan hormondur. mutluluğun bile fazlası zararlı efendim.
bende bitti olan varsa azıcık verebilir mi.
bende olmayan hormon.
fazla serotonini olan var mı?
fazla serotonini olan var mı?
östrojenle paralel hareket eder.
Nam ı diğer mutluluk hormonudur aşk gibi ve tutku dolu anlarda salgılanır çikolata gibi şeyler direk bu hormonu uyarır.
Şuan salgılayamadığım hormon.
Vucudun heryerinde bulunur ( en fazla giste )sevgili serotonin yalnizca garibim trombositlerin çekirdeği olmadığı için orada senezlenemez. Bide kendisi iştah açar.
kimseye eksikliğini yaşatmasın dediğim üretim.
Orta halli dopaminde olursa tatından yenmicek hormon.
bayadan beri salgılanmıyor.
eksikliği uykusuzluğa, depresyona, mutsuzluğa, yol açan, vücudun üretemediği beyindeki bir kimyasaldır. mutluluk hormonu. çok çok fazla eksikliğinde psikiyatra başvurmaya yol açar. çünkü intihara meyledersiniz. denemeye bile kalkarsınız ki aman aman.
bir süredir eksikliği ile yaşadığımdır. dedim "parasını vereyim, şunu temin edin" diye. olmaz dediler. öyle malak gibi kaldım ortada.
eksikliği başa beladır.
(bkz: seratonin)
geceleri beyin sağ lobundan salgılanan ve güçlü antioksidan olan melatoninle iş birliği içinde çalışır. düzenli uyku mutluluk efem. ama şartımız var, karanlıkta uyumak. ışıkta salgılanma oranı neredeyse sıfır.
geceleri beyin sağ lobundan salgılanan ve güçlü antioksidan olan melatoninle iş birliği içinde çalışır. düzenli uyku mutluluk efem. ama şartımız var, karanlıkta uyumak. ışıkta salgılanma oranı neredeyse sıfır.
eksikliğinde mutsuzluk, algı bozukluğu ve buna paralel olarak panik atak görülür.
Mutlu olmak için gerekli hormon. Eksikliği depresyona yol açıyor. Çikolata arttırıyormuş, Yumulun çikolataya..
bunun beynin ön tarafında bulunan seratonin 2A reseptörü şeysi var bi de. insana imkansızın kapılarını açan. lsd alındığında salınımının tetiklendiği kanaatindeyim. araştırmadım ancak yüksek bi ihtimal bu.
keşke salgılansa.
midenin fundus kısmından salgılanan nörotransmitterdir. mideden salgılanması bence manidardır. şişmanların genelde rahat ve mutlu olmaları belki de bu yüzdendir. olmayabilir de çok saçma zaten. *
(img:#375242)
(bkz: selectra)mutluluk falan verdiği yok. sadece baş ağrılarını geçirmeye yarar.
mutluluk hormonu olarak bilinse de periferde ağrı yapar. ayrıca migrenin sebebidir.
insanın duygularını yöneten öğelerden biridir. serotonin azlığı insanın iş yaşamında dikkatinin dağılmasına, uykusuzluğa, iştahsızlığa, yaşamdan yeterince zevk alamamasına yol açar. bu madde bedende hiç bulunmadığında ise kişi derin umutsuzluk, kötümserlik, bir gereksizlik duygusu, korkunç yorgunluk, endişeye kapılma, karar verme güçlüğü gibi belirtiler gösterir, bu da zamanla sürekli bir karabasana dönüşür ki sonu ya tam uyumsuzluk ya da intihardır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar