bugün
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı65
- kiraz cicegi kolonyasi21
- okan buruk'un hakeme ana avrat küfür etmesi8
- futbolla zerre ilgilenmeyen erkek15
- okan buruk8
- çok eşliliğin iğrenç bir şey olması8
- galatasaray'ın ülke puanının anasını bellemesi7
- bir yazara küfredilen entryyi artılayan yazarlar8
- galatahahahahahaha7
- galatasaray'a lizbon da skandal kararlar4
- hala açılacak başlık bulunması5
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı14
- silvermist'in mutfağına konuk olmak13
- tacettin libosoglu3
- uğurcan çakır4
- 0 0 710
- dm yazarlığı8
- ne kadar paranız var10
- mansur yavaş'ın akp'ye geçmesi10
- arkadaşlar ben gudubet miyim3
- bütün entryleri futboldan ibaret yazar2
- sinek yanımda hiç hareket etmeden duruyor2
- getirin ordan türk hakemleri gesem şov yapcak2
- dereden altın bulmak5
- bakarız diyen erkek18
- galatasaray'ın aslında osimhensaray olması3
- kendinle alakalı ilginç bir bilgi ver6
- clemence baptista2
- gta 78
- cübbeli ahmet hoca9
- fransız devrimi3
- avrupa fatihahahahaha3
- arkadaşlar lütfen uyur musunuz3
- sırlar denizi5
- timurrlenk2
- insanoğlu çalışmak ile lanetlenmiştir10
- çin tayvan gerilimi türkiye'yi etkilemez4
- yaratılış kıssası3
- ayşe tokyaz cinayetinde cemil koç'a müebbet3
- kronik omurga yetmezliği3
- çine neden bir şey olmuyor4
- zalazar'ın cincona döşediği uzun menzilli boru2
- iphone duo4
- true ve s'i l v'e r m'i s t birlikteliği4
- iyi geceler6
- deplasmanda atılan golün bir ağırlığının olmaması3
- anın görüntüsü27
- semicenk şarkıları4
- ruhi çenet9
- iş görüşmesine çağrılınca telefonda maaş soran tip12
Roman olarak stefan zweig'in usta elinden çıkmış kısa romandır. Oyun olarak kendinizi ve beyninizi geliştirmeniz için ideal oyunlardan biridir.
çok rağbet görmesine rağmen beni kendine çekememiş sıkıcı oyun.
youtube'da barış özcan'ın satranç hakkında birkaç videosu mevcuttur. izlemenizi tavsiye ederim.
Psikolojik bir dinamiklik ve dikkat gerektirdiği net bir oyundur.
https://lichess.org/ sitesinden oynanabilir. antreman yapılabilir.
çok pis yenilirim bu oyunda. öyle de beyinsizim.
taktiksel farkındalığın yanı sıra, konumsal bilginin ve değerlendirmenin daha önemli olduğu oyun. taktikte gelişmek için sürekli soru çözmek şart. pozisyon bilgisi için de, analizli, açıklamalı kitapları okumak gerekli aynı anda.
hülasa; kolay iş değildir, 2000 ve üzeri elo için, en azından, 3-4 yıl sistemli çalışarak, bol bol maç yapmak gerekir.
hülasa; kolay iş değildir, 2000 ve üzeri elo için, en azından, 3-4 yıl sistemli çalışarak, bol bol maç yapmak gerekir.
tokatlanmak, satrança küsmek, hor ve zelil görülmek isteyen sado mazo, kasparov'dan daha iyi oynayan var mı diye merak eden sözlük yazarı varsa beni yeşillendirsin.
iyi oynadığım oyundur.
içinde şans barındırmayan oyundur. *
aile-yurt-arkadaş-akrabalarla defalarca maçlar yaptım kendimi bildim bileli kimseye yenilmedim.
günahmış lan. Haydaa!!Madem günaha giriyoruz yanında birer kadehte bir şey içelim.
https://www.youtube.com/watch?v=2sICLl7iqK8
https://www.youtube.com/watch?v=2sICLl7iqK8
tüm zamanların gelmiş geçmiş en elit oyunlarından birisidir.
Kafa açar. Lazım.
Satranca olan sevgimi kat be kat arttıran bir stefan zweig kitabı. Yazarın yalın ve akıcı anlatımıyla az önce bitirdiğim bir solukta okunacak kitap. Karakterle birlikte sizde hapsolacak, gizli gizli kitabı aldığınızda heyecandan elleriniz titreyecek, satranç tahtasının başında sabırsızca bekleyeceksiniz.
Seneler önce bir kitaptan öğrendiğim oyun. Oyun çoğu kişi tarafından bir zeka oyunu olarak görülse de aslında zekadan önce dikkat gerektiren bir oyundur. Dikkatin oyunudur hatta. Çünkü hesap edilmemiş bir hamle tüm oyununuzu ( temsili hayatınızı ) mahvedebilir. Kuralları iyi bilin ve temel düzeyde zekaya da sahipseniz dikkatiniz sayesinde çoğu küstah ustayı alt edebilirsiniz.
geçenlerde uzun zaman sonra ilk defa oynadığımda ne kadar ozledigimi fark ettiğim oyun. sürekli telefondan sanal tahta üzerinden oynamaktan taşlara dokunmanin keyfini unutmuşum.
bazıları gibi il şampiyonu olamasak da okulun satranç kulübü başkanıydık. öhö öhö. *
en iyi strateji oyunudur. düşünme ve karar verme yetisini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.
stefan zweig'ın intihar etmeden önce yazdığı kısa romanıdır. romanda gestaponun bazı mahkumlara uyguladığı psikolojik şiddetten bolca bahsedilmiş, öksüz ve cahil bir köylü çocuğunun satranç şampiyonu olma hikayesi anlatılmıştır. köylü çocuk satranç müsabakalarını kazandıkça zenginleşmiş ve şöhrete kavuşmuştur. satrançta hiçbir rakibi onu mağlup edememiştir. ancak, aylarca nazi'ler tarafından bir otel odasında tutulmuş, otel odasında bir şekilde aşırdığı satranç kitabı ile santrancı öğrenmiş ve kafasında oluşturduğu satranç tahtası ve rakipleriyle aylarca satranç oynamış dr. b. ile tanıştığında onu bir sürpriz beklemektedir.
romanı okumayan arkadaşlar için daha fazla açıklama yapmayayım. okumayanlara okumalarını tavsiye ettiğim bir klasik eserdir.
romanı okumayan arkadaşlar için daha fazla açıklama yapmayayım. okumayanlara okumalarını tavsiye ettiğim bir klasik eserdir.
Son zamanlarda levon Aronian 'ın harikalar yarattığıdır.
kendimizi geliştirmek adına kitap önerileri olan arkadaşların mesajlarını beklediğim oyun.
Çok keyifli oyundur, pek beceremedim ama o atmosferi bile yetiyor. Oynamasını bilenle başka...
Stefan Zweig'in çok satan kitabı.
Stefan zweig'in 1.5 günde bitirdiğim on numara kitabı.
Satranca bir parça ilginiz varsa okuyun. Pişman olmazsınız.
Satranca bir parça ilginiz varsa okuyun. Pişman olmazsınız.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar