bugün
- g i l d e d l i l y27
- kıbrıs barış harekatını ecevit'e mal etmek18
- mazotun litresi 101 lira32
- ekonomi iyiken de akpye oy vermeyenler25
- kahvaltıda kaç zeytin yersiniz7
- mühendis erkek hemşire kadın evliliği4
- 38 yaşında olup 20 liklere çıtır gözüyle bakmak14
- claudian clouds13
- kendinden büyük kadınla evlenmek7
- domates çorbanıza size sormadan kaşar atılması4
- eve gelen misafirin git sinyallerini okuyamaması7
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz44
- terminator gerçek mi oluyor7
- yürüyen merdivende sol tarafta duran kişi5
- sıkıldım11
- erkek parfümü kullanan kadın5
- sözlükteki kaliteli yazarlar41
- ioçk'nin damak zevki2
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları35
- gammazlar çetesi2
- küs olduğun birine yanlışlıkla selam vermek6
- evde tek başına dans etmek4
- dereotlu poğaça yapan kız2
- chpli biriyle siyaset tartışmak8
- anın fotoğrafı20
- sözlükteki dedikodu gruplarına dahil olmak5
- öcalan a villa tahsis edecek halimiz yok4
- neden dayak yediğini bilmeyen çocuk2
- lümpen sosyalizm ve slogan milliyetçiliği2
- mehmet pişkin4
- boş otobüste yanına oturan insan3
- turşu2
- 3 boyutlu yazıcı2
- misafir varken evin babasının donla gezmesi3
- market arabasını düzgün süremeyen erkek5
- yazarların 2000li yıllarda counter strike nickleri3
- çok açık giyinen kadınların evlilik hayali kurması30
- matematiğin çok zevkli bir ders olması3
- siparişle gelen ketçap paketlerini saklamak5
- kurtlar vadisi pusu'ya fetö soruşturması5
- bir erkeğe ilk mesaj nasıl atılmalı19
- iltica8
- banal kelimesinin çok banal olması4
- güzel ayak mevsiminin kapanmaya başlaması2
- bitmeyen kriz5
- tartıştığı insanın entrylerini gammazlayan tip3
- mazot fiyatlarının suçlusu21
- gözlerimi dinlendiriyorum2
- nervio'ya bir koli mehmet efendi almak2
- arkadaşlar ben uyusam ayıp olur mu4
hz. isa'nın ölmeden önce son akşam yemeği'nde kendisine cennetin anahtarını verdiğine inanılan havarilerin başı ve hristiyanlığın kurucusu kabul edilen din adamı. aynı zamanda hristiyanlığın da ilk papasıdır.
günümüzde hristiyanlığın en büyük kilisesi olan vatikandaki san pietro kilisesi de kendisine ithaf edilmiştir.
bunun nedeni ise hz. isa'nın ölmeden önce kendisine söylediği; "senin öldüğün yerde benim evim olsun" sözüdür. bu nedenle roma imparatoru neron tarafından öldürtüldüğü yere hristiyan dünyasının en önemli ibadethanesi ve o günden bu güne papaların ikamet ettiği kilise ve vatikan kenti kurulmuştur.
günümüzde hristiyanlığın en büyük kilisesi olan vatikandaki san pietro kilisesi de kendisine ithaf edilmiştir.
bunun nedeni ise hz. isa'nın ölmeden önce kendisine söylediği; "senin öldüğün yerde benim evim olsun" sözüdür. bu nedenle roma imparatoru neron tarafından öldürtüldüğü yere hristiyan dünyasının en önemli ibadethanesi ve o günden bu güne papaların ikamet ettiği kilise ve vatikan kenti kurulmuştur.
(bkz: st pietro bazilikası)
dan brown'un yönetmenliğini üstlendiği angels and demons adlı filmin belli sahnelerinin çekildiği yerdir.
(bkz: san pietro bazilikasi)
(bkz: san pietro meydani)
(bkz: san pietro kilisesi)
(bkz: san pietro bazilikasi)
(bkz: san pietro meydani)
(bkz: san pietro kilisesi)
Devasa boyutlardaki katedraldir. insan içine girdiğinde kendini önemsiz hisseder zaten bu kadar büyük yapılmasının sebebi'de bence budur. insan üzerinde Yaratılmak istenen etki budur. 2 futbol sahası uzunluğunda bir ibadethane yapılması herhalde batının görgüsüzlüğü olmalıdır. içerisinde san marco nun 1.5 metre uzunluğunda birde tüy kalemi vardır. * Bu katedralin yapımının bir yüzyıldan fazla sürdüğü söyleniyor.
tavanını gördüğüm an insanoğlunun aklına koyduğu hemen her şeyi yapabileceğini düşünmüştüm.
sen ne yaptın öyle michelangelo! "neden o tavan?"
sen ne yaptın öyle michelangelo! "neden o tavan?"
dünyadaki en büyük katolik kilisesi. ne kadar büyük olduğunu ancak içine girince anlıyorsunuz. girer girmez hemen sağda michelangelo'nun la pieta'sı var, kesinlikle görülmesi gerekir.
sol tarafta bir yerlerde dikkatli bakarsanız yıldırım bayezıd ismini görebilirsiniz. su an tam hatırlayamadığım ama hristiyanlar için önemli olan bir mızrağı * vatikana hediye etmiş.onun için yazılmış bir teşekkür yazısı.
kubbeye doğru baktığınızda yazıları göreceksiniz.iki metreye yakın dediklerinde ben inanmamıştım ama insan yukarı çıkıp baktığındainsan anlıyor ne kadar büyük olduğunu.kesinlikle kubbeye çıkın bir romaya kuşbakışı bakın derim. bence 2 euro fazla verin asansöre binin, zaten asansörsüz kısım insanı kendinden geçirmeye yetiyor. bir süre sonra allahım sana geliyorum diyerek insan ışıga doğru yürüyor.
kuyruk sizi korkutmasın hızlı ilerliyor, oraya kadar gelmişken kaçırmayın. ama diplomat bir tanıdığınız varsa onla gidin sıra beklemiyorsunuz * birde usturuplu giyinin, sonra milletten şal, gömlek... istemek zorunda kalmayın.
sol tarafta bir yerlerde dikkatli bakarsanız yıldırım bayezıd ismini görebilirsiniz. su an tam hatırlayamadığım ama hristiyanlar için önemli olan bir mızrağı * vatikana hediye etmiş.onun için yazılmış bir teşekkür yazısı.
kubbeye doğru baktığınızda yazıları göreceksiniz.iki metreye yakın dediklerinde ben inanmamıştım ama insan yukarı çıkıp baktığındainsan anlıyor ne kadar büyük olduğunu.kesinlikle kubbeye çıkın bir romaya kuşbakışı bakın derim. bence 2 euro fazla verin asansöre binin, zaten asansörsüz kısım insanı kendinden geçirmeye yetiyor. bir süre sonra allahım sana geliyorum diyerek insan ışıga doğru yürüyor.
kuyruk sizi korkutmasın hızlı ilerliyor, oraya kadar gelmişken kaçırmayın. ama diplomat bir tanıdığınız varsa onla gidin sıra beklemiyorsunuz * birde usturuplu giyinin, sonra milletten şal, gömlek... istemek zorunda kalmayın.
hakkında çok acil bilgiye ihtiyaç duyduğumda kilise.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar