bugün

san pietro

dünyadaki en büyük katolik kilisesi. ne kadar büyük olduğunu ancak içine girince anlıyorsunuz. girer girmez hemen sağda michelangelo'nun la pieta'sı var, kesinlikle görülmesi gerekir.
sol tarafta bir yerlerde dikkatli bakarsanız yıldırım bayezıd ismini görebilirsiniz. su an tam hatırlayamadığım ama hristiyanlar için önemli olan bir mızrağı * vatikana hediye etmiş.onun için yazılmış bir teşekkür yazısı.
kubbeye doğru baktığınızda yazıları göreceksiniz.iki metreye yakın dediklerinde ben inanmamıştım ama insan yukarı çıkıp baktığındainsan anlıyor ne kadar büyük olduğunu.kesinlikle kubbeye çıkın bir romaya kuşbakışı bakın derim. bence 2 euro fazla verin asansöre binin, zaten asansörsüz kısım insanı kendinden geçirmeye yetiyor. bir süre sonra allahım sana geliyorum diyerek insan ışıga doğru yürüyor.
kuyruk sizi korkutmasın hızlı ilerliyor, oraya kadar gelmişken kaçırmayın. ama diplomat bir tanıdığınız varsa onla gidin sıra beklemiyorsunuz * birde usturuplu giyinin, sonra milletten şal, gömlek... istemek zorunda kalmayın.
güncel Önemli Başlıklar