bugün
- en iyi antidepresan11
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi12
- yahudi madalyası almış gürcü5
- neden yalnızsın3
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn13
- mor semsiyeli yabanci17
- uludağ sözlük bitmiş4
- zaman baba bey biraderin bey birader olması3
- erkeksii bayan buse6
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek15
- gazze de can kaybı 72 bin 993'e yükseldi4
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor22
- kedi2
- naber lan it diye mesaj atan sevgili5
- true denilen yazar18
- barış yarkadaş7
- tanrıyı güldürmek için yapılacak şeyler3
- playstation3
- psikiyatristin size soğuk davranması6
- iğrenç bulup ama genede bağımlılık şeyler2
- diyanetin abd'deki villaları15
- chp'nin hali ne olacak53
- başka sözlükler heves uludağ bir tutkudur4
- birgün gazetesi'nin namaza düşmanlık etmesi3
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı16
- üniversite mezunu olmak için üniversite okumak8
- sözlükte başlayan aşklar3
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi16
- yılan4
- zengin kaltakları3
- hayatında bir kere bile sigara içmemiş yazarlar7
- müfredatın felsefeyi boğması üzerine2
- eyjafjallajökull denince akla gelenler3
- amigurumi2
- özşen madencilik işçilerinin direnişi9
- insanlığa katkısı olmayan üniversite mezunu4
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler16
- ümmetçiler neden filistin'i kurtarmıyor12
- babanın ölmesi3
- gizli rum vs gizli ermeni2
- yeni üniversite kazanmış kız azgınlığı4
- 12 haziran 2026 kanada bosna hersek maçı8
- abd milli futbol takımı4
- bodruma yüzme havuzu inşa etmek2
- bahçalarda barım var2
- bira bardagi2
- genco erkal vs ibrahim erkal2
- kötü biri olduğunu bilmek7
- iç sıkıntısından intihar etmek17
- yaz3
elazigspor karsisina 4 tane on liberolu takim cikartan sahis.
defans ağırlıklı kadro çıkartan hoca. ya ne yapacaktı? bu takım 2. lig ekibinden bile 2 gol yedi. gol yemediği karşılaşma yok.
gün geçtikçe daha da çok sevmeye başladığım şahıs.
şimdi öncelikle "4 ön libero çıkarmış yaaoovv", " çok defansif çıkarmış takımı yaoovv " diyen cahil barzolara gerekli ayarı verelim. şimdi bebeklerim benim. bi kere 3-5-2 oynadık. onu bi açıklığa kavuşturalım. ceyhun ön libero değil stoperdi. bu maçta ön libero oynayan tek isim yekta idi. tamam mı canlarım? ayrıca 3-5-2 kanımca en dengeli taktiklerden biridir. sağ ve sol kanatlar gidip gelir sürekli ve defansif veya ofansif olarak çakılı kalmazlar. yani defansif hele hele çok defansif bir taktik değildi.
kendisi hakkında da bazı şeyler söylemek istiyorum. bu adamın radikal değişiklikleri, rakibe göre taktik hazırlaması, bir sonraki önemli maçları da göz önünde bulundurup ona göre kadro hazırlaması, herkese şans vermesi gerçekten takdir edilesi şeyler. gittikçe daha da seviyorum seni mancini. kal bizimle..
edit: imla.
şimdi öncelikle "4 ön libero çıkarmış yaaoovv", " çok defansif çıkarmış takımı yaoovv " diyen cahil barzolara gerekli ayarı verelim. şimdi bebeklerim benim. bi kere 3-5-2 oynadık. onu bi açıklığa kavuşturalım. ceyhun ön libero değil stoperdi. bu maçta ön libero oynayan tek isim yekta idi. tamam mı canlarım? ayrıca 3-5-2 kanımca en dengeli taktiklerden biridir. sağ ve sol kanatlar gidip gelir sürekli ve defansif veya ofansif olarak çakılı kalmazlar. yani defansif hele hele çok defansif bir taktik değildi.
kendisi hakkında da bazı şeyler söylemek istiyorum. bu adamın radikal değişiklikleri, rakibe göre taktik hazırlaması, bir sonraki önemli maçları da göz önünde bulundurup ona göre kadro hazırlaması, herkese şans vermesi gerçekten takdir edilesi şeyler. gittikçe daha da seviyorum seni mancini. kal bizimle..
edit: imla.
Galatasaraydan al Milana koy takımı coşturur. Mancini iyi takım teknik direktörü. Galatasaray gibi bir takımı adam etmek zordur, takımı adam edebilecek tek insanında kıymeyini bilmediler. Ama Allah'tan Yıldırım DEMiRÖREN kıymetini bildi.
(bkz: fularlı)
3-5-2 denemesini beğendiğim teknik direktör. kenarlara amrabat'ı aydın'ı döşemekle olmuyor o işler. biraz tutarlı eleştirilmesi lazım.
galatasaray'da elinden geleni yapmaktadır.
her maç farklı bir ilk 11'le sahaya çıkaran, galatasaray'ı deneme tahtası yapan elemandır. liderin 9 puan gerisindeyken ve her maçtan 3 puan çıkarman gerekirken böyle denemeler çok saçma. bu tarz şeyleri idmanlarda yap. maç ciddi bir şeydir.
3-5-2 çok farklı bir strateji olmuş gerçekten, özellikle de lig maçlarında çok uyar bu takıma. sağ kanatta defansif özellikleri güçlü olan bir eboue var, onun yedeği sabri. zaman zaman ilk 11 de oynar.
sol kanatta riera idare eder. ama bence yine de riera'nın en kısa zamanda postalanması lazım. sol kanatta bruma daha avantajlı olur. çok koşan bir oyuncu bruma. defansa da yardımcı olacaktır kesinlikle. o yüzden sol kanatta bruma'nın olması lazım, alternatifinin de emre çolak olması lazım. riera'ya da yer kalmıyor.
amrabat'ın zaten şansı kalmadı sanıyorum artık.
ileride de burak drogba-burak umut-drogba umut üçlüsünün üç halini de kullanabilir.
gerçekten lig maçlarına çok uygun bir sistem, ama şampiyonlar liginde sikerler.
sol kanatta riera idare eder. ama bence yine de riera'nın en kısa zamanda postalanması lazım. sol kanatta bruma daha avantajlı olur. çok koşan bir oyuncu bruma. defansa da yardımcı olacaktır kesinlikle. o yüzden sol kanatta bruma'nın olması lazım, alternatifinin de emre çolak olması lazım. riera'ya da yer kalmıyor.
amrabat'ın zaten şansı kalmadı sanıyorum artık.
ileride de burak drogba-burak umut-drogba umut üçlüsünün üç halini de kullanabilir.
gerçekten lig maçlarına çok uygun bir sistem, ama şampiyonlar liginde sikerler.
gerizekalılarca gerizekalıca eleştirilen hoca.
arkadaş siz salak mısınız? bu adam fatih terim'in kuklası olmak için mi alıyor onca parayı? hayır! bu yüzden de takımın eksiğini gediğini elindeki malzemeyle olabildiğince kapatmaya çalışıyor, takıma bir şeyler katmaya çalışıyor.
skibbe gibi, tigana gibi gamsız adamların aksine aldığı parayı haketmek için ahlaklı bir biçimde uğraşan bir hoca roberto mancini.
del bosque kötü, rijkaard kötü, mancini kötü...
bir tek biz iyiyiz, fatih terim iyi, şenol güneş iyi... öyle mi?
kusura bakmayın da en son 12 sene önce dünya kupasına tarihinde 2.kere katılmış bir ülke için fazla kibirlisiniz.
türk futboluna yıllar sonra öyle ya da böyle taktik zenginlik sunabilen, elindeki malzemeyle* en iyisini yapmaya çalışırken prensiplerinden vazgeçmeyen mancini'yi tebrik ediyorum.
takıma kendi felsefesini yansıtmayı başarırsa ve yavaş yavaş da olsa transferleriyle ve bunun gibi teknik müdahaleleriyle takımı bir yere getirirse çok başarılı olacağını düşünüyorum.
*elindeki malzeme 2 senedir şampiyon oluyor diyenler de çıkacaktır illa. o 2 seneyle bu seneki durumlar çok başka. galatasaray'ın handikapları çok fazla. bu algıda mancini'nin işi ft'nin 2 senesinin ikisinden de zor. bunu görmemek kötü niyetli olmaktır.
arkadaş siz salak mısınız? bu adam fatih terim'in kuklası olmak için mi alıyor onca parayı? hayır! bu yüzden de takımın eksiğini gediğini elindeki malzemeyle olabildiğince kapatmaya çalışıyor, takıma bir şeyler katmaya çalışıyor.
skibbe gibi, tigana gibi gamsız adamların aksine aldığı parayı haketmek için ahlaklı bir biçimde uğraşan bir hoca roberto mancini.
del bosque kötü, rijkaard kötü, mancini kötü...
bir tek biz iyiyiz, fatih terim iyi, şenol güneş iyi... öyle mi?
kusura bakmayın da en son 12 sene önce dünya kupasına tarihinde 2.kere katılmış bir ülke için fazla kibirlisiniz.
türk futboluna yıllar sonra öyle ya da böyle taktik zenginlik sunabilen, elindeki malzemeyle* en iyisini yapmaya çalışırken prensiplerinden vazgeçmeyen mancini'yi tebrik ediyorum.
takıma kendi felsefesini yansıtmayı başarırsa ve yavaş yavaş da olsa transferleriyle ve bunun gibi teknik müdahaleleriyle takımı bir yere getirirse çok başarılı olacağını düşünüyorum.
*elindeki malzeme 2 senedir şampiyon oluyor diyenler de çıkacaktır illa. o 2 seneyle bu seneki durumlar çok başka. galatasaray'ın handikapları çok fazla. bu algıda mancini'nin işi ft'nin 2 senesinin ikisinden de zor. bunu görmemek kötü niyetli olmaktır.
kanatlardan salak salak goller yediğimizi görünce ceyhun denen sırığı da defansa ekleyerek defansı üçlemiş hoca. işe yaradı ki gol yemedik ilk defa. tek sıkıntı bu oyun tarzında sneijder ve bruma zor oynar. çünkü kanat yok. kanat bekler var; riera ve eboue bu sistem için çok uygun adamlar.
her maç "imparator fatih terim" diye lölölöl çığıran taraftarı röportajlarında daima öven ve teşekkür eden centilmen adam. takımı günden güne daha iyi olacak.
şu an için hiçbir suçu günahı olmayan teknik direktör. fatih terim'in şu anki kötü gidişattaki payı çok daha fazla bana göre. en zayıf noktamızın sol bek olduğunu bile bile "ben riera ile, hakan balta'yla idare ederim," deyip takımı sol beksiz bıraktı.
bir kere şunu anlamamız lâzım: bu takım, roberto mancini'nin takımı değil; bu takım, hâlâ fatih terim'in takımı. ve biz bu seneye kötü başladığımızda başımızda mancini yoktu, fatih terim vardı.
mancini gibi vizyonu olan teknik direktörler, bir takımla anlaştığında transfer garantisi isterler. istediği oyuncuları, istediği bölgeye transfer etsin, göndermek istediği oyuncuları göndersin, eğer hala kötü ve umutsuz bir oyun oynuyorsak o zaman hesap sorarız.
bir kere şunu anlamamız lâzım: bu takım, roberto mancini'nin takımı değil; bu takım, hâlâ fatih terim'in takımı. ve biz bu seneye kötü başladığımızda başımızda mancini yoktu, fatih terim vardı.
mancini gibi vizyonu olan teknik direktörler, bir takımla anlaştığında transfer garantisi isterler. istediği oyuncuları, istediği bölgeye transfer etsin, göndermek istediği oyuncuları göndersin, eğer hala kötü ve umutsuz bir oyun oynuyorsak o zaman hesap sorarız.
6 aralık 2013 galatasaray sb elazığspor maçında sahaya sürdüğü dizilimi beğendiğim teknik adam. galatasaray'ın şuanki kötü sonuçlarında payı yok mudur? bence biraz vardır ama ne takımı o kurdu ne transferleri o yaptı. bir kere felsefesine aykırı bir takım çalıştırıyor şuan. hafta içindeki kupa maçında dany'nin sabri'nin umut'un atamadığı penaltılara ne yapsın?
şans verilmesi gerek. varsın bu sene şampiyon değil 2. olalım ama zırt pırt teknik direktör değiştirmeyelim. zaten fenerbahçe'nin cezası var 2. olsak bile doğrudan şampiyonlar ligine gideceğiz.
şans verilmesi gerek. varsın bu sene şampiyon değil 2. olalım ama zırt pırt teknik direktör değiştirmeyelim. zaten fenerbahçe'nin cezası var 2. olsak bile doğrudan şampiyonlar ligine gideceğiz.
dün akşam sahaya çıkardığı 3-5-2 taktiğinin zayıf bir ekip karşısında başarılı olduğunun unutulmaması gereken hocadır. zaten ilk 10 dakikadan sonra çok da ciddi bir atağımız olmadı. bu taktiği büyük takımlar, hele hele juve karşısına çıkartırsanız sapır sapır döküldüğünü tahmin etmek zor olmayacaktır.
kısaca nabza göre şerbet vermiş ve şimdilik tutmuştur. rotasyonla bu kadar oynamasını doğru bulmuyorum, lig için 4-2-3-1 taktiğinin iyi olduğunu daha önce de söyledim. dizilimi tekrar yazayım:
muslera
eboue-semih-chedjou-hakan
melo-yekta (ceyhun)
burak-selçuk-bruma
drogba
sneijder varken selçuk geriye alınarak sol kanata emre koyulabilir. hamit döndüğünde ise burak sola, hamit sağa geçip olayı bitirecektir.
kısaca nabza göre şerbet vermiş ve şimdilik tutmuştur. rotasyonla bu kadar oynamasını doğru bulmuyorum, lig için 4-2-3-1 taktiğinin iyi olduğunu daha önce de söyledim. dizilimi tekrar yazayım:
muslera
eboue-semih-chedjou-hakan
melo-yekta (ceyhun)
burak-selçuk-bruma
drogba
sneijder varken selçuk geriye alınarak sol kanata emre koyulabilir. hamit döndüğünde ise burak sola, hamit sağa geçip olayı bitirecektir.
galatasaray için biraz pasif kalan adamdır bakın kötü demiyorum pasif diyorum adam defansif oynatmayı seviyor.*
juventus u yenmemiz halinde bu sene başımızda kalacak olan hoca. iyi mi kötü mü bilemedim şimdi, hele bi yenek de...
juventus maçına kadar kral adam.
juventus maçından sonra tekrar buraya geleceğiz.
juventus maçından sonra tekrar buraya geleceğiz.
"Kötü" değil.
Ama asla "çok iyi" değil.
Zorlasan En fazla "iyi" olur. Onu da gs'da yapamaz.
Ama asla "çok iyi" değil.
Zorlasan En fazla "iyi" olur. Onu da gs'da yapamaz.
fatih terim in real madrid e yaptığı gibi juventus a 11 kişiyle saldırırsa, rezil olacak teknik direktör. sabırlı oynatması gerek takımı bugün.
bu maçı alır devre arasına da en fazla aynı puan farkıyla girerse, ikinci yarı işe yeni başlayacak adam. sneijder işi çözümlenmiş, tanıma-güven süreci tamamlanmış, devre arası hazırlığıyla da takımı dengeye oturtmuş olacaktır.
italyandır. defansif oynatır. takıma italyan hoca getiriyosan defans oynatacağını bileceksin. 3-5-2 yi adam gibi uygulayabilen takımlar genelde faydasını görürler. biz bir tek elazığ maçında oynadık bu oyunu. açıkçası mancini defanstaki çaresizlikten bu sisteme döndü bence. göreceğiz bakalım neler olacak.
şimdi nasıl bir camiaya geldiğini anlamıştır sanırım. bir sonraki turlarda öyle pısırık, hedefimiz beraberlik falan gibi konuşmalar yapmaz umarım. bu takımın ruhu bu, yükleyeceksin gazı alacaksın maçı. hadi bakalım şimdi onlar düşünsün.
seviyorum seni reyis. helal sana. geldiğinden beri ilk defa mantaliteni yansıttın ve başardın. şimdi gelsn transferler gelsin başarılar.
güncel Önemli Başlıklar