bugün
- uludağ sözlük en popüler yazarını seçiyor10
- sözlük yazarlarının ruh halini anlatan görsel9
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz35
- dahi anlamındaki de yi ayrı yazmayan sevgili7
- 12 eylül 2026 suudi arabistanın vurulması8
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri32
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı29
- atatürk ün döneminde hiç üniversite kurulmaması14
- insan olmaya ceyrek kala16
- kızlar bakar mısınız8
- her ilde üniversite kurulması5
- nişantaşı nda 36 lı tuvalet kağıdıyla yürümek6
- cumartesi gecesi partilemeyen insan2
- eski sevgiliyle bakkalda karşılaşmak4
- hakaret etmek7
- türk pop müziğinin kurucusu2
- aykolik bey biraderin birader bey olması2
- geçmişe takılıp kalmak8
- zeynep bastık'ın beyaz külodu3
- kaka yaparken dünyayı kurtarma planı yapmak5
- geceye bir şarkı bırak3
- motorin7
- orta doğu da 4 tane ulus devlet var3
- anthropic'in yapay zeka yavaşlatma çağrısı2
- islamda namaz yoktur10
- boyumun 2 cm kısalması25
- chp'nin dünyayı güzelleştireceğine inanmak5
- akp mhp apo ittifakı3
- okan buruk11
- ayni anda birden fazla kadinla kesismek3
- çok sıkıcısınız3
- lise okumadan üniversite mezunu olmak4
- yaşar dinleyen erkek10
- ibne c4
- geceye bir şiir bırak4
- sözlüğe fotoğrafımı atacağım12
- ev yapımı cezerye5
- kombinlerin efendisi6
- rastgele sayı üretimi3
- sözlükte kadın nüfusunun artması5
- bik bik'in mutfağına konuk olmak8
- portakallı revani6
- kabul görme arzusu2
- güzel olmak suç mu2
- benkimki9
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü36
- boğaz ağrısı2
- sivas katliam ını yapan orospu çocukları3
- 0 0 719
- kızların kombinleri ile ilgilenmeyen yazarlar3
eline geçen her parayı çikolata ve cipse yatırma saplantısına sahip bir çocuğun, elinde sımsıkı tuttuğu parayla beklediği kuyruğun öyküsüdür bu. daha oruç tutmuyordur ama evde oruç tutan anne babası, abisi vardır. ona sıkı sıkı tembih etmişlerdir "sakın pide almadan gelme" diye. içi burkulur çikolata alamadığı için ama annesinin gözlerindeki açlığı görmüştür ve gem vurur hayallerine. sıra yavaş yavaş akar, sıra aktıkça pideye bir adım daha yaklaşır. kendisiyle hesaplaşır, adım adım büyür çocuk. sıra kendisine geldiğinde parmak uçlarına basarak parayı fırıncıya uzatır. fırıncı çocuğun kucağına kocaman bir pide yerleştirir. kolları yanar çocuğun, koşarak eve giderken pideden bir parça koparmayı reddeder. çünkü evde o pideyi bekleyenler vardır. haksızlık olur onlar oruçken pideden yemek.
ramazan aylarında fırınların önünde aç bünyelerin oluşturduğu kimi zaman hararetli tartışmaların çıktığı, kimi zaman sıraya kaynakların olduğu fakat her durumda eğlenceli ve huzurlu bir bekleyişin olduğu sıradır...
kasapların önünde oluşması imkansız kuyruktur.
bir ramazan klasiği.
pideler daha çıkmamışken ya da tekrar çıkmaktayken içeriden gelen "pide almayacak olan gelsin!" sesiyle pide almayacak olanların yanından hehehehe diyerek geçtiği kuyruktur.
çocuk sömürüsüne maruz kalmış başlık. edebi metin yazıyormuş edasıyla uzun uzun gereksiz betimlemelere boğulmuş başlık. "o kadar fakirdik ki, acınacak derecede" gibi bir şey. ama bunun gibi şeylerin olması çok normal. hiç bir değere sahip olmayan halkımızın tek sığınabileceği tek sarılabileceği değerler bunlar. sömüreye açık. zavallı halkım her bayram iki yüzlü coca cola ve bilumum çikolata - şeker reklamlarıyla ağlamak zorunda. o yüzden aslında buradaki sömürüler çok da yadırganmamalı. olağan bir şey haline gelmiş artık.
iftarda illa da sicak pide yemek gibi kotu alıskanlıkları * olan toplumumuzun olmazsa olmazlarından , kacınılmazlarındandır. Talebin oldugu yerde kuyruk olur efenim.
ramazanın olmazsa olmazlarındandır iftara az vakit kala gidip pide kuyrugu beklemek...
insanın iştahını kabartan kuyruklardır.
ramazanın güzelliklerindendir. hele bir de kışın oldumu süper olur. soğukta 10-15 dk beklersin, üşürsün, sıranın sonlarına gelince sıcacık fırının * içine girersin, misler gibi kokan çıtır çıtır pideni alır eldivenlrini takar evin yolunu tutarsın.
Susam manyağı olmuş lavaş için girilen kuyruk...
her çeşit insanı bulabileceğiniz kuyrukdur.kuyruk uzadıkça çeşitlilikte artar ama ben kategorize etmek istedim
birinci grup genellikle sıranın ortalarında olan 45 50 yaşında amcalar konuları genellikle ülkenin durumu olur işsizlik zamlar eski ramazanlar bunlar konu başlıklarıdır
ikinci gurup apaçi gençleri yada ergen gençleri oluşuran grup bu grup genellikle evde başka bir işle uğraşırken annesi tarafından buraya gönderilen gruptur akdenizdeki türleri zehirlidir.
üçüncü grup ünversiteli gençler grubu bunlar genelikle saçları uzun ve kulaklarında küpe bulunur yanlarında kızıl şaçlı bir kız arkadaşları olmadan varlık gösteremezler.
dördüncü grup kaynakçı teyzeler bunlar genellikle herkes salak bir ben akıllı lafına uyan kişilerdir sıradaki genellikle çocukların yanına yavrum bana 2 pide alırmısın işim var diyerek çocuğa para uzatır o parayı çocuk almayınca sıradaki herkesi teker teker yoklarlar.
birinci grup genellikle sıranın ortalarında olan 45 50 yaşında amcalar konuları genellikle ülkenin durumu olur işsizlik zamlar eski ramazanlar bunlar konu başlıklarıdır
ikinci gurup apaçi gençleri yada ergen gençleri oluşuran grup bu grup genellikle evde başka bir işle uğraşırken annesi tarafından buraya gönderilen gruptur akdenizdeki türleri zehirlidir.
üçüncü grup ünversiteli gençler grubu bunlar genelikle saçları uzun ve kulaklarında küpe bulunur yanlarında kızıl şaçlı bir kız arkadaşları olmadan varlık gösteremezler.
dördüncü grup kaynakçı teyzeler bunlar genellikle herkes salak bir ben akıllı lafına uyan kişilerdir sıradaki genellikle çocukların yanına yavrum bana 2 pide alırmısın işim var diyerek çocuğa para uzatır o parayı çocuk almayınca sıradaki herkesi teker teker yoklarlar.
Keşke kuyruk oluşsa bizim burda millet karman çorman duruyor işte kim daha çok bağırırsa o erken alıyor.
beklenilesi kuyruk sıcak sıcak almak için.
(bkz: 21 yy de pide kuyruğu)
Pidecilerin önünde çok fazla talepten dolayı olan sıra, kuyruk.
Aynı zamanda 80'lerde moda olan saç modeli. bir gençlik akımı.
Aynı zamanda 80'lerde moda olan saç modeli. bir gençlik akımı.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar