bugün
- taze fasulye yiyen erkek7
- sonra konuşuruz diyen sevgili14
- sözlüğün sarması13
- koreli erkek seven muhafazakar kız8
- maaş yüz yüze görüşülecektir12
- dünyanın en güzel kadınları sivaslılardır5
- burası terk edilmiş şikayet etsenizde bi bok olmaz3
- kaygılı bağlanma6
- sözlüğün en kültürlü yazarı14
- yapaysa yapay zeka yapar2
- dağlarda gezmeyi sevmek2
- ben olmasam burası batar insanı7
- arkadaşlar çok sormuşsunuz5
- gocu34
- anın görüntüsü27
- akp liler yargılansaydı6
- sevilen şiir dizeleri2
- dünyada en güzel kadınların yaşadığı ülke3
- oğlak burcu kadını2
- iş görüşmesine çağrılınca telefonda maaş soran tip5
- sözlüğün en kütür kütür yazarı6
- arkadaşlar yogaya başlayalım mı10
- yapay zekanın testlerde hile yapması3
- otobüste açamadığı camı kıran erkek13
- isa mesih6
- recete8
- misafir gelecek diye temizlik yapmak5
- galatasaray10
- biz bu aptallık ile nasıl mücadele edeceğiz ya7
- kiraz cicegi kolonyasi6
- çirkin kadınların olduğu ülkeler2
- somalili kadın2
- iltica7
- koreli erkeklerin türk kızlarından güzel olması6
- iskandinav kızları2
- yanlışlıkla cappuccino içen erkek4
- gökçeklere üzülmek3
- gocu geldi gocu geldi6
- yazarlara çaylakken neler oluyor5
- yagmurcu12
- sibel can'ın kıyafetinin azizliğine uğraması4
- yahudi aklı3
- nohut cipsi2
- dinamik güler yüzlü takım çalışmasına yatkın6
- ayak fetişisti erkekle evlenir misiniz3
- çaylaklar cennete mi gidiyor cehenneme mi5
- zall'a çaylak atan ai moderatör4
- bülent ortaçgil dinlerken hüngür hüngür ağlamak3
- raw fotoğraf çekmek2
- sözlüğün en masum yazarları23
üniversiteyi istanbul'da aylık ortalama 700-800 tl ile gecinerek okumuştum. birkaç aydır da 4 bin tl'ye yakın bir maaşla geciniyorum, bir şekilde talih yüzüme güldü.. ailemin yanında yaşıyorum, kira, mutfak masrafı filan yok. hiç borcum da yok. çoğunluğunu özgürce harcayabilecegim tr standartlarınin ustunde sanırım iyi bir maaş.
ancak bu parayla ne yapılır gerçekten bilmiyorum. acik konuşayım; asosyal herifin tekiyim. doğru düzgün bir sosyal yaşantım yok. güzel kıyafetler alayım, efendim şurayı gezeyim göreyim gibisinden planlarim da yok. kısacası sap gibi yaşıyorum. ha mutluluk getiren meblağ bu değil, farkındayım; ancak bahsettiğim, ani biçimdeki bu ciddi refah artisinin yaşamdan aldığım hazzı hiçbir biçimde etkilemediği yönünde..
şöyle bi düşünüyorum, ben hayatta ne istiyorum diye. hiçbir şey istemiyorum arkadaş, hiçbir şey.. karnım doysun yeter. arada bir rakımı birami çekeyim, uzatayim ayaklarımı, daha ne olsun. en önemlisi sağlıklı olayım. etimi, proteinimi düzgün yiyebileyim yeter.
kısacası şunu söyleyeyim; yaşamasını bilmedikten sonra, hayata karşı o incelikli, mistik bir kavrayışa sahip olamadiktan sonra her şey boş. sadece anlık hazlarla tatmin ediyorsun kendini.
ancak bu parayla ne yapılır gerçekten bilmiyorum. acik konuşayım; asosyal herifin tekiyim. doğru düzgün bir sosyal yaşantım yok. güzel kıyafetler alayım, efendim şurayı gezeyim göreyim gibisinden planlarim da yok. kısacası sap gibi yaşıyorum. ha mutluluk getiren meblağ bu değil, farkındayım; ancak bahsettiğim, ani biçimdeki bu ciddi refah artisinin yaşamdan aldığım hazzı hiçbir biçimde etkilemediği yönünde..
şöyle bi düşünüyorum, ben hayatta ne istiyorum diye. hiçbir şey istemiyorum arkadaş, hiçbir şey.. karnım doysun yeter. arada bir rakımı birami çekeyim, uzatayim ayaklarımı, daha ne olsun. en önemlisi sağlıklı olayım. etimi, proteinimi düzgün yiyebileyim yeter.
kısacası şunu söyleyeyim; yaşamasını bilmedikten sonra, hayata karşı o incelikli, mistik bir kavrayışa sahip olamadiktan sonra her şey boş. sadece anlık hazlarla tatmin ediyorsun kendini.
-para insanlara hayatta kalmak için çalışmak yerine mutlu olacağı şeylere daha fazla vakit ayırmasını sağlar,dolaylı olarak getirir.
Kişiliğini değistirmediği sürece evet.
Eksiğin para ise evet getirir.
Ama eksiğin sevmek sevilmekse yada sağlıksa ve çözümü yoksa getirmez.
Ama eksiğin sevmek sevilmekse yada sağlıksa ve çözümü yoksa getirmez.
(bkz: amına bile kor)
isteklere göre değişir. Şuan elinde ne para ne huzur ne sağlık ne eş ne dost olan insana elbet bir nebze olsun mutluluk getirir. Bir dertten kurtarır. Ama üzüntüsü para hırsındansa, yine yetmez yine mutluluğu bulamaz.
evet bence.
zenginlerin de zengin olduklarını unutturacak dertleri olduğunu gördüğüm için, hayır getirmez.
çok para çok mutluluk az para az mutluluk getirir. ama getirir.
(bkz: huzur islamdadır)
ne götürdüğüne bağlı. sağlık, gençlik, vakit, hayat.enerjisi goturerek gelen para bence mutluluk getirmez. he en azindan parasızlıktan olmezsin turist omerin babasi gibi.
ayni şekilde gurur, seref, onur namus gibi seyler götürupte gelen para da mutluluk getirmez.
e haram parada mutlulul getirmez.
ne kaldi ki geriye amk.
zaten mutluluk diye birsey de yok, hep amerikanin oyunu bunlar.
ayni şekilde gurur, seref, onur namus gibi seyler götürupte gelen para da mutluluk getirmez.
e haram parada mutlulul getirmez.
ne kaldi ki geriye amk.
zaten mutluluk diye birsey de yok, hep amerikanin oyunu bunlar.
parasızlık mutsuzluk getirir onu bilmiyorum.
para mutluluğu kendi getirmezse, neyse parasi verir satin alirsin.
butun mevzunun analizi bitti.
butun mevzunun analizi bitti.
Burada önemli olan paranin miktaridir.
Düsünün ayda 100 bin lira kazanmak sizi mutlu edebilir ama 1 milyon lira kazansaniz belki o mutlu yasayamayabilirsiniz.
Aslinda paranin miktari ne kadar artarsa o kadar da önemsiz hale geldigini gorursunuz.
Düsünün ayda 100 bin lira kazanmak sizi mutlu edebilir ama 1 milyon lira kazansaniz belki o mutlu yasayamayabilirsiniz.
Aslinda paranin miktari ne kadar artarsa o kadar da önemsiz hale geldigini gorursunuz.
Hayatı yüzde olarak değerlendirirsek %51 para mutluluğun kapısını açabilir.
Paranın getirmeyeceği bir şey olduğuna inananlar hala yaşıyor mu ?
Parayla saadet olmaz ama parasız da hiç bir bok olmaz.
elbette ki elbette.
kesinlikle insandan insana değişir.
sadece kendini düşünen bencil bir insanın elindeyse, kesinlikle mutlu olamaz. ama ve lakin kin, paylaşmayı seven, yardımsever birinin elinde para olursa kesinlikle mutluluğun dibine vuracaktır.
sadece kendini düşünen bencil bir insanın elindeyse, kesinlikle mutlu olamaz. ama ve lakin kin, paylaşmayı seven, yardımsever birinin elinde para olursa kesinlikle mutluluğun dibine vuracaktır.
getirmez diyen fakirler gitsin aç yaşamaya devam etsin.
para mutluluğun kendisidir.
t: getirir.
para mutluluğun kendisidir.
t: getirir.
Lidyalılardan beri cevabı biliyoruz ki getirir.
para mutluluk getirir mi kişiye göre degisir ama günümüz şartlarında paranin yokluğu mutsuzluk getireceği kesin.
siz parayı değil, parayla alabileceğiniz şeyleri seviyorsunuz.
halbuki paranın getireceği şeyler sizi sükut-u hayale uğratacaktır.
bu sebeple para konusunda beklentiniz çok yüksek olmasın.
halbuki paranın getireceği şeyler sizi sükut-u hayale uğratacaktır.
bu sebeple para konusunda beklentiniz çok yüksek olmasın.
Keşke getirmese de para kazanmak için bu kadar uğraşmasak dedirten durum. Mutlu olmak için çalışıyorum ama çalıştığım için mutsuzum derler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar