bugün
- velvet55
- dolar isterse 100 olsun5
- yazarların favori giyim markası14
- migros'a sorulacak tek soru24
- yakışıklı erkek denince akla gelen isim10
- arabayla dağdan inerken dinlenecek şarkılar10
- geceleri bir kadına sarılıp uyuyamamak10
- osuruktan şiirler61
- 2026 ekonomik krizi17
- sözlüğün en harbi kızı8
- insan olmaya ceyrek kala15
- israile atom bombası atmak8
- sözlüğün en harbi erkeği7
- inanılmaz sıkıcısınız ya6
- sözlük yazarlarının 2027 kararları6
- ölmedeyiz uludağ sözlük6
- sözlük yazarlarının karşılaştığı garip olaylar9
- kadınların cinsel başlıkları eksilemesi7
- aleksey batrakov28
- sözlüğün en cool erkek yazarı6
- bir sözlük yazarını kıskanmak13
- hayattaki en değerli şeyler8
- seninle sevişirken ölmek istiyorum7
- yargıya güvenen varsa yazsın9
- friedrich hegel la bi cay icek12
- sekiz aydır masturbasyon yapmıyor olmak7
- kendi klanına laf edilince hoplamak6
- victor osimhen20
- sigara içmeyi bırakmak istememek8
- spor ayakkabı5
- sözlükte güzel kız olmaması sorunsalı8
- öz eleştiri yaparken dikkat edilmesi gerekenler4
- kova burcunun su grubu yerine hava grubunda olması5
- evde soğuk kahve yapımı7
- zeka içerikli entry vs bilgi içerikli entry8
- tostumu yaptım11
- ırkçıların geri zekalı olduğu gerçeği11
- arkadaşlar çok hastayım ya10
- dudaktan öpüşmek neden seksle bağlantılı5
- alparslan kuytul15
- kadınları aşağılamanın moda olması7
- enayimiknatisi ile kavga etmek21
- g i l d e d l i l y16
- hurdacıya gidiyorum7
- migros'tan alışveriş yapınca elit olduğunu sanmak6
- michel foucault3
- bilinçaltı algılama6
- öğretmenlere önlük ve kıyafet zorunluluğu gelmesi9
- 20 ağustos 2026 trabzonspor ferencvaros maçı4
- sözlük kavgalarının aslında çok yararlı olması9
kimi yazarlar tarafından eşcinsel olduğu öne sürülen padişahların da etkisiyle araştırılmaya başlanan, osmanlı devletinde yaşandığı söylenen cinsel tercih.
(bkz: enderunlu fazıl)
elime geçen osmanlıca bir yazışmada ki yazışmalar dönemin padişahı ve kızkardeşine aitti.
padişah kızkardeşini görevindeki başarısından dolayı antalya valisine verir. ancak bir süre sonra kadın padişah olan abisine mektuplar yazar ve kocasından ayrılmak istediğini söylemektedir.
padişah ise nedenini sormaktadır . kadın ise söylemeye utandığı aslında yazıdaki üslubundan anlaşılmaktadır. buna göre ; kocası kadına aylardır elini bile sürmemektedir hatta eve bile gelemz olmuş . bunun yerine küçük çaplı olaylardan bölge karakoluna düşen genç ,yakışıklı oğlanlarla birlikte olmaktaymış , hatta olay tüm antalyalılar tarafından duyulmuş da kadın rezillikten dolayı ordan ayrılmak , adamdan da boşanmak istiyormuş
mektubun devamına göre; eğer saraya geri alınırsa , temizlik işlerine bile bakarım diyor kadıncağız.
edit : eksi veren arkadaşım zoruna mı gitti , o vali büyük büyük deden mi acaba . osmanlı toplumuyla ilgili en ufak bir zedeleyici düşünceye yer vermemek için çok kısa kestim entryi oysa ki o belgenin fotokopisini buraya koyar , osmanlıyı kötüler de kötülerdim değil mi .
padişah kızkardeşini görevindeki başarısından dolayı antalya valisine verir. ancak bir süre sonra kadın padişah olan abisine mektuplar yazar ve kocasından ayrılmak istediğini söylemektedir.
padişah ise nedenini sormaktadır . kadın ise söylemeye utandığı aslında yazıdaki üslubundan anlaşılmaktadır. buna göre ; kocası kadına aylardır elini bile sürmemektedir hatta eve bile gelemz olmuş . bunun yerine küçük çaplı olaylardan bölge karakoluna düşen genç ,yakışıklı oğlanlarla birlikte olmaktaymış , hatta olay tüm antalyalılar tarafından duyulmuş da kadın rezillikten dolayı ordan ayrılmak , adamdan da boşanmak istiyormuş
mektubun devamına göre; eğer saraya geri alınırsa , temizlik işlerine bile bakarım diyor kadıncağız.
edit : eksi veren arkadaşım zoruna mı gitti , o vali büyük büyük deden mi acaba . osmanlı toplumuyla ilgili en ufak bir zedeleyici düşünceye yer vermemek için çok kısa kestim entryi oysa ki o belgenin fotokopisini buraya koyar , osmanlıyı kötüler de kötülerdim değil mi .
osmanlı padişahları müthiş bir ilmi ve dini terbiye ile büyütüldüklerinden böyle bir olayın olması imkansıza yakındır. çoğunda allah korkusu ve makam bilinci üst düzeydedir.
ilber ortaylı osmanlı'da topların vergiye tabi olduklarını söylemişti bir programında.
(bkz: osmanlı da ittihat ve terakki), cuk oturdu şahane bir tanım oldu, evet.
yazın serin olur deyu kızlarla, kışın sıcak olurlar deyu oğlanlarla yatılmasını tavsiye eden ben değilim herhalde.
isin ilginci 1858 yilinda tanzimat fermani sonrasinda cikarilan yasa ile escinsellik suc kapsamindan cikarilmis. devlet yikilana kadar da devam etmis, yerine kurulan cumhuriyet de bunu yasaklamamistir.
devlet kontrolunde idi. eşcinsellerin faaliyet alanları bazı hamamlar ile sınırlandırılmıştı. bu şekilde kimin kimi düdüklediğini bilmek isteyen devletin işi kolaylaşıyordu.
Tanzimat fermanına kadar osmanlı toplumunun ayrılmaz parçasıdır.
Osmanlı için bir eşcinsel cenneti diyebiliriz hatta, avrupada diri diri yakılırlarken, şanlı ecdadın sarayında bile barınabiliyorlardı.
Ahmet cevdet paşa, hamit ll'ye yazdığı raporda oğlancılığın toplumda azalmasindan dem vurur. Murat bardakçı yazmıştı bunu bir ara.
Osmanlı için bir eşcinsel cenneti diyebiliriz hatta, avrupada diri diri yakılırlarken, şanlı ecdadın sarayında bile barınabiliyorlardı.
Ahmet cevdet paşa, hamit ll'ye yazdığı raporda oğlancılığın toplumda azalmasindan dem vurur. Murat bardakçı yazmıştı bunu bir ara.
cezası idamdı.
Osmanlıda oğlancılık ve lezbiyenlik sarayda başlamıştı.
Özellikle manisada oğlancılık.
Şehzadeler karıları hamile bırakmasın diye geyler verilirdi yatarken yanlarına.
Özellikle manisada oğlancılık.
Şehzadeler karıları hamile bırakmasın diye geyler verilirdi yatarken yanlarına.
Tarih kitaplarında pek yazmamaktadır.
birçok kaynakta osmanlı'da oğlancılık olduğunu gördüm. erdoğan'ın tarih bilgisi dizilerden öğrendiği kadar. ecdadımız deyip duruyor ama ecdadı neler yapmış haberi yok.
yoktur.. bunu uyduran osmanlıyı çekemeyen zulüm 1453 başladı diyen orospu çocukları vardır...
Görsellerle kanıtlanmış ve minyatürlerle ölümsüzleştirilmiştir. Kanıt :
https://www.youtube.com/watch?v=rmgNpaM94Tg
https://www.youtube.com/watch?v=rmgNpaM94Tg
Gündemdeki Haberler