bugün
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri53
- dualarımız bu akşam beşiktaş ile3
- iltica16
- pazar sabahı 08 00 da uyanmak2
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı30
- osimhensiz galatasaray3
- rafael leao4
- okan buruk8
- enerji bakanı alparslan bayraktar portresi3
- 0 0 711
- barça bu galatasaray'a kaç atar2
- salah ne koydu ama2
- 20 eylül 2026 amedspor beşiktaş maçı4
- kuçukuçuokanınçükü2
- claudian clouds33
- ilkay ve goollllll ts 4 gs 52
- insan ne ister6
- yüz milyonluk ülke on milyona karşı2
- anne4
- muhammed salah'ın galatasaray'a döşediği boru3
- kadınlar8
- sözlük kızlarının kekleri24
- önyargı3
- kuran3
- galatahahahahahaha4
- doktor2
- yaşanmamışların yası6
- cok da abartmaya gerek uok6
- arkadaşlar ben olmasam ne yaparsınız7
- buzdolabının kapağını açıp boş boş bakmak5
- yazarların akşam yemekleri6
- anın görüntüsü25
- mazotun yarım litresi 50 tl28
- islamda namaz yoktur30
- meriç dükalığı8
- ak partililerin apoya villa yaptırması36
- gocu'nun tınlamıyorım deyip yan hesaba geçmesi7
- fusya semsiyeli yabanci22
- en iyi vampir filmi4
- dantelli sütyen takan erkek12
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği6
- sevdiğiniz yazarlar8
- ölümden korkuyor musunuz17
- kürdistan10
- true'nun engelli olması6
- sarapci koala hatayi33
- gece sokak kedileri tarafından saldırılmak4
- cumartesi gecesi sıkıcılığı4
- sevgilisi yüzünden engelli kardeşini öldüren kız7
- allah11
"Sevgili Müftü,
Ben, Noel Baba;
Sana bu satırları yazma ihtiyacı duydum çünkü bazı gerçekleri açıklamam gerekiyor.
Sanıyorum sen benim gerçekten geyiklerle gökyüzünde uçtuğuma, geceleri bacalardan içeri girdiğime inanıyorsun.
Seni üzmek istemem ama bunların hepsi çocuklar için uydurulmuş hikayeler.
Farkındaysan, koca göbeğimle değil bacadan, kapıdan bile girmek benim için imkansız gibi bir şey.
Bacadan girdiğimi ve geyikle uçtuğumu uydurmak zorundaydım, yoksa kaslı vücuduyla tayt giyen Süpermen’in karşısında iç donu gibi görünen kırmızı pantolonumla ne kadar etkileyici olabilirdim ki?
O yüzden geceleri herkes uyurken bacadan girdiğim ve hediyeler bıraktığım şeklinde bir hikaye uydurdum.
Gizem, macera, merak, sürpriz… Hangi çocuk buna direnebilirdi?
Ve buna da bugüne kadar senin dışında sadece çocuklar inanmıştı.
Hatta itiraf etmeliyim ki, çocukların arasında bile inanmayan vardı.
O nedenle açıkçası ilk defa ve de şaşkınlıkla bir yetişkine mektup yazıyorum.
Bunu duymaya hazır mısın bilmiyorum, ama ben aslında yokum…
Sana yazıyorum çünkü bacadan girdiğim için adam olmadığımı çevreye yayarsan, bir gün Pamuk Prensese de yedi tane cüceyle yaşadığı için “aşüfte” diyebilirsin.
Ya da gece on ikide arabası balkabağına dönüşen Külkedisi’ne “ötv çok geliyorsa, fiat’a binseydin” diye kızabilirsin.
Aramızda kalsın ama yalan söylediği için kimsenin burnu da uzamıyor bilesin.
Bremen Mızıkacıları gerçekte var olsalardı çoktan Yeteneksizsiniz’e katılıp ünlü olma peşine düşerlerdi.
Sen de bilirsin ki gerçek hikayelerde yaz kış çalışan karıncalar değil, yüksek mevkilerde tanıdıkları olan Ağustos Böcekleri kazanır.
Öpünce prense dönen bir kurbağa hiç var mıdır acaba diye çevrendeki kadınlara sor istersen; eminim siğillerine bakarak iç çekeceklerdir.
Yani işin özü, yetişkinlerin çocukları eğlendirmek onlara ya da öğüt vermek için uydurduğu karakterleriz hepimiz.
Korkacak bir şey yok…
O nedenle rica ederim en azından çocukların hayal dünyasını rahat bırak/bırakın, nasıl olsa yakında büyüyüp tüm gerçeklerle yüzleşecekler.
Ve o zaman sığınacakları bir masal kahramanı da olmayacak…
imza
Noel Baba
Not: Bütün yıl iyi bir müftü olduysan, bana mektup yazıp ne hediye istediğini söyle . Merak etme, kapıdan kovsan bacadan girerim"
ALINTIDIR.
Ben, Noel Baba;
Sana bu satırları yazma ihtiyacı duydum çünkü bazı gerçekleri açıklamam gerekiyor.
Sanıyorum sen benim gerçekten geyiklerle gökyüzünde uçtuğuma, geceleri bacalardan içeri girdiğime inanıyorsun.
Seni üzmek istemem ama bunların hepsi çocuklar için uydurulmuş hikayeler.
Farkındaysan, koca göbeğimle değil bacadan, kapıdan bile girmek benim için imkansız gibi bir şey.
Bacadan girdiğimi ve geyikle uçtuğumu uydurmak zorundaydım, yoksa kaslı vücuduyla tayt giyen Süpermen’in karşısında iç donu gibi görünen kırmızı pantolonumla ne kadar etkileyici olabilirdim ki?
O yüzden geceleri herkes uyurken bacadan girdiğim ve hediyeler bıraktığım şeklinde bir hikaye uydurdum.
Gizem, macera, merak, sürpriz… Hangi çocuk buna direnebilirdi?
Ve buna da bugüne kadar senin dışında sadece çocuklar inanmıştı.
Hatta itiraf etmeliyim ki, çocukların arasında bile inanmayan vardı.
O nedenle açıkçası ilk defa ve de şaşkınlıkla bir yetişkine mektup yazıyorum.
Bunu duymaya hazır mısın bilmiyorum, ama ben aslında yokum…
Sana yazıyorum çünkü bacadan girdiğim için adam olmadığımı çevreye yayarsan, bir gün Pamuk Prensese de yedi tane cüceyle yaşadığı için “aşüfte” diyebilirsin.
Ya da gece on ikide arabası balkabağına dönüşen Külkedisi’ne “ötv çok geliyorsa, fiat’a binseydin” diye kızabilirsin.
Aramızda kalsın ama yalan söylediği için kimsenin burnu da uzamıyor bilesin.
Bremen Mızıkacıları gerçekte var olsalardı çoktan Yeteneksizsiniz’e katılıp ünlü olma peşine düşerlerdi.
Sen de bilirsin ki gerçek hikayelerde yaz kış çalışan karıncalar değil, yüksek mevkilerde tanıdıkları olan Ağustos Böcekleri kazanır.
Öpünce prense dönen bir kurbağa hiç var mıdır acaba diye çevrendeki kadınlara sor istersen; eminim siğillerine bakarak iç çekeceklerdir.
Yani işin özü, yetişkinlerin çocukları eğlendirmek onlara ya da öğüt vermek için uydurduğu karakterleriz hepimiz.
Korkacak bir şey yok…
O nedenle rica ederim en azından çocukların hayal dünyasını rahat bırak/bırakın, nasıl olsa yakında büyüyüp tüm gerçeklerle yüzleşecekler.
Ve o zaman sığınacakları bir masal kahramanı da olmayacak…
imza
Noel Baba
Not: Bütün yıl iyi bir müftü olduysan, bana mektup yazıp ne hediye istediğini söyle . Merak etme, kapıdan kovsan bacadan girerim"
ALINTIDIR.
bir kere gel de eli boş gel.
GELME ANANI BACINI SEVEYiM GELME...PIÇAKLAYACAKLAR SENi GELME.
esed Papa'ya mektup yazmış, seni atlamış, n'aber?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar