bugün
- atatürkçülük ile 2026 da ülke yönetilmez13
- velvet41
- 2026 dünya kupası34
- göte giren şemsiye5
- deniz baykal7
- atatürk'ü dava değil her devrin adamı sanmak3
- hoşlanılan kızı adamın birinin yemesi9
- tüm çıplaklığımla burdayım10
- şemso buraya bak koçum2
- herkesle iyi anlaşan insan13
- ciguli kral7
- 28 06 2026 gazi koşusu2
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle25
- atatürk yaşasaydı milliyetçi olmazdı diyen tip2
- atatürk'e evet kemalizm'e hayır diyen tayfa2
- şeriatın modern dünyaya uygun olmaması2
- ekvador3
- fildişi sahili3
- amerika birleşik devletleri9
- almanya6
- 100 yıl önceki anlayışla atatürkçülük yapılmaz2
- çok güzel bir mercedes mi yoksa sıfır kız mı3
- paraguay3
- 19 yaşında kızla yatmak14
- avustralya3
- kadir inanır'ın vefatı7
- fas5
- brezilya3
- bosna hersek6
- isviçre3
- kanada2
- saraca finch house7
- truesuzluk3
- deniz göktaş'ın 3 günde 4 milyon izlenmesi9
- meksika3
- güney afrika4
- 4 temmuz 2026 kolombiya gana maçı2
- 3 temmuz 2026 isviçre cezayir maçı2
- türkiye10
- ilişkiye bir süre ara vermek10
- 1 temmuz 2026 ingiltere demokratik kongo maçı2
- uludağ sözlük yapay zeka moderatör prompt'u2
- 1 temmuz 2026 meksika ekvador maçı2
- 1 temmuz kabotaj bayramı8
- haiti2
- iskoçya2
- star wars2
- katar2
- sözlükte diyarbakırlı istemiyoruz2
- galatasaray3
amiloz ve amilopektin polimerlerinden meydana gelen, bitkisel poliprotein.
Bitkilerde depo maddesi olarak meydana getirilen polisakkarit.
bazı hamur işlerinde, talılarda kullanılan besin maddesi.
(bkz: mısır nişastası)
(bkz: buğday nişastası)
(bkz: mısır nişastası)
(bkz: buğday nişastası)
biraz sulandırıp üzerine tükürür ve bir müddet beklerseniz şeker elde edebilirsiniz.
öss deneme sınavlarında sıkça soru soulan bir konu:
nişastayı sindiren enzimler hem bitkilerde hem de hayvanlarda bulunur. fakat glikojen sindiren enzimler sadece hayvanlarda bulunur.
nişastayı sindiren enzimler hem bitkilerde hem de hayvanlarda bulunur. fakat glikojen sindiren enzimler sadece hayvanlarda bulunur.
iste tek kiramadigim takintim diyebilirim; nisasta. hani su tatlilarin icerisine konulan nisasta var ya iste 'o'. elledigimde agzim sulanir, icim bir hos olur,nerdeyse tirnaklarim morarir gerinmek gibi bi hal alirim ne bileyim yaa tam anlamiyla 'gicikligi' yasarim iste! nedenini cözemedigim icin ona olan bu hassasiyetim hala sürmektedir. bi çözsem iste o zaman bitecek bu ask ama nafile...
acaba diyorum! benim ellerimdeki sinirler nisastanin naifligini hissedebilecek hassasiyette olup da kiskanclik yapiyor olabilirler mi diye de düsünmeden edemiyorum.
acaba diyorum! benim ellerimdeki sinirler nisastanin naifligini hissedebilecek hassasiyette olup da kiskanclik yapiyor olabilirler mi diye de düsünmeden edemiyorum.
Bütün yeşil bitkilerin tohum, meyve ve toprak altı kısımlarında katı hâlde bulunan, bitkinin enerji kaynağını teşkil eden, karbonhidrat yapısındaki beyaz organik maddeler. Dünyâdaki bitkilerin çoğunda, selülozdan sonra en fazla bulunan maddedir.
poşet içerisinde tuttuğunuzda gırc gırc eden unumsu madde.
daha çok bitkiler tarafından kullanılan polisakkarit yapıda bir karbonhidrattır.
bitkinin insülini olsaydı eğer şekilden şekile sokacağı polimer.
soya soslu tavuk yapmadan önce tavuğu nişastaya bularsanız daha güzel bir sonuç çıkıyor.
yoğurda katılırsa şekerli yoğurt elde edileceği maddedir. ben öyle büyüdüm.
türkiye'de en çok tüketilen madde. hâliyle beyinler besinsizlikten çalışmaz oluyor.
aslında bitkilerde depo edilen bir şekerdir. ancak polisakkarit olduğu için nişastada şeker tadı yoktur.
tahıl tanelerinden, mercimek, bezelye, patates gibi yiyeceklerden özel yöntemlerle çıkarılan, una benzer bir madde.
Tahıllarda ve muz, patates gibi bitkilerde bulunan bir tür karbonhidrat. Türkiyede üretileni, buğday ve mısır nişastası olmak üzere iki kardeştir. Türkiyede en çok sütlü tatlılara kıvam vermekte kullanılır. Az su ile pişirilmiş nişasta, iyi bir ishal kesicidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar