bugün
- gocu20
- bu koyden olsam ne olacak15
- 30 ağustos 2026 samsunspor fenerbahçe maçı19
- soğan yiyen kız11
- çaylak yapın beni11
- am lazerinin içine kamera koyan güzellik merkezi3
- rahatsız ettiğim herkesten özür dilerim9
- fenerbahçe'nin tüm kulvarlarda favori olması6
- sarapci koala77
- ama ben bipolarım10
- aylık 777 bin lira iyi para mıdır sorunsalı5
- gecenin şarkısı3
- dinlerin yalan olması13
- asmacayı seven kızlar dernegi3
- her yer bok kokuyor arkadaş her yer11
- yalnızlık4
- safiyenin kocası faik5
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı15
- enayimiknatisii4
- nepal'deki sel felaketi4
- sözlüğü nezih bir ortama çevirmek4
- istatistiklerin yenilenmemesi3
- bkono5
- anderson talisca nın beşiktaşa transferi3
- ay kavga var galiba6
- herkesin birbiriyle kavga ettiği sözlük4
- sözlükte korunan bir yazar olmak5
- sözlükte artı eksi dengesinin normal olmaması3
- zorunlu eğitim19
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası8
- sihirli annem izleyen erkek4
- şenol güneş sözleri2
- emre tayanç2
- 30 ağustos zafer bayramı19
- kktc de 3 günlük yas ilan edilmesi4
- sözlük kızları adam mıdır5
- katatespizartmasi10
- boşnaklar3
- kavga eden yazarlar5
- yazım hataları4
- türkiye savaşa girecek5
- bir şey söyle5
- tobey maguire lı spiderman3
- tavada yumurta yapıp üzerine kırmızı biber katmak2
- her fikre saygı duyulmalı mıdır3
- ay diyen ekek4
- sözlükte zorbalanınca ne yapıyorsunuz3
- sözlükteki linç kültürü4
- türk ten kürt'ü ayırırsan türk kalmaz6
- anayasa değişikliği4
allah affetsin bayramdan bayrama ayda yılda 10 kere cuma falan ama çok şükür oruçlarım tam .
Günümüzdeki müslümanların unuttuğu ibadet.
Farz birde..
Farz birde..
ben bilmem, bilen bilsin. ondan bana ne? benden ona ne?
Yüce islam dinimizin en büyük ibadetidir.
Allah a göre en büyük ibadet, vaktinde kılınan namazdır.
Allah a göre en büyük ibadet, vaktinde kılınan namazdır.
Cemaatle kılınan namaz sevabı katlar. Evde kılmaktansa imkanınız varsa cemaatle kılın.
kötü huylardan alıkoyan en önemli ibadetlerden.
allah'ın mukaddes kitabında zekatla beraber çokça bahsettiği mesele. belki yüzlerce kez. namaz namaz namaz. allah'ın bu kadar önemsediği bir ibadeti, farzı; böylesine kelimelerle, cümlelerle küçümsemek en iyi tabirle acizliktir. yazık.
allah'ın mukaddes kitabında zekatla beraber çokça bahsettiği mesele. belki yüzlerce kez. namaz namaz namaz. allah'ın bu kadar önemsediği bir ibadeti, farzı; böylesine kelimelerle, cümlelerle küçümsemek en iyi tabirle acizliktir. yazık.
Eğilip kalkılan bir aktivite.
Arap tanrısının her Yalvaçına emrettiği ve sürekli güncellediği Arap ibadeti.
yerine getirildiğinde huzurumsu yada görevi tamamlamış olmanın verdiği rahatlık olabilir öle bişeyimsi his yaşatan, vakti biraz geçirilince ise insanı rahatsız eden ibadet (40 gün kılınca bir daha bırakmazsın derler)
Huzur bulduğum islamın şartı.
bir müslümanın günde 5 vakit kılması gereken farz ibadet.
Bir farz.
her camiinin düzenli bir cemaati var. cok az sayıda kişiler. her vakit islamda sünnet oldugu gibi birisi namazı kıldırırsa; diyanet bütcesi azalır hem de bir hayırlı iş olur, yetimlere gider belki o devasa para. kuran kursu ogretmeni ve müezzinler devam eder.
muhonun tembel arapların spor yapmaları için bulduğu tüfeksiz hareketler serisi.
(bkz: namaste)
Boş beleş adamlara boş gelecek ibadettir.
Vücuda inanılmaz zararları olan bir aktivite.
Belli bir yaşın üzerindeki kişilerde kireçlenme ve fıtık dahi yapıyor.
Belli bir yaşın üzerindeki kişilerde kireçlenme ve fıtık dahi yapıyor.
Kıraatte manayı düşünmekten çok, huzur-u ilahide olmanın şuuru içerisinde olmalı insan namazda. Huşu ancak böyle, kimin önünde eğildiğini bilince sağlanır. Manaya bu şuuru kazandıktan sonra odaklanmak gerekir.
“Onlar ki, namazlarında derin saygı içindedirler.” (Mü’minûn Sûresi 2)
“Muhakkak ki, iman edenler kurtulmuştur. Onlar öyle kimselerdir ki, namazlarını huşu ile kılarlar.” (Müminun, 23/1-2)
“Onlar ki, namazlarında derin saygı içindedirler.” (Mü’minûn Sûresi 2)
“Muhakkak ki, iman edenler kurtulmuştur. Onlar öyle kimselerdir ki, namazlarını huşu ile kılarlar.” (Müminun, 23/1-2)
okunan surelerin, duaların, yapılan tesbihlerin anlamını bilip takip ederek kılınca insanı umutlandıran ibadet.
tüm inanç sistemleri içinde yaratıcıya teslimiyeti en mükemmel şekilde ortaya koyan ibadet..hakkıyla kılmaya çalışanlara ne mutlu! yazıklar olsun namazlarını gösteriş aracı yapanlara.
Müslüman yogası.
Dinin direğidir
kuran'da sürekli vurgulanan.
her şeyden kaçıp sığınılabilen tek kale.
teşbihte hata olmaz; bir evlat için, emme döneminde anne ile tensel temas kurmak, sütü biberondan değil de memeden almak ne denli mühimse, aradaki sevgi bağının ve bağlılığın kurulması için bu durum ne denli gerekliyse bir kulun da rabbi için secdeye varması bence o denli mühimdir. namaz olmadı mı o bağ çok zayıflıyor, bunu deneyimledim. ben namaz kılıyorum yea demiyorum elbette, ama çok önemli olduğunu idrak etmek gerek. zira insan sadece namazda rabbi ile baş başa kalıyor, bunu gerçekten hissedebilsek, işte huşu bu demek...
edit: bir kelimeyi yanlış yazmışım; neyse ki bir liseli fark ettirdi de uyandım. yaşasın liseliler. *
edit: bir kelimeyi yanlış yazmışım; neyse ki bir liseli fark ettirdi de uyandım. yaşasın liseliler. *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar