bugün
- bu koyden olsam ne olacak18
- gocu20
- şu an hissedilen duygu6
- kötü hissedildiğinde rahatlamak için yapılan şey5
- 15 temmuz yalanı5
- ilişkiler üzerine bir tavsiye bırak5
- çocukluğunuz nasıl geçti3
- 30 ağustos 2026 samsunspor fenerbahçe maçı19
- çaylak yapın beni11
- aylık 777 bin lira iyi para mıdır sorunsalı6
- soğan yiyen kız11
- geceye bir şiir bırak5
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı16
- rahatsız ettiğim herkesten özür dilerim9
- sarapci koala77
- dinlerin yalan olması13
- ama ben bipolarım10
- fenerbahçe'nin tüm kulvarlarda favori olması6
- dünyanın en kötü hissi2
- damdan düşer gibi3
- am lazerinin içine kamera koyan güzellik merkezi3
- geceye hayatta öğrendiğin bir şey bırak2
- anayasanın ilk 3 maddesi ile kavgalı kitle3
- safiyenin kocası faik5
- gecenin şarkısı3
- ay kavga var galiba6
- yalnızlık4
- bkono5
- 30 ağustos zafer bayramı19
- enayimiknatisii4
- asmacayı seven kızlar dernegi3
- sözlüğü nezih bir ortama çevirmek4
- sarı torba2
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası8
- her yer bok kokuyor arkadaş her yer11
- sözlükte korunan bir yazar olmak5
- herkesin birbiriyle kavga ettiği sözlük4
- anderson talisca nın beşiktaşa transferi3
- sihirli annem izleyen erkek4
- istatistiklerin yenilenmemesi3
- sözlük kızları adam mıdır5
- katatespizartmasi10
- kktc de 3 günlük yas ilan edilmesi4
- kavga eden yazarlar5
- sözlükte artı eksi dengesinin normal olmaması3
- türkiye savaşa girecek5
- nepal'deki sel felaketi4
- zorunlu eğitim19
- yazım hataları4
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı28
Çoğu zaman istemeyerek yaptığım.
Engin Noyan denen zerzevat sayesinde soğuduğum ibadet.
Engin Noyan denen zerzevat sayesinde soğuduğum ibadet.
Namazda ruhun, kalbin, aklın büyük bir rahatı vardır. Hem, cisme de o kadar ağır bir iş değildir.
Ey bedbaht nefsim! Acaba ömrün ebedî midir? Hiç kat’î senedin var mı ki, gelecek seneye, belki yarına kadar kalacaksın? Sana usanç veren, tevehhüm-ü ebediyettir.
Keyif için, ebedî dünyada kalacak gibi nazlanıyorsun.
insan bu dünyaya keyif sürmek ve lezzet almak için gelmediğine, mütemadiyen gelenlerin gitmesi ve gençlerin ihtiyarlaşması ve mütemadiyen zeval ve firakta yuvarlanması şahittir.
Eğer anlasaydın ki ömrün azdır, hem faidesiz gidiyor, elbette onun yirmi dörtten birisini, hakikî bir hayat-ı ebediyenin saadetine medar olacak bir güzel ve hoş ve rahat ve rahmet bir hizmete sarf etmek, usanmak şöyle dursun, belki ciddî bir iştiyak ve hoş bir zevki tahrike sebep olur.
"Risale-i Nur''dan alınmıştır.
Ey bedbaht nefsim! Acaba ömrün ebedî midir? Hiç kat’î senedin var mı ki, gelecek seneye, belki yarına kadar kalacaksın? Sana usanç veren, tevehhüm-ü ebediyettir.
Keyif için, ebedî dünyada kalacak gibi nazlanıyorsun.
insan bu dünyaya keyif sürmek ve lezzet almak için gelmediğine, mütemadiyen gelenlerin gitmesi ve gençlerin ihtiyarlaşması ve mütemadiyen zeval ve firakta yuvarlanması şahittir.
Eğer anlasaydın ki ömrün azdır, hem faidesiz gidiyor, elbette onun yirmi dörtten birisini, hakikî bir hayat-ı ebediyenin saadetine medar olacak bir güzel ve hoş ve rahat ve rahmet bir hizmete sarf etmek, usanmak şöyle dursun, belki ciddî bir iştiyak ve hoş bir zevki tahrike sebep olur.
"Risale-i Nur''dan alınmıştır.
Namaz allah ile kulun birbirine en çok yakın olduğu andır. Namaz Allah la konuşmak, Allah la dertleşmek, O’na hitap etmek, O’na derdini açmak, O’nun huzuruna çıkmak ve huzuruna kabul edilmektir. Allah’ın huzuruna çıkabilmeye yüz bulmaktır. Onun içindir ki; Kulla Allah arasındaki en yakın an secde anıdır. Denilir ki kişi secdedeyken ‘Allahım!’ dediğinde Yüce Yaratıcı “Söyle kulum! işte Rabbin seni dinliyor. Sen söyle ben yapayım” buyururmuş. Ne guzel bir duygu. Onun için namaz ibadetlerin beyni ve kalbi sayılmıştır. Hac, oruç, zekat ibadetlerine göre telafisi kesinlikle yoktur. Huzurdur, terapidir.
Namaz 'Huzur'dur benim için. 5 dakikalığına dünyadan herşeyden uzak huzura ermek. Arada kafama top atıp seccademi çekip türlü yaramazlıklarıyla huzuruma engel olmaya çalışan miniğim olsa da dünyadaki en huzurlu eylem.
her dinin tanrıya ulaşma aracı vardır ama sadece sorgulayan insanlar bilir ki tanrıya ulaşmak için hiçbir araca ihtiyaç yoktur sadece akıl ve kalp yeterlidir.
yolda komaz.
Dinin direğidir. Gün-de 5 vakittir. Kulun rabbiyle buluşmasıdır.
yatsı namazı için tam vaktidir.
yolda komaz.
1999 da başladım.
tüm kötülüklerden uzaklaştırır. size bir kıssa anlatayım. kafirin biri hz ömer r.a gider, yanına sorar. ey ömer! ben kafirim allah'ın bana ceza veremiyor. bu kadar aciz mi? hz ömer r.a der ki: sana namaz kılmayı nasib etmiyor, bundan büyük ceza mı var! herkese selamlar.
Hayasızlıktan alıkoyara kadar iyiydi de orada bir gülme geldi...
Len 20 yıldır Allah diyerek çalıyor, yolsuzluk ve torpilcilik yapıyorsunuz.
Len 20 yıldır Allah diyerek çalıyor, yolsuzluk ve torpilcilik yapıyorsunuz.
Yavaş yavaş bitiyor.
5 vakit cok degil mi ya.
her müslümanın kılması farz olduğu dini ritüel.
tabaklanmasa daha caiz bence. kimse bokun üstünde namaz kılmak istemez zira.
(video artık mevcut değil)
Namazın Kemali ancak kalp huzuruyladır.
dinin direği olmazsa olmazı olan ve bi okadar da kolay olan bir ibadet islamiyetteki en güzel incelik bu bence normal de önemli şeyler zor olur mesela günümüz mesleklerini örnek verirsek önemli meslekler zor ulaşılır kısacası islamiyette en önemli şey en kolay şey buda islamiyetin ne kadar güzel olduğunu bana gösteriyor .
Dinin direğidir.
pek mühim baş ibadetlerden.
vaktin namazını bir şekilde kaçırdığın zaman rahatsız oluyorsan, içinde bir sıkıntı hissediyorsan allah'ın izniyle namaz ehli olmuşsun demektir.
vaktin namazını bir şekilde kaçırdığın zaman rahatsız oluyorsan, içinde bir sıkıntı hissediyorsan allah'ın izniyle namaz ehli olmuşsun demektir.
içinde ikame eden, kıyam, (ayakta dikilme) rüku (eğilme) ve secde (alın bölgesini yere koyma) ile insanlık tarihi kadar eski bir ritüel. Etiyopya/kenya yarığı kadar eski olan bu ritüel, yahudi ve müslüman yönelişinde eylemsel muhafazasını korumaktadır. Adem'in merdivenleri'nin dibinde asyalı budistler secdeye boylu boyunca kapanırlar.
insanların günde 5 vakit abdest alıp yapmasının zor geldiği lbadet.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar