bugün

milat öncesinde kullandığı tıp teknolojisi ve bilimi, hala çözülememiş ve en az bir asır daha bir çok önemli tıbbi uygulamanın çözülemeyeceğine inanılan ülke.
(bkz: Sharm El Sheikh).
(bkz: mısır daki türk yatırımları)
akdeniz oyunlarının ılkinin 1951 yılında yapıldıgı ulke.
sıcaklık ve nemlilik isteyen bir tahıldır .asıl yetiştirilme alanı karadeniz bölgesi olsa da sulama yardımıyla akdeniz bölgesinde üretimi daha fazladır.
arapça "mısr" denilen ülke. benzeri için; (bkz: turkey)
gana 2008 de finale kamerun ile birlikte yükselen takım.
israil in yandaşı olan, aslını inkar eden, her zaman islam alemine ihanet eden ülke. hasan el benna ve prof.dr. seyyid kutup da bu ülkede şehit edildi.
Aynı zamanda bir sebze. 1980'li yıllarda 1 milyon 300 bin civarında olan üretim 2006 yılında TÜiK ve Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'na göre 3 milyon 850 bin ton olarak gerçekleşti. 2007'de mısır üretim tahmini ise 3 milyon 85 bin ton civarında. Türkiye 1982 yılında mısır ithalatına başladı. Son on yıllık dönemde mısır ithalat miktarı 537 bin tonla 1 milyon 818 bin ton arasında değişiyor. 2005 yılında üretim artışına paralel olarak 152 bin tona düştü. 2006 yılında ise hiç ithalat yapılmadı. 2007 yılında elde kesin rakamlar olmamakla birlikte 700 bin ton mısır ithalatı yapıldığı tahmin ediliyor. Mısır üretiminin artmasına paralel olarak 10 bin ton civarında seyreden mısır ihracaı 2005 yılında 128 bin tona,2006 yılında ise 177 bin tona çıktı.
bunların eskileri yani eski mısırlıların uyudukları aparat taştan yapılmış yastıklardı. güzel mantık diyoruz. ne kadar rahattır kestiremiyoruz.
esrarengiz sfenks ve piramitlerle kültür patlaması yaşayabileceğiniz, ölü deniz ve akdeniz sahillerinde keyif sürebileceğiniz yer. firavun ramses 2'nin devasa heykeli gibi pek çok büyüleyici anıtı gezip görebilirsiniz. çöl safarileri ve mercan kayalıkları da gezilip görülmeye değer yerlerindendir. kahire çarşılarında alışverişi de ekleyebiliriz.
devlet tarafından açıklana kilogram fiyatı 4 kuruş olan tahıl.

cargill ve unakıtan yumurtalarını unutmadan eklemek lazım.
bardakta haşlanmışı soya sosu ile güzel giden yiyecek.
mısır sadece bir ülke değil
mısır, bir kültür
mısır, türk olduğunuzu söylediğinizde avrupalı muamelesi gördüğünüz
ve atalarının da türk olduğunu söyleyen insanlar topluluğu.
beyaz tenli bayanlar mısıra giderseniz hazır olun size tanrıça muamelesi yapacak olan bir çok çamur karası tenli erkek olacaktır
sharm-el sheih şehrine uğramadan dönmeyin çünkü burası girişin cüzzi miktarda paralı olduğu sahil şeridindeki tatil mekanıdır kızıl deniz ve mercan kayalıklarını keşfedebilirsiniz.

hava limanından ilk çıkışımda dikkatimi istanbuldan da beter olan sürücüler ve hurdaya dönmüş olan arabalar çektmişti şaşırtıcı bir gerçek; mısırda trafik kuralları yok trafik ışığı sadece hava limanı çıkışında ama kimse kendisini iplemiyor, komedi filmi sahnesi gibi yolculuklar yaşayabilirsiniz mısırda.

ve tabiki piramitler..
mısırlıların hiçbişey yapmasa bile piramitleri korumaları tüm dünyada isimlerini yaygınlaştırmaları için yeterli.
Uzun yıllar Osmanlı hakimiyetinde kalan Mısır'da Osmanlı Paşalarının sülalelerinden gelmekle öğünen birçok yerli aile sosyal hayatta önemli yerlerdedir. Osmanlı sonrasında yerleşen ingilizler'in getirdikleri "kulüp" anlayışı Mısırlılar için ayrıcalığın simgesidir. Nesilden nesile verasetle de geçen üyelikler kişinin sosyal statüsünü belirlemekte önemli role sahiptir. 1900 yılında yaklaşık 12,5 milyon olan nüfusu günümüzde 75-80 milyon arasındadır.
almancasi mais`tir.
yaz akşamları .
bardakta haşlanmışın yenmesi keyif verir.
arap ülkesi değil arapça konuşulan kuzey afrika ülkesi.

o firavunlar, piramitler falan var ya, orijinal kökeni onlardır mısır'ın. sonra çerkesler ve türkler birlikte egemen olmuştur bu ülkede. araplar da vardır şüphesiz bu ülkenin etnik yapısında. ancak onların katılımı çok sonraları.
güneş yılı esaslı takvimini ilk mısır' lılar bulmuştur.
ingilizler tarafından getirilen hükümetin yönettiği kukla ülke.
israil'in eski düşmanı, şimdiki kankası dönek devlet. filistin halkını çift taraftan abluka almakla işbirliği yapması yetmemiş gibi, israil uçaklarının hava sahasını kullanmasına izin verdiğinin ortaya çıkmasıyla iyice nefretimizi kazanmış devlet.
ilginç bir ülke. türkiye'den gidip 1 hafta konaklamak, piramitleri görmek vs. herşey dahil 100 euro. istanbul'dan 30x30x30 ebatlarındaki 1 kg. bile gelmeyen koliyi mısır'a göndermek ise 450 tl.
insanı "yavaş yavaş hasan şaş " repliğini duymaktan nefret ettiren, temizliğin uğramadığı bir ülke..Ülkesinden memnun olmayanların gidip görmeleri ve bir daha düşünmeleri tavsiye edilir...
Keops, Kefren, Mikerinos ve Gize Piramitleri, Nil Nehri ve deltası, Süveyş Kanalı, Pamuk ve hurma Üretimi, Kahire, iskenderiye Şehirleri, Assuan Barajı, Neferetetti, Tutan Kamon, Ramses, Ömer Şerif, Sina Yarımadası, El-Ehzer Üniversitesi, Papirus, Çöl Arazisi, Luxor Şehri ve Harebeleri (Abu-simbel, Ramses obeliksi) Kral Faruk, Cemal Abd-el nasır, Enver Sedat, iskenderiye feneri ile ünlüdür.