bugün

ilhan erdost'un ağabeyi. kardeşinin dövülerek öldürülmesinin ardından onun adını almıştır. ankara üniversitesi veterinerlik fakültesi mezunudur. 1958'de açık oturum yayınları'nı, 1965'te sol yayınları'nı kurmuş, 1971'de yayınlağı kitaplar nedeniyle otuz yedi yıl hapse mahkum olmuş ancak 1974 affıyla serbest bırakılmıştır.
ikinci yeni'nin isim babasıdır.
(bkz: ilhan ilhan kitabevi)
k a n ı n g ü n c e l l i ğ i

çocukları
çocukları
çocukları
öldürdüler

kuytu diplerde sessiz menekşe
yeşil çağla
ve tatlı bal
gözlerinden öldürüldüler

çocukların elleri yumuktur
bilinçleri
su gibidir
akıp gider
ve ölüm imgesi de
daha bilmiyorlardı ölümü
öldürüldüler

belki tek bir sözcüğün lezzetini
kara ekmeğin tadını
bilmeden daha
öldüler onlar
bir su gibi
aktılar
toprağa

ayışığının balkıdığı
kırmızı toprağın altında
büyür ölüm
ölüm büyür her yerde

yusuflarda ve burada da
yörükselimde ve burada da
ölüm büyür
her yerde

muzaffer (ilhan) erdost.
değeri vefat edince anlaşılacak yazar.Çünkü 5sene önceden su anki siyasi ve ekonomik durumları tahlil etmiştir.ayrıca Türkiye insan Hakları Kurumunun (TiHAK) kurucularındandır.
12 eylül döneminde evlerinde engels'in doğanın diyalektiği adlı kitabını bulundurmaktan tutuklanmışlardır.

(bkz: yasak yayın)
(bkz: #10287442)
"ilhan'ı öldürten cia'dir, nato'dur, abd'dir. evren ve cunta bunun işbirlikçisi ve uşağıdır. bunu açıkça söylemek istiyorum, oldu mu.."
(bkz: sol yayınları)
tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiş.

https://tr.sputniknews.co...erdost-hayatini-kaybetti/
Gerçek adı Muzaffer Erdost olan Türk sosyalist sanatçı olup yaşadığı süre içinde Ankara'nın sembol isimlerindendi ve Sol Yayınları'nın da sahibiydi.
görsel
görsel
12 eylül döneminde cezaevinde hunharca dövülerek katledilen kardeşinin adını (ilhan) onun anısını yaşatmak için göbek adı olarak almıştır. (bkz: ilhan erdost)
© copyright 2005 - 2026