bugün
- en gey özelliğiniz10
- türklerin ileri olduğu konular21
- en son alınan hediye7
- soğuğu sıcağından daha iyi olan şeyler7
- yazarların çektiği manzara fotoğrafları9
- burçlara inanan erkek14
- çırçıplak yatmak9
- bir gün öleceğini unutmak11
- sözlük kavgalarındaki avamlık5
- sokakta gocu ile karşılaşmak5
- nervio yu çok seviyorum ne yapmalıyım7
- arkadaşlar bakar mısınız11
- deri ceketli serseri5
- abd vizesi5
- geceye acı ama gerçek bir cümle bırak3
- bir kadının en güzel bölgesi8
- eski seni özlüyor musun6
- 40 yaş üstü kel sözlük yazarı5
- sözlükte kadınlara sararak tatmin olan incel5
- dünyanın en güzel tatlısı8
- caner taslaman7
- her başlığın altında biten sözlük paraziti5
- bugün sağlığın için ne yaptın7
- dinsize inanır mısın17
- ayak sevecek kadar abaza olmak3
- vantilatörü kendine çevirmek6
- film izlerken ağlayanlara gülmek3
- özlenen hissiyatlar6
- kültürün bireyi boğması4
- ruh hastası olan yazarlar6
- seninle şurada olabilirdik5
- uysaljakoben gocu'nun fake hesabı mı5
- ses yakışıklılığı2
- sevgiliyle karşılıklı ağlamak3
- gocu pandela barışı4
- bir insanın daraldığında sığınabileceği yerler5
- sözlüğün kalitesindeki artış4
- evdeki alkolün bittiği anda yapılacaklar5
- ioçke'nin elleri4
- ak saçlı klavye delikanlısı3
- sevgili olmuyorsak arkadaş da kalmayalım erkeği2
- geceye bir şarkı bırak23
- salak yazarlar7
- bir kadının kalitesiz oldugunu gösteren detaylar3
- kasiyer kızdan hoşlanmak4
- bir insanda en sevilen özellik3
- gocu31
- kültür seviyesi yüksek esprilerin havada kalması4
- fransa ingilte üçüncülük maçı3
- düşün ki o bunu okuyor4
abilerin bir numarası,en sempatiği,en çalışkanı
sanırım patlıcanla yapılabilen bir yemek adı.
patlıcan ve patates musakka olarak 2 çeşidi wardır , içinde bol bol biber domates içerir . yemek sanayilerinden gelenleri 5 para etmez .
yunanistan'ın dünyanın her tarafında bizim yemeğimiz diye bas bas bağırdığı ama bizden aşırdıkları apaçık ortada olan süper patlıcan yemeği ..
şöyle ki ; musakka kelime olarak arapçadır ve osmanlı türkçesi arapça,farsça ve türkçe karışımı bir dildir .. o açıdan yunanlarla ismin bile bağlantısı yoktur ..
e be gerizekalılar,madem kültür çalacaksınız,adını da değiştirin bari de , bundan sonraki nesillere öyle aşılamaya çalışın ..
gerçi bu salaklar cacığımızıda * tzatsiki diye pazarlıyorlar sağa sola,ben onlara onun yerine tutsiki diyorum ...
şöyle ki ; musakka kelime olarak arapçadır ve osmanlı türkçesi arapça,farsça ve türkçe karışımı bir dildir .. o açıdan yunanlarla ismin bile bağlantısı yoktur ..
e be gerizekalılar,madem kültür çalacaksınız,adını da değiştirin bari de , bundan sonraki nesillere öyle aşılamaya çalışın ..
gerçi bu salaklar cacığımızıda * tzatsiki diye pazarlıyorlar sağa sola,ben onlara onun yerine tutsiki diyorum ...
musakka üzerine güzel bir yazı ve harika bir mussakka tarifi için:
(bkz: http://www.izmirizmir.net...;file=article&sid=307)
(bkz: http://www.izmirizmir.net...;file=article&sid=307)
musakka üzerine güzel bir cover ve harika bir musakka videosu için:
http://www.facebook.com/v...v=144828542220&ref=mf
not: valla sırf üstte öyle yazıyor diye şey ettim yoksa kendimi beğenmişlik gibi olmasın ahaha
http://www.facebook.com/v...v=144828542220&ref=mf
not: valla sırf üstte öyle yazıyor diye şey ettim yoksa kendimi beğenmişlik gibi olmasın ahaha
Patlıcanın mükemmelleştirdiği ve annemin süper yaptığı muazzam bi ev yemeğidir.
kuşbaşı et veya kıyma ve soğanla pişirilmesiyle yapılan bir yemek.patlıcan musakka.
a. Ufak parçalar biçiminde doğranmış sebzelerin, kuşbaşı et veya kıyma ve soğanla pişirilmesiyle yapılan bir yemek: Patlıcan musakkası. Kabak musakkası.
-tdk
-tdk
tadına doyulmaz patlıcan yemeği.
yazın, yanında pilav ve buz gibi cacıkla çok çok iyi giden patlıcan yemeği.
yanına pilav lazımdır.
pilav ve cacıkla süper giden, patlıcan yemeklerinin baş tacıdır.
yapilisi cok ugrastirici ve sinir bozucu oldugundan dolayi löp löp götürmek yerine, yeme hususunda ağır olunmasi gereken bir yemektir.
bir oturuşda, dünya bir oturuşda musakka yeme şampiyonu yaptırabilecek yiyecek. o nasıl tattır, o nasıl havadır, sabahın köründe yemek istenendir. *
yine bir patlıcan yemeğidir. yağı kendini salar ekmek banıp yersin o yağı. enfes.
sanırım sözlükte anlaşmış bir yazar gurubu var ve oruçluları yoldan saptırmak için bütün yemek çeşitlerini paylaşıyor.
(bkz: hakem)
hünkar beğendi tercihimdir. tavsiye edilir. musakkada hiç fena değildir, patlıcana yatıya gidilir.
yanında şehriyeli pilav ve ayran olması gereken, patlıcanın en güzel ikinci hali.
birincisi için: ali nazik.
birincisi için: ali nazik.
patlıcanın keyifli hali.
yağlıdır ama güzeldir. patlıcan ya kızarcak, ya közlenicek. başka türlü yenmiyor.
massaka adındaki rapciyi hatırlatan yemek.
Tereyağının en fazla tat verdiği yemeklerden biri. normal patlıcan yemeğine mi, yoksa doğranmış kızarmış patlıcandan yapılan tencere yemeğine mi dendiğini anlamadığımdır. (kızarmışına musakka deniyorsa oturtmadan farkı ne peki dilimlenme şekli mi.)
öyle doğranmış patlıcandan yapılan normal yemek güzel olmuyor; lakin kızarınca, közlenince yahut patlıcan kebap denilen şekilde dilimlenip; et, halka soğan ve zeytinyağıyla pişince enfes oluyor.
öyle doğranmış patlıcandan yapılan normal yemek güzel olmuyor; lakin kızarınca, közlenince yahut patlıcan kebap denilen şekilde dilimlenip; et, halka soğan ve zeytinyağıyla pişince enfes oluyor.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar