bugün
- rica ediyorum arkamdan konuşmayın7
- silver ile evlenecek erkek52
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın16
- akepeli değilim ama akp'ye oy atıyorum saçmalığı15
- fenerin türkiye'yi yine rezil etmesi5
- g'i l d'e d l'i l y'nin dudakları8
- sapıklara empati kasan insan4
- sarapci koala60
- götünü yıkamayan bir kızla evlenir misiniz4
- iki tas çorba3
- sözlükteki bayan azlığı6
- insan olmaya çeyrek kala2
- melekenin balıkları kavurması3
- sözlük sapığı kim5
- sırrı süreyya önder9
- fikir değiştirmek döneklik midir8
- gammaz çetesi8
- siyaset yüzünden çoğu arkadaşlığın bozulması6
- fetö mitolojisi3
- şarapçının mal varlığı5
- deniz gül3
- friedrich hegel la bi cay icek6
- saadetler dilemek3
- kalyon nail polish2
- popeyes3
- cehennemde isyan çıkarmak2
- seraphim melekleri2
- el chadaille bitshiabu10
- annesine küfür edilmesinden hoşlanan yazar3
- aslan boğa kartal ve insan başlı melekler2
- şarapçının nick değişerek tepkilerden kurtulacanı4
- büyük insan3
- arkadaşlar fasfakirim ya4
- hristiyanlık2
- ellerim bos gonlum hos29
- mitsubishi lancer2
- carrefour3
- teomancalmasur8
- müdüre tamam aşkım diye mesaj atmak4
- evgeny grinko3
- pazartesi diyete başlamak4
- kfc2
- rica etsem beni linçler misiniz13
- tuzlu kahve dizisi8
- uludağ sözlüğün müzikal yapısı4
- mesajla verilmiş en büyük ayarlar8
- düşen insana gülmek3
- islam sosyoloji ve psikolojiyi kabul ediyor mu2
- dünün en beğenilen entry leri3
- ohooo biri gider biri gelir sayıları o kadar çokki12
Maddenin bütün niteliğini taşıyan, bir araya gelerek maddeyi oluşturan en küçük bölüm.
Bileşiklerin en küçük parçacıklarına molekül denir.
Bir litre çözücüde çözünen maddenin eşdeğer gram sayısıdır. N harfi ile gösterilir ve birimi eşdeğer gram sayısı/ litre dir.
N= Eşdeğer gram sayısı / V
N= Eşdeğer gram sayısı / V
(bkz: moleküler biyoloji)
Birden fazla atomun birbiriyle birleşerek meydana getirdiği yeni kapalı birim.
Bu birim, meydana gelen bileşiğin en küçük parçasıdır. Bu birim, aynı elementlerin atomlarından da meydana gelmiş olabilir. Moleküllerin, aynı elementin iki atomundan meydana gelmiş olması, o elementin atomunun yapısı, atom çekirdeği çevresinde bulunan elektronların halkalanış durumu ile ilgilidir. Çoklukla gaz elementler, atom halinde değil, aynı elementin atomlarının birleşmesinden meydana gelmiş moleküller halinde bulunurlar. Bu bakımdan, bu elementlerin molekülleri, o elementlerin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimlerdir.
Bu birim, meydana gelen bileşiğin en küçük parçasıdır. Bu birim, aynı elementlerin atomlarından da meydana gelmiş olabilir. Moleküllerin, aynı elementin iki atomundan meydana gelmiş olması, o elementin atomunun yapısı, atom çekirdeği çevresinde bulunan elektronların halkalanış durumu ile ilgilidir. Çoklukla gaz elementler, atom halinde değil, aynı elementin atomlarının birleşmesinden meydana gelmiş moleküller halinde bulunurlar. Bu bakımdan, bu elementlerin molekülleri, o elementlerin bütün özelliklerini taşıyan en küçük birimlerdir.
şans eseri fark ettiğim 6. nesil çaylak. entry falan girmemiş, tanımam etmem ama beni heyecanlandırdı efendim bir anda kendisi...
can sıkıntısından, sözlükte kendi kendimle mesajlaşırken fark ettim böyle bir yazar adayı olduğunu. tam molekuler biyolog yazacaktım ki, bi baktım lan molekul var, yakında atom falan da gelir. ooo iyi canlanır burası.*
edit: 6. nesil silik olmuş. yazar oldu da sonradan mı silik oldu yoksa çaylakken mi silik oldu yoksa... ne oldu bilmiyorum ama üzüldüm.*
can sıkıntısından, sözlükte kendi kendimle mesajlaşırken fark ettim böyle bir yazar adayı olduğunu. tam molekuler biyolog yazacaktım ki, bi baktım lan molekul var, yakında atom falan da gelir. ooo iyi canlanır burası.*
edit: 6. nesil silik olmuş. yazar oldu da sonradan mı silik oldu yoksa çaylakken mi silik oldu yoksa... ne oldu bilmiyorum ama üzüldüm.*
Birden fazla atomun birleşip meydana getirdiği birimdir. Bu moleküllerde birleşip bildiğimiz yapıtları oluşturur. Bu moleküllerin seçme şansı yokken bu kadar harika bir nizamda olması bize evrenin neden var olduğunu anlatmaktadır. Kuantumcuların da bugünlerde yaptığı budur. Bir neden aramak.
(bkz: kaos teorisi)
atomlar bir araya gelerek molekülleri oluşturur. farklı elementlerin atomları bir araya geldiğinde, tamamen farklı yeni bir madde oluşturur. bu işleme kimyasal tepkime, yeni maddeye ise bileşik denir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar