bugün
- dikkat dikkat tai lung kız11
- gerdek namazı7
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması16
- pandela31
- sözlüğün kahve olması11
- diamond bosphorus6
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle24
- kadın bir yazarın entry girmesi5
- kıraç ı sevme nedenleri4
- erkek yazar entrysi4
- alttaki yazara aşık ol6
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi16
- barış manço3
- mtv nakit ödeniyor mu4
- diz çökerek evlilik teklifi eden erkek5
- banyo havalandırmasından guguuk guk sesi gelmesi3
- uludağ sözlükte moderasyonun babadan oğula geçmesi2
- karadenizlilerin akp aşkı4
- kezodan kurtulma yolları4
- sevgilisi olan bir kızdan hoşlanmak5
- büyük aşklar kavgayla başlar saçmalığı2
- iqos2
- zincir çeken kezo5
- 17 dosyam var diye hava atan tip6
- sözlükteki ahlaki ve etik değerler2
- bu devirde araba almak3
- çok sıcak2
- çocukların ağlama sesi3
- sevgiliye 5 liralık açık parfüm almak3
- 7 nesilden sonrasının ziyan olması2
- profili şikayet et butonu2
- seks yapmayı zevkli sanmak10
- yaprak yemek2
- nato zirvesinde nato türkiye den ne isteyebilir3
- trump'ın erdoğan her istediğimi yaptı demesi3
- true yu cihangir de linç edilirken görmek2
- tanju okan ayten alpman2
- ilk otuzbir8
- ela rumeysa cebeci5
- yagmurcu3
- arkadaşın karısı2
- kola içen erkek2
- ülkenin 1 gram değişmediği gerçeği2
- bazı milletlerin çok gürültücü olması3
- bu sıcakta dışarı çıkan insan2
- perdeleri beklemek2
- herkes uyudu mu5
- bitmekte olan insanlık için örnek olmak2
- ekşi sözlük14
- sözlüğün en güzel 3 kadın yazarı9
(bkz: ayn rand)
liberal aforizma sıçmalarından bir tanesi daha.
anarşizme uğramadan önce son durak olarak kabul edilebilir. bu ideolojiyi liberteryenler (mesela ben) oldukça benimser.
liberteryenizm'in ön gördüğü minimal-devlet modelidir. birey özgürlüğü temellidir.
Türkiye ye birkaç gömlek büyük geldiğine inandığım bir ideoloji olsa da tekamülen geçilebilir.
Min:en az/archy:hükümet/ism:izm
Açılımıdır.
Desteklediğim ideoloji.
Min:en az/archy:hükümet/ism:izm
Açılımıdır.
Desteklediğim ideoloji.
devletin piyasaya müdahalesini doğru bulmayanların buluştuğu ideoloji,fikir akımı.
ayrıca (bkz: liberteryenizm
ayrıca (bkz: liberteryenizm
2008 krizi ile birlikte tarihin tozlu raflarına kalktı diye biliyoruz biz bu akımı.
Komünizm kadar imkansızdır.
Komünizm kadar imkansızdır.
Tarihin tozlu raflarina kalkmadi.
2008 krizi hakkinda tartismalar netlik kazanmis degil. Ustelik keynesyen bir kriz oldugu yonunde gorusler mevcut.
2008 krizi hakkinda tartismalar netlik kazanmis degil. Ustelik keynesyen bir kriz oldugu yonunde gorusler mevcut.
bu düşüncen sosyalizm ve liberalizmin bir karışımı şeklinde ortaya çıkmıştır. sosyalizm, insanların üretim araçları üzerindeki ilişkileri sebebiyle toplumsal sınıflara ayrıldıkları sürece gerçekten özgür olamayacaklarını, köle-efendi, ezilen-zorba ikileminin her daim kendisini üreteceğini ve özgürlüğü baltalayacağını görmüştür. bunun için de üretim araçları üzerindeki özel mülkiyet ortadan kaldırılmalı ve ekonomik tekeller giderilmelidir. öte yandan sosyalizm, üretim araçlarının belirli bir zümrenin elinde toplanması, tıpkı kapitalizm gibi, ve despotik yönetim biçimlerinin ortaya çıkmasıyla da sonuçlanabilir. öte yandan liberalizm, tarihsel olarak devletin ve siyasi yönetimin gücünü asgari seviyeye indirmeye çalışmış ve demokrasi kavramını geliştirmiştir. fakat toplumun büyük bir kısmı emeğini zenginlere satarak yaşamak zorundayken, devletin sınırlanması ve demokrasi ancak bir kalpazanlık olabilir. bu kıyastan yola çıkarak, sosyalizm ve liberalizmin modern anarşizmin oluşumunda rol oynadığını savunulmaktadır. çünkü anarşizm, hem sosyalizmde olduğu gibi üretim araçları üzerinde özel mülkiyeti reddetmekte, hem de liberalizmden bile ileriye giderek devleti ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.
gece devriyesi devleti de denir. minarşizmde devlet sadece güvenliği sağlamak, adaleti tesis etmekle yükümlüdür. ekonomi ve özel hayata devlet müdahalesi yoktur. özgürlük en temel esastır.
türkiyede bunu tesis etmek zor, çünkü milletimiz "devlet şunu yapsın devlet bunu yapsın" kafasından çıkamıyor.
türkiyede bunu tesis etmek zor, çünkü milletimiz "devlet şunu yapsın devlet bunu yapsın" kafasından çıkamıyor.
Bunu aktif olarak uygulayabilecek bir düzen mevcut değildir.
devletin dolaylı yoldan sermayenin hizmetine girdiği yönetim biçimi.bakmayın liberal görüş diye pazarlandığına.
Sosyolojide evrimin son halkası olması muhtemeldir.
imkansız falan da değildir. Şartlar uygun hale geldiğinde her şey mümkündür.
Tek bir gerçeklik vardır. O da düzenin kaynağı kaostur.
imkansız falan da değildir. Şartlar uygun hale geldiğinde her şey mümkündür.
Tek bir gerçeklik vardır. O da düzenin kaynağı kaostur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar