bugün
- kız arkadaşının giyimine karışmayan erkek23
- kıyametin yaklaşıyor olduğu gerçeği6
- son 20 yılın en gıcık lafı12
- yalnız yaşamak12
- yanlız o hareketi yalnış yapıyorsun4
- adolf hitler'in 6 milyon yahudi öldürdüğü yalanı2
- vazgeçmek3
- havalar da ısındı5
- bir avukatın suçlu olduğu bilinen kişiyi savunması3
- sadece bayan entrylerini okumak5
- hep kendini suçlamak4
- hazır mantı4
- ona bir şey söyle17
- çekyat kanepe kaplatma4
- iyi bakalım4
- 15 haziran 2026 ispanya yeşil burun adaları maçı13
- pizzanın kenarını yememek4
- 10 yıl sonraki haline bir mesaj bırak3
- götü büyük kadın2
- aipac'tan iran müzakelerinde israil saldırı hakkı2
- true'ya arkadan sahip olmak16
- herşeyi boş verip pastör olmak3
- güne bir şarkı bırak2
- dandik üniversite mezunlarının ortak özellikleri3
- eşek sucuğu3
- en son ne aldınız5
- 16 haziran 2026 iran yeni zelanda maçı10
- hayatımın özeti3
- kahvede muhabbet etmek3
- evlenmeyi başaramamış erkek5
- bornova2
- kadın olsaydım çok açık giyerdim22
- varoşluk göstergesi küçük detaylar5
- naber lan filozof denilen ülke2
- kısa saçlı hatun çekiciliği7
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- okun düştüğü yere kamp'ya da şehir kurmak2
- 15 haziran 2026 belçika mısır maçı9
- diamond bosphoruss denen yazar5
- bi kulağımızın arkası kaldı2
- modern hayaletli ev2
- sohbet edilen kişinin sürekli telefonla uğraşması8
- 14 haziran 2026 hollanda japonya maçı8
- işyerinde oyun oynamak2
- avutan düşünceler2
- kadınların romantik sözleri pek sallamaması3
- bir limon yarım dolar avrupadan pahalı3
- tanga neden giyilir11
- namus takıntısı olan erkek17
- 0850 ile başlayan numaraları cevaplamayan tip2
bol acılı olması makbuldür.
Öff şimdi olsa da ne yerdik dedirten hamur işi.
Önce kasaba gidip içini hazırlatırım daha sonra da fırına vererek pişirtirim. Sonra da bekleyip afiyetle yemek düşer bize de.
harcıyla efsane mayasız poğaça oluyor.
su siralar o kadar acim ki bu besine. ust uste 5 tanesini koyup durum yapicam.
Gereksizce Abartılmış köylü yiyeceği. Ayıp olmasın diye yiyorsunuz, biliyorum.
virusle mucadele ettigimiz su berbat gunlerde icini evde yapsan bile firinlarin yarisi kapali ve riskli oldugu icin surekli aklima geliyor.
canim lahmacun.
soyle 10 tane adana boyutu olacak soganla dürüp yiyeceksin.
memem sisti.
canim lahmacun.
soyle 10 tane adana boyutu olacak soganla dürüp yiyeceksin.
memem sisti.
ekmekten sonra instagram storylerimizi süsleyen yeni trend.
görsel
ilk defa cumartesi evde olmam şerefine hanım lahmacun yapmış.
ilk defa cumartesi evde olmam şerefine hanım lahmacun yapmış.
buzlukta son kalan 3 tanesini yedim doymadim ,
napicam simdi ben ? sad story.
napicam simdi ben ? sad story.
Yaninda ayran mis.
(video artık mevcut değil)
Üstüne kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz ve baharat konularak fırında pişirilen pide türü bir yiyecek.
Tdk.
Tdk.
Ayranla iyi gider.
Öğle yemeğinde 12 akşam yemeğinde 15 tane yerim öyle bir lezzet. Evet.
6 senedir türkiyeye gidemedim, tek olmasada en çok özlediğim yiyecek. ne zaman bu başlığı görsem kendimden geçiyorum.
Resmen hasret kaldığımız yiyecek. Evet.
Ermeni yiyeceğidir. Kim kardashian açıkladı. 170 milyon takipçisi olan biri yalan konuşacak değil ya.
Acayip canım çekti. Yarın iki tane söyleyeceğim konyalı'dan.
Açılın beyler bir gastronomi kompedanı olarak üstün bilgi ve birikimimle izah edeyim.
Lahmacun Arapça lahm(et) macunu demektir. Babillere kadar dayanan bir tarihi olduğu iddia edilse de esas kimliğini 19. Yy Osmanlı imparatorluğunda Anadolu ve istanbul’da kazanmıştır.
Bugün lahmacun Yunanistan, Ermenistan, Suriye, Irak, israil, Filistin ve Lübnan’da neredeyse en az bizdeki kadar sevilerek tüketilmekte olsa da lezzet olarak Türk lahmacununa rakip bile olamaz.
Çünkü Türk usulü lahmacunun diğerlerinden farkı benim gözümde odun ateşinde pişmesi, ekşi hamurla mayalanması ve içine kuyruk yağı katılmasıdır.
Burada kuyruk yağına bir parantez açmak istiyorum. Hatırladığım kadarıyla 90’lı yılların başında istanbul ve Ankara’daki lokantalar maliyeti ucuzlatmak için lahmacuna neredeyse %100 oranında kuyruk yağı katıyorlardı. Çünkü kuyruk Batı’da tüketilmeyen birşeydi ve kasap toptancılarından komik denecek kadar ucuza tedarik edilebiliyordu ve çok lezzetliydi. Böylece bir lahmacun 100 gr hamur maliyeti ve ucuz sebzelerle üretilebiliyordu. Evet biz çocukken lahmacun sipariş edileceği zaman kişi başı 4-5 tane filan hesap edilerek sipariş edilirdi. Çünkü lokanta fiyatı çok ucuzdu.
ilk başta kuyruk yağı katılan lahmacunu tağsiş(gıdada sahtecilik) yapılıyor zannedenler zamanla kuyruk yağının lezzetini farkettiler. Bugün çoğu semt kasabında kuyruk yağı fiyat olarak dana trançla kafa kafaya gidiyor. Bundan dolayı lahmacun fiyatları yükselmiş durumda. Eskiden 5-6 lahmacun fiyatı bir porsiyon kebap fiyatına denk gelirken bugün 2 lahmacun bir porsiyon fiyatına geliyor. Hal böyleyken lahmacuna talep azaldı.
Yurtdışında ise bazı yerler greek/armenian/arab pizza diye pazarlanmaya çalışsa da turkish pizza adıyla biliniyor.
Lahmacun Arapça lahm(et) macunu demektir. Babillere kadar dayanan bir tarihi olduğu iddia edilse de esas kimliğini 19. Yy Osmanlı imparatorluğunda Anadolu ve istanbul’da kazanmıştır.
Bugün lahmacun Yunanistan, Ermenistan, Suriye, Irak, israil, Filistin ve Lübnan’da neredeyse en az bizdeki kadar sevilerek tüketilmekte olsa da lezzet olarak Türk lahmacununa rakip bile olamaz.
Çünkü Türk usulü lahmacunun diğerlerinden farkı benim gözümde odun ateşinde pişmesi, ekşi hamurla mayalanması ve içine kuyruk yağı katılmasıdır.
Burada kuyruk yağına bir parantez açmak istiyorum. Hatırladığım kadarıyla 90’lı yılların başında istanbul ve Ankara’daki lokantalar maliyeti ucuzlatmak için lahmacuna neredeyse %100 oranında kuyruk yağı katıyorlardı. Çünkü kuyruk Batı’da tüketilmeyen birşeydi ve kasap toptancılarından komik denecek kadar ucuza tedarik edilebiliyordu ve çok lezzetliydi. Böylece bir lahmacun 100 gr hamur maliyeti ve ucuz sebzelerle üretilebiliyordu. Evet biz çocukken lahmacun sipariş edileceği zaman kişi başı 4-5 tane filan hesap edilerek sipariş edilirdi. Çünkü lokanta fiyatı çok ucuzdu.
ilk başta kuyruk yağı katılan lahmacunu tağsiş(gıdada sahtecilik) yapılıyor zannedenler zamanla kuyruk yağının lezzetini farkettiler. Bugün çoğu semt kasabında kuyruk yağı fiyat olarak dana trançla kafa kafaya gidiyor. Bundan dolayı lahmacun fiyatları yükselmiş durumda. Eskiden 5-6 lahmacun fiyatı bir porsiyon kebap fiyatına denk gelirken bugün 2 lahmacun bir porsiyon fiyatına geliyor. Hal böyleyken lahmacuna talep azaldı.
Yurtdışında ise bazı yerler greek/armenian/arab pizza diye pazarlanmaya çalışsa da turkish pizza adıyla biliniyor.
Efsane ama bir (bkz: döner) değil.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar