bugün

/93
an itibariyle kültür park girişi şu şekilde olan şehir.
görsel

rezilsin konya rezil!

edit: nihayet direniş gecikmelide olsa başladı. lafımı geri alıyorum adamsın konya adam *

görsel
Zafer meydanı şu an ayakta.
Konya uyuma direnişe katıl!!
apaçilerin ana vatanı.
gençliğinden umudu kesin, halkının da %90'ı etliekmek yemekten ve sürekli dönmekten bu halde:

https://www.youtube.com/watch?v=qcMT-FVfUbk

edit: ön yargı falan yok ben 15 yıldır ne yazık ki bu şehirde yaşıyorum.
"gez dünyayı gör konyayı" söylemine konu olmuş bir iç anadolu şehiri.
türkiye'deki nerde yobaz dinci ocu bucu varsa konya'da yaşıyormuş gibi anlatılır oysaki öyle değildir her kesimden insan vardır ve görülmesi gereken şehirlerimiz arasındadır . önyargılarınızı bir kenara bırakın lütfen ...
(bkz: bosna hersek mahallesi), konya için burada yazan birçok önyargının dışında kalmıştır.
Yatıp kalkıp seneye orada yaşamak için dua ettiğim şehir.
merkezinde yanyana 3 tane caminin olduğu şehir. Merkezde "şuraya 2 dk oturayım yav" denilebilecek biryer yok. Bankı bıraktım kaldırım taşı bile yok lan. Bu nası şehir aq.
altında erenlerin üstünde götverenlerin yaşadığı rivayet edilen şehir.
Türkiye'nin yüz ölçümü en büyük ilidir.
Konya insanını sevmem pek. Ama arada muhakkak ki iyileri de var.
"Konya insanı yobazdır." denilir. Bu yobazlık değil, daha farklı bir şey.
Meşhur yemeği: Etliekmek. Diğer yörelerde bir benzeri olarak etli pide vardır. Ama yerini tutmaz.
Tarihi yer olarak Çatalhöyük ilçesi vardır ki en eski yerleşim yerlerindendir. (bkz: yerleşik hayat) Gidip görmedim fakat ortaokuldayken tarih hocam tarihi evlerde kapı olmadığını söylemişti. (bkz: Kapısız köyden mi geldin)
Ayrıca gezip görülecek yerlerin içinde Meram, Seydişehir, Beyşehir gibi ilçeleri de mevcuttur.
Ankara'da, istanbul'da eylemcilerin arasında kalan çevik kuvvete, karşıt görüşlülere tek bir linç girişimi olmazken Konya gibi YOBAZ dolu, neyi savunduğunu, nasıl savunduğunu bilmeyen bir yerde böyle olması, burasının da benim MEMLEKETiM olması gerçekten acı verici. Nasıl bir Mevlana şehriyiz bilinmez. Gel, ne olursan ol yine gel değil de sadece kendinden olanı kabul eden Faşist hükümetin Faşist şehridir Konya. Kördür. Koyun doludur. Daima uyur. Ak Partinin kalelerinden biridir. Sanmıyorum ki linç girişiminde bulunanlardan 3,4 tanesi üniversite mezunu ya da lisans öğrencisidir. Cahil bir topluluktan başka bir şey değildir.

https://www.facebook.com/...php?v=128321604043124null

edit: şehrimi övmek istiyorum ancak elimden gelmiyor. sadece şunu bilin ki, herkes yobaz değil. benim gibi 3,5 vardır azizim.
türkiye'nin belki de en yobaz erkeklerinin yaşadığı şehirlerden biridir. türk erkekleri zaten yobazlıkta çığır açmış bide burdakileri düşünün. durum o kadar kötü.
selçuklu üniversitesi sevilebilecek şehirdir.
Mevlananın şehri diye anılan güzel şirin bir şehirdir. Orda okumam sebebiyle bazen biran önce ayrılmak istesem de aslında gezilesi görülesi yaşanası bir şehirdir.
türkiye düşmanı hareketlerin sökmediği şehirdir.
etli ekmek, mevlana, buğday ve mimarisi ile ünlü şehir.
bozkırın anlam bulduğu yer.
evet belli ki birazda dindar bir il.
kimsenin yaşamak istemeyeceği berbat yer.
eylemler sırasında bir polis müdahalesi bile olmayan yer.
artık kurtulmak istediğim lanet şehir. müslümanım diye gezen yaşını başını almış sakallı dağ ayılarının para için attıkları taklaları izlemekten bıktım. ancak burada yaşayan ve konyalı olmayan bilir, beni anlar. bu şehir dindar falan değil, adı öyle olsa da özü değil.
eylem olmadı ki polis müdahalesinin olmadığı şehir olacak ki. olsa da zaten yobaz yerlileri polisin yerine o köpekliği yerine getirir.
güzeldir konya ankara yolu. çok nadir tepe görürsünüz, çoğunlukla düz, tek tük ağaçlar, mevsimine göre sarı ya da yeşil tarlalar. bir çoban köpeğinin koştuğunu, kuşları, traktörleri izlersiniz camdan. bu yolda gamlı türküler dinlemek keyif verir. anadolunun o tuhaf kaderi, garibanlık, kalender insanlar, sonsuz gökyüzü. çocukluğuna gider insan, eğer konyada doğmuşsa..
Şehir merkezine girer girmez camiden önce kilise görülen yer.

Yalnız çok uzak be. 750 km nedir allah aşkına. Koca alanı kaplama ama istanbul'dan gelebilmek için o kadar yol git.
Güneş gözlüğü taktığı için bir insanı öldüresiye döven yobazların yaşadığı, AKP'nin karanlık yüzünü olabildiğince yansıtan, bir de biz moderniz yhaaa diye övünen kent.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23665337.asp
görsel
© copyright 2005 - 2026