bugün
- bakarız diyen erkek17
- 0 0 78
- gta 75
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı30
- yeni şafak4
- semicenk vs blok32
- semicenk şarkıları2
- geceye bir söz bırak11
- sözlükten hatun indirmek4
- insanoğlu çalışmak ile lanetlenmiştir9
- sırlar denizi2
- 6 saattir mesaj atmayan sevgili8
- iş görüşmesine çağrılınca telefonda maaş soran tip12
- kadınların evli erkeklere zaafı5
- kızlar kendinden büyük erkekleri sevseydi5
- uykusuz kedi ile soba çayı içip dedikodu yapmak8
- çok eşliliğin iğrenç bir şey olması3
- sonra konuşuruz diyen sevgili14
- alkol içmek yasak mıdır3
- afd'nin lideri alice weidel5
- sözlüğün sarması13
- dünyada en güzel kadınların yaşadığı ülke9
- oğlak burcu kadını7
- kıymalı kaşarlı pide6
- kiraz cicegi kolonyasi6
- maaş yüz yüze görüşülecektir12
- zengin erkeğin metresi olmayı kabul eden kadın2
- espri yapmaya çalışmak3
- renault fluence5
- erzurum gece hayatı5
- nervio25
- sözlüğün en kültürlü yazarı14
- vexillarius the slayer12
- taze fasulye yiyen erkek8
- aleksey batrakov7
- şeriatı savunan seküler3
- çindistan4
- cübbeli ahmet hoca4
- bu kalp seni unutur mu smsi atan evli eski sevgili3
- nasıl bir işe bulaştığının farkında olmamak5
- koreli erkek seven muhafazakar kız8
- ankara da 2 milyon 160 bin makaron ele geçirilmesi2
- 100 yıl içinde ai bağımsız hareket edecek6
- kötü bir gün geçirmek3
- türkiye kuş konferansı4
- akrep kadınları4
- anın fotoğrafı5
- saten gecelik2
- otobüste açamadığı camı kıran erkek13
- şakirt aktiviteleri3
(bkz: kömür)
evrensel kütle çekim yasasına göre evrende ki her cisim birbirini şuursuzca çekmektedir. ancak bu yasaya göre güneş gibi büyük cisimler nasıl oluyor da sabit bir yörüngede kalıyor bilinemiyor. sırf bu yasanın tutarlılığını sağlamak için ortaya sunulmuş bir teoremdir kara madde. şöyle ki;
evrenin %75i kara maddeden oluşmaktadır ve bu kara madde dediğimiz şey atomik değildir. yani atomdan yaratılmamıştır. ayrıca kendisini biz görememekteyiz.
bu nasıl iştir toli diyenleri duyar gibiyim ben de kendilerine şu soruyu soruyorum madem:
ben dünyayı çekiyorum aynı oranda o da beni çekiyor. ben güneşim diyelim ki ve kütlem cidden büyük hatta anlatımda kolaylık olsun diye bir de sayı vereyim misal 10000 gibi bir şey olsun. dünyanın kütlesi de 500 olsun, dünya beni 500le çekerse bende dünyacığı 500le çekerim yani bir taraftan 500le çekiliyorum şimdi e evrende milyonlarca ne milyonu milyarlarca hatta bilimumyonlarca yıldız var değil mi onlarda sapıksal bir şekilde her yerden çekiyor beni *, ben de onları çekiyorum ama beni bir yörüngeye oturtabilecek kadar büyük çekim nerede sorarım size uludağ sözlük yazar ve okurları nerede? böyle bir çekim kuvveti olmadığı için raydan çıkanlardan biri olmalı değil mi güneş?
ama değil. işte sırf bu yüzden kütlesel çekimi doğrulamak için kara madde denilen şey türemiştir. *
evrenin %75i kara maddeden oluşmaktadır ve bu kara madde dediğimiz şey atomik değildir. yani atomdan yaratılmamıştır. ayrıca kendisini biz görememekteyiz.
bu nasıl iştir toli diyenleri duyar gibiyim ben de kendilerine şu soruyu soruyorum madem:
ben dünyayı çekiyorum aynı oranda o da beni çekiyor. ben güneşim diyelim ki ve kütlem cidden büyük hatta anlatımda kolaylık olsun diye bir de sayı vereyim misal 10000 gibi bir şey olsun. dünyanın kütlesi de 500 olsun, dünya beni 500le çekerse bende dünyacığı 500le çekerim yani bir taraftan 500le çekiliyorum şimdi e evrende milyonlarca ne milyonu milyarlarca hatta bilimumyonlarca yıldız var değil mi onlarda sapıksal bir şekilde her yerden çekiyor beni *, ben de onları çekiyorum ama beni bir yörüngeye oturtabilecek kadar büyük çekim nerede sorarım size uludağ sözlük yazar ve okurları nerede? böyle bir çekim kuvveti olmadığı için raydan çıkanlardan biri olmalı değil mi güneş?
ama değil. işte sırf bu yüzden kütlesel çekimi doğrulamak için kara madde denilen şey türemiştir. *
ayrıca alternatif black metal grubu ismi olabilir kendileri.
Evrenin çoğunu oluşturan elle tutulmayan, gözle görünmeyen bir yapıdır. Işığı kırabilir, kendisi eğilip bükülebilir ama tam olarak nasıl oluştuğu muammadır.
Göremediğimiz , keşfetmek için uzaya değil yeraltina baktığımız, Dünya'nın ve biz de dahil tüm maddelerin içinden geçtiği düşünülen henuz tanımlanamayan şey.
"Karanlık maddenin varlığına ilişkin en önemli kanıt, sadece görülebilen maddenin yerçekimi kuvvetiyle tutulamayacak kadar hızlı dönen galaksilerde yapılan gözlemler gösteriliyor." Diyor keşfine az kaldığına dair 3 gün evvel başlık atan Fizikist.
Meraklısı için:
http://www.fizikist.com/k...n-kesfine-cok-yaklasildi/
Meraklısı için:
http://www.fizikist.com/k...n-kesfine-cok-yaklasildi/
einstein'ın izafiyet teorilerine göre olmayan bir madde. evet maxwell bu maddenin varlığına göre 4 büyük elektromanyetik denklemini kurdu. lakin gözlemci sabit değilse işler değişiyor beyler. zaman da öncelik sonralık kavramı arap saçına dönüyor.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar