bugün

ibni sina'nın yazdığı tıp ansiklopedisi.
kanunlara doğru olduğu için değil kanun olduğu için boyun eğeriz. bu lafı birinci sınıfta duymustum fransız bi aydın söylemiş, sanırım herşeyi açıklıyor.
dik yamuk şeklinde, 78 e kadar çıkan tel sayısına sahip ve akord etmesi ömrünüzü yiyebilecek, sesi en etkileyici mızraplı çalgılarımızdan.

kanunu kafasında çalanlar da vardır. evet.
(bkz: nuri lekesizgöz)
farabi* tarafından icat edilen, adını kanımca farabi'nin platoncu yanından alan, göksel baktagir tarafından dinlenmesi leylaya bağlanma sebebi müzik aleti.
kanunlar, tbmm'ye hükümet veya milletvekilleri tarafından önerilir.. tbmm'de kabul edilen kanunlar, 15 gün içinde cumhurbaşkanınca imzalanıp, resmi gazetede yayınlanır..
anayasanın yetkili kıldıgı "yasama organı" tarafından yazılı bir biçimde ve "kanun" adı altında tespit edilmiş, genel, sürekli ve soyut hukuk kurallarıdır.

(bkz: mevzuat)
(bkz: anayasa)
hukuk ile karıştırılan bir kavram. halbuki kanun, hukuk ve demokrasi olmadan da, işleyişini sürdülebilir. bir dikta rejiminin de kanunları vardır. fakat orada hukuk yoktur, diktatörlük vardır.
yılın ilk (kanunuevvel-ocak) ve son (kanunusani-aralık) ayı. örnek cümle:
'eski tabirle kanunları yani aralık ve ocak aylarını sevmem'*
adını bile bilmiyorum ufacık kardeşim
arada bir görüyorum seni ekranda
bağışla beni ama
kanunları yere çalanlara karşı
o tombiş ellerinle
harika kanun çalıyorsun.

Can Yücel
ing.law
alm.(die)gesetz
Anayasanın öngördüğü yetkili organ tarafından, belirtilen usül ve biçimde kabul edilerek yürürlüğe konan yazılı hukuk kuralıdır.
güçlü olanların kendilerini güçsüzlerden korumak için devlet eliyle yarattıkları kurallar
(bkz: göksel baktagir)
önünde değil yapımında eşit olunması gereken hede.
western'lerde
silahını kim hızlı çekerse onundur
mantığıyla yansıtılan kavram bütünü....
bilinmemesi mazaret olarak kabul edilmeyen hede
sabit perdeli oluşu ve
iki elle aynı anda birden çok ses çıkarabilmesi özelliğiyle
türk müziğinin pianosu ve harp'ı olarak kabul edilen
çok eski bir türk çalgısı..
Dikdörtgen biçiminde,bir köşesi kesik,yassı bir sandık üzerine gerilmiş tellerden oluşan,tırnak adı verilen çalgıçlarla çalınan ince saz çalgısı.
Yasa.
Geçerli olan kural.
© copyright 2005 - 2026